Home + Wij blijven “thuis” deze vakantie

Wij blijven “thuis” deze vakantie

Nu de vakantie vlak voor de deur staat, vragen we steeds vaker naar elkaars vakantieplannen. Zeker op het werk is het onderwerp van gesprek. En het valt mij op dat veel mensen nog niet hebben geboekt. Zelfs mijn zus en zwager die normaal aan het begin van het jaar al boeken hebben nu nog niets op het oog. Niet omdat ze niet willen of niet gaan, maar veel mensen wachten op die ene last minute of hopen op mooi weer in eigen land. Wij hebben nog niets geboekt en gaan ook niet met vakantie.

We hebben natuurlijk wel vakantie, maar dus geen vakantieplannen. We gaan dit jaar best wat weekendjes weg voor de blog en zijn dit half jaar ieder weekend we op pad geweest. Feestjes, verjaardagen, premières, dagjes weg etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of we hebben het dit jaar wel gedaan. Ook de komende weekenden staan er nog veel leuke dingen op de planning en daarna wordt het wat rustiger vanwege de vakantie. En dat vinden we stiekem best lekker.

Wil Milan dan niet met vakantie?

Milan gaf laatst aan dat hij het wel lekker vond om even thuis te blijven en wij delen die mening met hem. Dat wil niet zeggen dat we niets gaan doen, maar slapen doen we thuis. En het wordt natuurlijk écht wel een keer mooi weer. Althans, dat hopen we… 😉

Milan geniet van de weekendjes weg en wil dan niet eens meer naar huis. Dit jaar zijn we met Kerst en oud en nieuw ook weg en misschien mogen we in het najaar voor de blog nog een weekendje weg. Als je al die leuke weekendjes en uitjes bij elkaar optelt zijn dat ook flink wat dagen alleen verspreiden we ze dit jaar. Milan vindt dat juist leuk en eigenlijk is dat ook zo, we krijgen op die manier wel heel veel te zien.

Wat gaan we dan doen in de vakantie?

Ik heb al een lijstje gemaakt met wat leuke, low budget dingen in onze eigen omgeving. Denk daarbij aan een rondleiding in de Punselie fabriek. Dit zijn stroopkoekjes die wereldwijd worden verkocht en gegeten. Deze fabriek staat op 10 minuten loopafstand van ons huis, maar we zijn er nog nooit geweest. Net als bij de bakker waar je kunt zien hoe de Goudse stroopwafels worden gemaakt.

Met deze uitjes en ideeën hebt ik een plan, maar daarover binnenkort meer in een blog voor de thuisblijvers. Want of je nu weg gaat of niet, vakantie heb je wel en dat vakantiegevoel heb je met deze ideeën zo te pakken!

Wat zijn jullie vakantieplannen? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 26 juni 2016 / 05:56

  Wij gaan ook niet op vskantie. Met ons bedrijf is dat helaas niet mogelijk. In de laatste 8 jaar zijn we maar 1 x op vakantie geweest. Het is helaas niet anders. Dagjes erop uit gaan is ook hartstikke leuk. Kun je een rondleiding ktijgen in de Punselie fabriek? Dat lijkt me echt leuk. Ik ben gek op die koeken. Zo’n rol is bij ons zo op. Veel plezier alvast, nog twee weekjes wachten! Wat ook nog een leuk idee is, is een nachtje in een tent slapen in je achtertuin. Dat vinden kknderen vaak reuze spannend en interessant. In Alphen aan den Rijn heb je ook een molen waar je altijd in kunt kijken. Staat in de wijk Gouwsluis, pal naast het huis van zanger Thomas Berge. In deze molen maken ze meel voor brood. En kinderboerderij het Geertje in Zoeterwoude is erg leuk.

 2. 26 juni 2016 / 09:22

  Wij zijn net terug van een weekje weg. Dus wij zijn wel op vakantie geweest wat dat betreft maar als je al zoveel doet in de weekenden en uitjes hebt en eind van het jaar ook al gaat dan snap ik wel dat je thuis blijft. Hier was het een cadeau van mijn ouders en dat slaan we natuurlijk niet af ?

 3. 26 juni 2016 / 17:35

  Voor ons is het dit jaar ook Viva Hollandia. Wij wonen in het midden van Nederland dus kunnen vrij makkelijk alle kanten op. En er is zoveel te zien en te beleven in ons mooie kikkerlandje, zelfs als het regent. In de meivakantie zijn we twee weken weggeweest en toen wisten we ook gelijk waarom we in de zomervakantie ’thuis’ blijven. Dan in- en uitpakken vind ik echt zo een domper op de hele vakantievreugd! De voor- en napret voel ik meer als we met de kinderen wat-gaan-we-doen-plannen maken en als ik na 8 weken (als de rust weerkeert en kinderen naar school zijn) een mooi fotoboek in elkaar zet. Vind ik toch leuker dan de ‘ohjee-heb-ik-nou-wel-alles-en-ik-wil-mijn-huis-spic-en-span-stress bij vertrek en 389 wassen bij terugkomst 😉 Wens jullie een hele fijne vakantie en ik zie uit naar je blogs!

 4. 26 juni 2016 / 18:49

  Wij doen ook een staycation en we gaan nog bij opa logeren met z’n allen

 5. 26 juni 2016 / 23:31

  Wij gaan één weekje weg in Nederland, verder blijven we lekker thuis!