Home + ‘Wat doen we met het vakantiegeld?’ tag!

‘Wat doen we met het vakantiegeld?’ tag!

Ik keek er al naar uit vanaf januari (want toen was de eindejaarstoeslag alweer op ;-)); het vakantiegeld. Ik ben ook niet de enige, want wie vind het nu niet lekker om een aardig bedragje extra gestort te krijgen bij het salaris? En hoewel de meeste mensen het vroeger echt gebruikten voor de vakantie, nu wordt het ook uitgegeven aan andere dingen.

Omdat we stiekem best wel nieuwsgierig zijn aangelegd allemaal en ik op diverse fora de vraag ‘wat doen jullie met het vakantiegeld?’ al voorbij zag komen dacht ik dat het misschien wel leuk was om een tag te maken met allerlei vragen over wat wij doen met het vakantiegeld.

Behoorlijk met de billen bloot dus, lees je mee?

Krijgen jullie allebei vakantiegeld?

Ja, we hebben allebei een inkomen en werken voor een bedrijf dus we zijn allebei gezegend met vakantiegeld.

Zit er een groot verschil in hoeveel jullie krijgen?

Je zou denken van wel omdat Patrick fulltime werkt en ik maar 20 uur, maar we krijgen dus ongeveer evenveel. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat er bij Patrick dus meer aan belasting af gaat. Dat is eigenlijk best veel. Je moet dan toch bijna de helft weer inleveren.

Waar gaat je het vakantiegeld naartoe?

Niet naar vakantie. We mogen deze periode waarschijnlijk twee keer op een persreisje (voor het eerst, dus best spannend allemaal) dus een vakantie is niet noodzakelijk omdat we toch al weg gaan. Daarnaast kunnen we het goed gebruiken voor wat tegenvallende rekeningen (balen!).

Wat zou je doen als je meer vakantiegeld zou krijgen dan je van tevoren dacht?

Niet zoveel bijzonders. Ik zou dan het dak willen laten repareren en de tuin verder op willen knappen. En verder zou ik gewoon lekker op stap gaan met zijn drietjes en mijn ouders op een heerlijk etentje trakteren! We hebben dus niet heel erg gekke wensen.

Zou je zonder vakantiegeld kunnen?

Het is weleens een discussie geweest geloof ik of het vakantiegeld niet afgeschaft zou moeten worden. Zou ik heel erg vinden, want wij kijken er echt heel erg naar uit hoor. En wie niet denk ik dan. Als ik het zo hoor in mijn omgeving is het bij iedereen wel heel erg lekker meegenomen. Ik vind het een heel fijne regeling en dat moet vooral zo blijven 😉

Wat zou je doen als je het vakantiegeld helemaal aan jezelf mocht en kon besteden?

Hoe leuk het idee ook klinkt, dan nog zou ik dat niet doen. Dan kan ik heel veel nieuwe kleren kopen en een nieuwe lay-out laten maken voor de blog, maar of ik er heel veel blijer van word? Ik denk het niet, ik ga liever iets doen met elkaar en familie, daar word ik veel gelukkiger van. Zoveel mogelijk mooie herinneringen creëren, daar kan geen nieuwe outfit tegenop! Al zou ik dan wel weer heel gelukkig worden van een nieuwe Mac book…

Doe je nog wat extra’s voor je kind(eren) als het vakantiegeld binnen is?

Ja, als het even kan mag Milan een bezoekje brengen aan de LEGO® winkel of we steken hem in het nieuw. Ook mag hij wat extra’s in zijn spaarpotje doen. Zo krijgt hij ook vakantiegeld 😉

Dit is wat ik jullie kon vertellen over het vakantiegeld. Kijken jullie er ook altijd zo naar uit? Laat het me weten in de comments hieronder! En wil je de tag overnemen, ga gerust je gang, maar meldt even waar je hem vandaan hebt 😉

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 24 mei 2016 / 07:33

    Wat een leuke tag! Wij kijken ook altijd uit naar het vakantiegeld. Een gedeelte gebruiken wij om onze vakantie te betalen en de rest gaat op de spaarrekening. Onze meiden krijgen altijd wat geld als we op vakantie gaan zodat ze daar wat leuks kunnen kopen