Home + DIY budget | Zelf een rompertje bedrukken!

DIY budget | Zelf een rompertje bedrukken!

Het lijkt wel alsof het in de lucht hangt, want de laatste tijd hoor ik van veel mensen dat ze (weer) een kindje verwachten. Superleuk natuurlijk en als die eerste 12 weken voorbij zijn is het ook leuk om een cadeautje te kopen voor diegenen. Er is genoeg te koop en ik kan mij voorstellen dat het soms ook lastig is om zoiets voor een ander te kopen, want je weet niet altijd zeker of het ook hun smaak is.

Ik wilde iets maken voor vrienden die een tweede kindje verwachten en wilde eens proberen of ik zelf een rompertje kon bedrukken. Niet eens met het doel dat de baby straks het rompertje zal dragen, maar meer om iets persoonlijks te geven waaruit blijkt dat je het oprecht leuk vindt en er ook moeite voor heb gedaan. En je weet zeker dat ze het niet dubbel zullen krijgen 😉

En er zijn natuurlijk talloze dingen te denken, want hoe leuk is het om de voorkant van het geboortekaartje erop te drukken als de baby eenmaal geboren is?

Iedereen kan een rompertje bedrukken en je hoeft er ook geen groot budget voor te hebben.

Wat heb je nodig om een rompertje te bedrukken?

  • Een rompertje natuurlijk (koop er voor de zekerheid een paar) Ik kocht gewoon witte. Je kunt ze in verschillende winkels kopen.
  • Transferpapier: Ik kocht pakjes transferpapier bij de Action voor nog geen €3. Hier zitten meerdere vellen in waarmee je op zowel licht als donker textiel kunt bedrukken.
  • Printer
  • Strijkijzer
  • En een leuk, zelfgemaakt, ontwerp.
  • Cadeauverpakking. Ik gebruikte doosjes van HEMA en bond daar roze en blauwe organza (bij Action voor nog geen euro per pakje) strikjes aan.

Hoe doe je dat, een rompertje bedrukken?

Het is eigenlijk heel simpel. Ik maakte via het online programma (gratis overigens) Polyvore een ontwerpje. Ik koos voor een tekst en verwerkte daarin  op een Scrabble-achtige manier de namen erin. Vroeger speelden we namelijk veel spelletjes met elkaar op de vrijdagavond dus dat leek mij wel een leuke verwijzing. Ik had eerst nog iets anders bedacht, maar uiteindelijk werd dat rompertje niet mooi. Vandaar ook de tip om er meerdere te kopen 😉

Toen dat klaar was sloeg ik de afbeelding op en spiegelde hem horizontaal in Paint. Daarna drukte ik hem af op het transferpapier (achterop de verpakking stond een heel duidelijke beschrijving)

Dan begint het echte werk, want zodra de inkt helemaal droog is kun je de afbeelding op het rompertje gaan strijken. Je knipt de afbeelding uit en legt hem op het rompertje.

Zorg dat het strijkijzer goed heet is en druk de afbeelding er goed op. Als het papier helemaal vast zit aan de romper is het goed. Laat hem dan even afkoelen en dan kun je vervolgens heel voorzichtig het papier eraf halen!

Ik maakte het rompertje klein en deed hem in het doosje. Kaartje eraan (zitten bij de doosjes) en de organza erom heen binden en je hebt toch een superleuk cadeautje?!

Tenminste, wij vonden het superleuk om te geven en het was ook leuk om te maken. Je doet er moeite voor en uiteindelijk is dat nog altijd het meest bijzonder en niet in waarde uit te drukken toch?

Ik zou zeggen, gebruik je creativiteit en je kunt er de leukste dingen mee maken! Wat vind je van het idee? laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

  1. 23 mei 2016 / 06:20

    Ik vind het een super leuk idee Marisca! Zo heb je altijd een origineel cadeau! Leuk ingepakt trouwens ?

  2. Chantal
    23 mei 2016 / 06:59

    Wij vonden het een heel mooi en bijzonder kado! X

  3. 24 oktober 2016 / 09:32

    Dit is echt geweldig om te maken zeg. Ook een prachtig cadeau:)

  4. Nicole
    14 oktober 2018 / 12:16

    Super leuk idee! Ik ga het proberen op een wit tshirtje van onze kleine man. Ik vroeg mij af, zou ik ook meerdere kleuren kunnem gebruiken? En bijvoorbeeld de achtergrond afbeelding zwart, met ligt blauwe letters en die erop strijken?