Home + Wat vinden we van het Sinterklaasjournaal tot nu toe?

Wat vinden we van het Sinterklaasjournaal tot nu toe?

Afgelopen maandag was de eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal dus inmiddels zit er al bijna een week op. En wat was er weer een hoop om te doen! Nog voor de eerste aflevering werd uitgezonden hield half Nederland zich bezig met de vraag of de Pieten wel of niet zwart zouden zijn. Toen bleek dat ze inderdaad zwart waren, was het heel even rustig.

Heel even dan hè, want daarna werd kwam de discussie op gang over de ‘Witte Wieven’.

Het zou hekserij zijn en de kinderen de stuipen op het lijf jagen. Ik geloof zelfs dat er mensen zijn die het Sinterklaasjournaal nu boycotten en niet meer kijken.

Toen kwam de intocht eraan en hielden we ons weer bezig met bussen vol demonstranten die zouden komen demonstreren tegen Zwarte Piet. Helaas werd de intocht overschaduwd door de vreselijke aanslagen in Parijs. Jochem Myjer (Pietje Paniek) deed op Facebook nog een oproep om de discussie uit te stellen ná de intocht en er voor onze kinderen er een feest van te maken.

De intocht is gelukkig heel goed verlopen en anders dan bij ons in Gouda vorig jaar, zijn er met de demonstranten geen ongeregeldheden geweest.

Oh ja, en dan hadden we ook nog Dieuwertje Blok die uitspraken deed over Zwarte Piet en daardoor ook nog eens flink onder vuur ligt.

Maar de opsomming die ik nu doe is van de afgelopen zes dagen. Zes dagen waarin we over elkaar heen vallen, mensen worden bedreigd via bijvoorbeeld Twitter en we ons afvragen of het gaan naar een intocht wel veilig is. Dit is toch serieus van de gekken?!

Het is een kinderfeest! Ook ik heb een mening over Zwarte Piet en ik heb altijd genoten van het Sinterklaasfeest. Dat doe ik nu nog. Iedere avond om 18.00 uur zitten wij klaar voor het Sinterklaasjournaal en we genieten er samen met Milan enorm van!

Het is een kinderfeest en laten we dat vooral zo houden. En ik spreek dan voor Milan, maar de ‘Witte Wieven’ deden hem niets hoor. Ik heb hem gewoon verteld dat dat niet bestaat. En dat de rest ook niet echt  is komt nog wel. Laat hem inderdaad nog maar even in de waan dat het op de wereld één groot feest is waar iedereen gelukkig is.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties

 1. 15 november 2015 / 13:02

  Ook wij hebben gekeken naar het Sinterklaasjournaal. We vonden het wel iets teveel over Meppel gaan en wat minder over de avonturen van Sinterklaas en zwarte piet. Buiten dat is het gewoon leuk om naar te kijken en is het een moment op de dag dat we met z’n 3tjes zitten te kijken en J. heel geconcentreerd kijkt wat er allemaal gebeurt (of hij het al ech meekrijgt met 1,5 jaar is de vraag, maar hij lijkt het leuk te vinden).
  Laten we de discussies voor de volwassenen houden en de kinderen vooral gewoon laten genieten!

 2. Reb
  15 november 2015 / 13:04

  Zwarte Piet is al veranderd en deze veranderingen zullen nog wel verder gaan. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik me niet meng in de discussie, ook al heb ik een mening. Anderen hebben een mening en voelen zich verplicht deze te uiten, ze zoeken het maar uit. Wij voeden ons kind op met onze normen en waarden, dat houdt ook in dat we verschillende perspectieven laten zien.

  Ik kan me trouwens best voorstellen dat het Sinterklaasjournaal eng gevonden kan worden… Arme kinderen!

 3. 15 november 2015 / 16:20

  Goed geschreven, helemaal waar. Laat onze kinderen nog even geloven in een goede wereld vol met feest, de realiteit krijgen ze nu al veel te vroeg mee. Wij zitten de komende weken gewoon om 18:00 klaar voor het sinterklaasjournaal en die witte wieven, ach een beetje spanning mag best.