Home + DIY budget| De snow globe!

DIY budget| De snow globe!

Met december in het vooruitzicht werd het tijd om ook al eens na te denken over een leuke Kerst DIY. Tenminste, dat vind ik dan haha. Ik probeer altijd van zo min mogelijk geld iets leuks te maken én het moet ook leuk zijn om met kinderen te doen. Die moeten we immers ook entertainen tijdens regenachtige weekenden en de kerstvakantie straks 😉

Ik ben wat rond gaan speuren en besloot een snow globe te maken. Je kent vast die ronde bollen wel die je moet schudden en waar vervolgens sneeuw doorheen dwarrelt. Dit heeft hetzelfde effect en kun je heel eenvoudig zelf maken. En goedkoop, ook dat.

En je kunt er heel veel kanten mee op, want er hoeft natuurlijk niet perse een kersttafereel in. Voor de kinderen kan er net zo goed een LEGO poppetje in of een Olaf uit Frozen.

Je hebt het volgende ervoor nodig:

  • Lege potjes in verschillende formaten (en als je er maar één wilt maken, heb je er natuurlijk maar één nodig)
  • Lijm (ik gebruikte een lijmpistool van Action)
  • Glycerine (Bij Etos €2,39 per flesje, maar bellenblaas vloeistof van de Action voldoet ook)
  • Dun touw
  • Iets om erin te doen. Ik had een rendiertje van Action voor €0,69 en gebruikte één van de drie kerstboompjes €0,69 (per drie)
  • Zilveren glitters €0,79
  • Om om hem af te maken zelfklevend kanten lint €0,89

Op de glycerine na kocht ik dus alles bij Action, maar ook bij Xenos zullen ze superleuke dingen hebben om erin te doen.

Ik betaalde hier dus €5,45 voor, maar heb het lint en de glitters niet opgemaakt en ook heb ik maar één houten kerstboompje gebruikt. Als je er meer maakt ben je dus veel goedkoper uit!

Als het popje schoon is kun je hetgeen je erin wilt aan de binnenkant van de deksel lijmen. Als dat droogt kun je alvast de glycerine en de glitters in het potje doen.

Daarna ben je al bijna klaar. Als de lijm goed droog is kun je de deksel weer op het potje draaien en het potje omkeren.

Om de snow globe af te maken deed ik het zelfklevende kanten lint om de deksel en bond ik er nog touw omheen. Zelf vond ik dat dat net een beetje meer geeft.

Daarna is hij echt klaar en kun je de snow globe een mooi plekje geven.

Ik wil er zelf nog een paar maken met boompjes en wat meer kleur. Ook had ik er gezellig wat poedersneeuw in gedaan en ook al was dat maar een beetje, het is niet heel helder meer. Dat vind ik best zonde. Al met al is hij goed gelukt voor een eerste keer en wilde ik deze graag met jullie delen.

De mogelijkheden zijn eindeloos en je kunt er ook cadeautjes van maken of leuke aankondigingen mee doen.

Vind je het een leuk idee? Zou je zelf ook een snow globe willen maken? Laat het me weten in de comments hieronder!

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

 

 

P.s. Op Internet kun je grote flessen glycerine bestellen. Je bent dan veel goedkoper uit!

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 16 november 2015 / 15:48

    Leuk! Benieuwd hoe het eruit ziet met bellenblaas vloeistof