Home + Dit waren de populairste kindernamen van het eerste half jaar 2016

Dit waren de populairste kindernamen van het eerste half jaar 2016

Ik schrijf het op in mijn agenda en enkele dagen voor het dan zo ver is check ik de site al zo nu en dan. Waarvoor? Om jullie als eerste te kunnen vertellen wat de populairste kindernamen van het moment zijn! Ik ben nogal gek op lijstjes en feitjes en vooral op deze. Niet omdat ik nu zelf een naam nodig heb, maar ik vind kindernamen altijd erg leuk. De trend die we de laatste jaren zien (vooral bij de meisjes) is het geven van korte namen. Vind ik persoonlijk erg leuk, al heb ik een favoriete meisjesnaam die ietsjes langer is en nog niet in de top 20 staat.

Bij de meiden waren dit de populairste namen in de eerste drie maanden van dit jaar: 1. Sophie, 2. Julia, 3. Emma. Nu zijn Julia en Sophie omgedraaid en is Emma “vervangen” door Anna. Die laatste vind ik dan wel weer verrassend of zou het iets te maken hebben met de populariteit van de Frozen?

Top 20 populairste meisjesnamen eerste half jaar 2016

 1. Julia
 2. Sophie
 3. Anna
 4. Tess
 5. Emma
 6. Sara
 7. Zoë
 8. Evi
 9. Mila
 10. Eva
 11. Lotte
 12. Fenna
 13. Lisa
 14. Lynn
 15. Sarah
 16. Lieke
 17. Fleur
 18. Liv
 19. Saar
 20. Isa

Mijn favoriet uit dit lijstje is Saar, vind ik zo’n lieve en toch stoere naam!

En dan de jongensnamen…

Het eerste kwartaal van 2016 was dit de top 3 bij de jongens: 1. Sem, 2. Max en 3. Noah. Na een half jaar is Sem nog steeds de populairste, staat Noah op de tweede plek en is Daan weer terug in de top 3. Ik vind Noah overigens een heel mooie naam, maar vind hem persoonlijk mooier voor een Meisje.

Top 20 populairste jongensnamen eerste half jaar 2016

 1. Sem
 2. Noah
 3. Daan
 4. Milan (alweer ;-))
 5. Max
 6. Lucas
 7. Liam
 8. Luuk
 9. Finn
 10. Levi
 11. Jesse
 12. Mees
 13. Bram
 14. Adam
 15. Ruben
 16. Thijs
 17. Thomas
 18. Julian
 19. Lars
 20. Sam

Nu vind ik Milan natuurlijk de leukste naam, maar Milan is ook vernoemd. Hier zit dus een heel andere gedachte achter dan kiezen uit een top zoveel. Persoonlijk vind ik verder uit deze lijst Mees erg leuk. Sam vind ik ook gaaf, maar is ook erg leuk voor een meisje.

De lijstjes zijn niet heel verrassend en ook is er niet heel veel veranderd. Toch ben ik benieuwd naar jouw favorieten. Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. 19 juli 2016 / 21:19

  Leuk om te lezen dat je Mees ook leuk vindt.
  Wij hebben een Mees.
  Meisjesnaam, Amber, staat er niet bij. Je hoort deze naam ook niet heel vaak.