Home + Opvang regelen tijdens de zomervakantie

Opvang regelen tijdens de zomervakantie

Vorig week was de laatste schoolweek van Milan en dit onderwerp kwam meerdere keren ter sprake tijdens gesprekken met andere moeders, want hoe heb je dat met de opvang geregeld tijdens deze vakantie? Ik schreef er vorig jaar al een blog over, maar wilde dat dit jaar ook weer doen. Het is namelijk toch altijd even puzzelen. Dat begint vaak al op het werk, want je bent vast niet de enige met schoolgaande kinderen of die rekening moet houden met de bouwvak. Nadat al die weken verdeeld zijn kun je gaan boeken en begint het regelen van kinderopvang.

Oké, tenzij je de luxe hebt dat je ook zes weken vrij kunt nemen, maar dat is voor de meeste mensen niet weggelegd 😉

Opvang regelen tijdens de zomervakantie

Ik ben op maandag vrij en op dinsdag, woensdag en donderdag werk ik halve dagen. Vrijdag werk ik een hele dag. De maandagen is Milan dus thuis en zolang wij nog geen vakantie hebben, hebben we het geluk dat Milan naar opa en oma toe mag. Een luxe en dat weten we. Gelukkig vinden zij het hartstikke leuk en willen zij het dus ook, want anders hadden we iets anders moeten verzinnen. Ik denk dat we dan voor de bso hadden gekozen waar veel kinderen uit Milans klas heen gaan. Van wat ik hoorde organiseren zij ontzettend leuke dingen dus misschien hadden we daar dan gebruik van kunnen maken.

Vakanties plannen

Vorig jaar bedachten Patrick en ik deze constructie: we namen allebei drie weken vrij en overlappen er twee. Patrick had dus een week eerder vakantie dan ik en ik een week langer. Zo hebben we vier weken geen opvang nodig. De laatste week dat ik vrij ben is de eerste schoolweek van Milan en dat is fijn zodat hij kan wennen (fasenonderwijs, dus ook weer een andere klas etc.) en houd ik thuis een grote schoonmaak etc.

Kortom, het is een hele planning waar wij het geluk hebben terug te kunnen vallen op mijn ouders. Hoe regelen jullie opvang tijdens de vakantie? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Reb
    13 juli 2016 / 07:40

    Ik kan me voorstellen dat het een heel geregel is en niet altijd makkelijk is. Ik ben BLIJ dat ik in het onderwijs werk en dus al die weken vrij ben.

  2. 13 juli 2016 / 10:51

    Pff wat een gepuzzel moet dat zijn voor de meesten. Wij hebben het geluk dat de school een speciaal programma heeft en daardoor 50 weken per jaar geopend is. Ik werk parttime en zo kan ze dus op de dagen dat ik werk gewoon naar school, en wij kunnen op vakantie buiten het hoogseizoen! Win win 🙂