Home + Wanneer mag je baby in een buggy + de buggy van Floris

Wanneer mag je baby in een buggy + de buggy van Floris

Voor Milan kochten we vrij snel een buggy en de laatste tijd dachten we er steeds vaker aan om er voor Floris ook al één te kopen. Net wat meer ruimte in de kofferbak en ik had altijd ruzie met de Maxi Cosi wanneer ik die van het onderstel wilde halen. Dat lukte mij in mijn eentje echt niet. Een buggy zou wat dat betreft wel een uitkomst zijn, maar vanaf wanneer mag je baby eigenlijk in een buggy? Uiteindelijk besloten we er één voor Floris te kopen. We hebben hem nu een maand in gebruik. Hoe hij ons, en Floris natuurlijk, bevalt vertel ik jullie vandaag. En ik laat de buggy zien, want hij is best wel tof 😉

Een buggy voor een baby?

Voor Milan kochten we dus ook al snel een buggy (met ongeveer 7 maanden). Ik weet nog dat hij bijna €400,- kostte; het was een MCLaren en ik was er zó ontzettend trots op! Het was echt een mooie buggy en ik vond hem dan ook mooier dan de tweedehands kinderwagen die we destijds hadden gekocht voor hem.

Nu hebben we een fantastisch mooie kinderwagen, maar zoals ik al zei is het soms toch handiger om wat meer ruimte over te houden in de kofferbak. En die Maxi Cosi hielp dus eigenlijk ook niet zo mee. We wilden er graag een buggy bij, maar Floris zit nog niet zelfstandig. Is het dan wel verstandig om een buggy voor hem te kopen? Het antwoord was ja, want een baby mag vanaf 6 maanden in een buggy of wanneer hij goed kan zitten. Dat laatste gaat echter wel steeds beter, maar het is nog niet voldoende ontwikkelt. Er moest dus een buggy komen die verschillende standen heeft én die helemaal plat kan.

Ik had al tijden een buggy op het oog…

De nieuwe buggy van Floris

De Easywalker Mini buggy! Een model dat eigenlijk al een hele tijd bestaat, maar tijdloos is. Vanaf het eerste moment dat ik hem zag was ik er meteen weg was en deze wilde ik hebben. Bij andere winkels kostte hij rond de €250,-, maar ik heb vorig jaar  een samenwerking gehad met de Kinderwagengarage. Zij verkopen Easywalker buggy’s voor de helft van de prijs en zitten hier vlakbij. Ik heb hen altijd onthouden en op een zaterdagochtend reden we erheen. De hadden de Mini buggy in twee uitvoeringen; de classic en de vintage. Ik wilde graag de vintage en we namen hem meteen mee nadat we even een rondje hadden gereden met Floris erin. Wij kochten hem voor €125,-! Geen spon overigens, we hebben de buggy gewoon zelf betaald en zijn echt enthousiast hierover.

Hoe bevalt de Easywalker Mini buggy?

Goed! In het begin was het wel wennen omdat het dan minder stabiel voelt dan een kinderwagen, maar dat wende snel. Hij rijdt lekker licht en klapt heel makkelijk in. In de kofferbak hebben we inderdaad meer ruimte en er zit een band aan zodat je hem over je schouder kan tillen.

We zijn er blij mee en zeker voor dat geld. Vanaf 6 maanden vinden we een buggy dus zeker geen overbodige luxe.

Vanaf welke leeftijd kochten jullie een buggy? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 16 mei 2018 / 15:01

    Wij kochten een buggy met 5,5 maand ongeveer, net op het randje dus. Was omdat we gingen vliegen én een maand op locatie bleven dus al genoeg bagage hadden en niet ook nog eens de kinderwagen wilden meezeulen. We kozen toen voor de Quinny Zapp, door haar leeftijd en het vrij intensieve gebruik wat we voor ogen hadden gedurende een lange(re) periode. Behalve tijdens het reizen gebruiken we ‘m trouwens nooit…