Home + Zijn bloggende en vloggende ouders een modeverschijnsel?

Zijn bloggende en vloggende ouders een modeverschijnsel?

Zo’n 1,5 week geleden plaatste ik een blogpost over de minder leuke kanten van het bloggen. Dit deed ik om ook eens wat anders te laten zien dan alleen de spullen die we “krijgen”. Ik kreeg op Facebook een interessante reactie daarop die mij aan het denken zette; is bloggen en vloggen een modeverschijnsel?

Iedereen blogt en vlogt toch tegenwoordig?

Een lezer antwoordde op Facebook op mijn opmerking ‘Er wordt vaak gedacht dat bloggers het heel makkelijk hebben. Je tikt een paar stukjes en dan krijg je vanzelf van alles thuis gestuurd. Easy peasy! Als het zo simpel was zou iedereen het wel doen’. Ze zei dat zij juist de indruk had dat heel veel mensen gaan bloggen, vloggen of coachen. in zekere zin had ze ook gelijk. Veel mensen proberen het een tijdje, maar je hebt een lange adem nodig. Het moet wel echt je passie zijn om het vol te blijven houden en succesvol te worden. Als je het doet voor de “gratis” spullen ga je het echt niet redden. PR-bureaus en merken hebben dat echt wel door. Dus ja, iedereen kan zich een blogger noemen, maar niet iedereen kan zich een succesvolle blogger noemen.

Een modeverschijnsel en falen

Deze lezer noemde het een modeverschijnsel en dat zette me aan het denken, is dat zo? Ik denk het eerlijk gezegd niet, want bloggen en vloggen is niet iets van de laatste twee jaar. Het is echter wel zo dat steeds meer mensen doorhebben dat je er ook echt serieus aan kan verdienen. Het beeld dat ze ervan hebben is te makkelijk en daarom proberen ze het ook. Als ze dan zien dat het toch allemaal minder makkelijk gaat dan gedacht, kunnen ze het gevoel hebben dat ze hebben gefaald, maar dan ben je toch eigenlijk met de verkeerde insteek begonnen? En geldt dat niet voor iedere ondernemer of baan? Als het je er niet blij van wordt en je het doet met de verkeerde insteek wordt het uiteindelijk ook niets. Niet voor jezelf, maar ook niet voor je bezoekers of je werkgever.

Je hebt dan niet gefaald, maar de verkeerde keuze gemaakt en daar leer je ook weer van.

Een nieuw beroep

Mensen weten inmiddels wel wat bloggen en vloggen is, maar als beroep hebben mensen geen flauw idee wat erbij komt kijken. In die zin is het dus een redelijk nieuw beroep.

Vloggen met het gezin?

Dit zien we ook steeds vaker; gezinsvlogs. Dat vind ik overigens wel een lastige, want zijn er echt mensen die hun dagelijkse lief en leed zouden vloggen en zouden laten zien op YouTube? En dat om snel geld te verdienen? Althans, dat denken ze misschien ook wel. Ik hoop het niet, maar het zal zeker gebeuren. Maar ook een goede vlogcamera is een behoorlijke investering en wat dacht je van het editten van video’s? Het is echt een hoop werk! Gezinsvlogs zijn wel redelijk nieuw dus misschien is dit wel een modeverschijnsel… Ach, we zullen het zien.

Wat vinden jullie? Is bloggen en vloggen een modeverschijnsel? En waarom denk je dat of juist niet? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *