Home + Volgend jaar wordt alles anders

Volgend jaar wordt alles anders

Gisteren vertelde ik jullie over het Oud & Nieuw spel van Hema. Een van de vragen op de kaartjes was wat je volgend jaar anders zou willen doen. Deze vraag zette mij aan het denken. Er is namelijk genoeg wat ik volgend jaar anders zou willen doen. In ieder geval genoeg om er een blog over te kunnen schrijven 😉

Wat ik volgend jaar anders zou willen doen

Er zijn maar weinig dingen in mijn leven waar ik niet blij mee ben. Ik heb een heel warm en liefdevol gezin, lieve ouders, de leukste baan van de wereld met de leukste collega’s (ik weet dat sommigen meelezen haha), een goedlopende blog waar ik iedere dag nog heel veel plezier uit haal, een fijn huis en we doen ontzettend veel leuke dingen. We zijn levensgenieters en proberen alles uit het leven te halen wat erin zit. Natuurlijk heb ik doelen en dromen, maar ik ben hier zielsgelukkig mee. Wat dat betreft hoeft er niets te veranderen. Maar wat zou ik dan wel anders willen?

Ik heb het al eerder gezegd, maar komend jaar wil ik leren mij helemaal niets meer aan te trekken van wat anderen zeggen. Op de één of andere manier hebben mensen het idee dat ze alles over mij of tegen mij kunnen zeggen. En ergens hebben ze gelijk, want ik laat het gebeuren. Ik ga mij vervolgens verdedigen of probeer uit te leggen waarom ik iets wel of niet doe. Eerlijk gezegd ben ik dat spuugzat. Ik ben niet achterlijk en uitstekend in staat om zelf weloverwogen keuzes te maken. Dat heb ik de afgelopen jaren volgens mij ook wel bewezen. Ik heb een heel stabiel leven en daar zijn we toch echt zelf verantwoordelijk voor geweest.

Misschien komt het wel omdat ik nog relatief jong ben, maar kom op, is dat een reden om dan alles maar te zeggen? Ook dingen die niet waar zijn? Dat is toch belachelijk? Ik zal mij het komende jaar wat vaker moeten realiseren dat dat meer zegt over degenen die dit zeggen, dan over mij. Als je iets wilt weten, vraag het mij dan. Als je niets aardigs te zeggen hebt, zeg verder niets en denk het dan. Als je het nodig vindt om mij naar beneden te halen, besef dan wat dat over jou zegt. Als je mij niet aardig vindt, prima, maar hou dan op om over mij te praten. Blijkbaar ben ik dan toch wel interessant genoeg. Ik begrijp gewoon niet waarom dit nodig is, maar ook dat wil ik mij niet meer afvragen in het nieuwe jaar.

Mindset

Eigenlijk is het heel simpel; in 2019 wil ik nog meer onze eigen koers varen en mij nog minder druk maken om anderen. Ben je het er niet mee eens? Sorry, maar dat is dan jammer. Zou jij iets anders doen? Dat kan, maar wij doen het zo. Het is een heel andere mindset en dat valt niet mee voor iemand die best onzeker is en graag wil dat anderen haar aardig vinden. Toch weet ik ook dat dat niet altijd kan en wat je ook doet, er zullen altijd mensen zijn die daar wat op aan te merken hebben. Het is zoals het is.

Ik hoop echt dat het volgend jaar wat dat betreft heel anders wordt. Dat zou behoorlijk opluchten.

Wat willen jullie volgend jaar helemaal anders doen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment