Home + Dromen, doelen en plannen voor 2019!

Dromen, doelen en plannen voor 2019!

Vorig jaar stelde ik doelen op voor 2018. Ik vertelde toen dat ik hoopte dat Mamablogger de 40.000 unieke bezoekers per maand aan zou tikken. Dat is gelukt! Ook zei ik dat ik we hard zouden werken en in de weekenden zoveel mogelijk wilden genieten. ‘Work hard, play hard’ was het motto. Ook daar kan een vinkje achter. Voor 2019 heb ik veel nieuwe doelen. De lat voor 2019 ligt dus hoog!

Mamablogger

Ik begin met mijn doelen voor Mamablogger;

Omzetdoelen

Vorig jaar deelde ik mijn omzetdoelen met jullie. Ik kan verklappen dat ik die iedere maand keurig gehaald heb en dat die voor komend jaar hetzelfde zullen blijven. Ik kan wel meer willen, maar de vraag is of dat haalbaar is met mijn drukke baan ernaast. Ik heb een goed inkomen dus ik hoef niet van Mamablogger te leven. Dit zijn daarom leuke extraatjes en realistisch om te behalen. Meer zou zeker leuk zijn ;-), maar het is geen must. Toch vind ik doelen wel belangrijk en daarom neem ik deze ook mee naar het nieuwe jaar.

Twee artikelen per dag?

Het liefst zou ik iedere dag twee artikelen plaatsen op Mamablogger. Een persoonlijke en een inspiratie/informatief artikel. Soms lukt dat, maar ook heel vaak niet. Het zou fijn zijn als me dat in 2019 wel zou lukken, maar ik werk ook nog. Ik vrees dat het dan teveel wordt en dat dat dan weer ten koste gaat van de kwaliteit en de inspiratie. Een mooi doel, maar niet helemaal haalbaar.

Bezoekersaantallen

Vorig jaar wilde ik de 40.000 unieke bezoekers per maand halen. Dit doel is gelukkig gehaald! In 2019 zou ik heel graag tussen de 45.000 en 50.000 unieke bezoekers per maand uit willen komen. Al is het maar één maand 😉

Onderwerpen

Er zal niet veel veranderen wat betreft de onderwerpen op Mamablogger. Ik denk dat ze divers zijn en dat maakt het voor mij leuk om ze te schrijven. Tenzij jullie nog onderwerpen missen… En er moet mij iets van het hart; de afgelopen periode merk ik dat mijn blogonderwerpen vaker worden overgenomen door anderen.

Zo schreef ik laatste een artikel over de verhoging van de kinderbijslag in 2019. Een onderwerp dat nog niet zo bekend was, want zelfs op de site van de SVB moet je hier goed naar zoeken. Niet veel later zag ik hetzelfde artikel bij een ander! Ook schreef ik laatst een artikel over boeken en ik vertelde over een bepaald boek. Een boek dat niet zo heel bekend is en juist voor werkende moeders (vooral op kantoor) heel relevant is. Ik kan daar dus over meepraten. En ja hoor, niet veel later zag ik dat boek ook bij een blogger. En nee, deze blogger werkte niet op kantoor, maar vond hem alsnog erg goed. Dat kan natuurlijk, maar het voelt niet fijn. Tamara van The Mommy Diaries schreef hier laatst ook een artikel over. Ik begrijp zo goed wat zij hiermee bedoelde! Het gebeurt helaas steeds vaker.

Zullen we dat in 2019 gewoon niet meer doen? Natuurlijk vissen we als mamabloggers zijnde in dezelfde vijver, maar dat wil niet zeggen dat je niet origineel meer kunt zijn of de vijver zelf kan uitbreiden. Dan heb je nog de bloggers die zeggen niets van anderen te lezen en die vervolgens zeggen dat het toeval is dat zij over hetzelfde onderwerp schrijven. Ik kan daar stiekem niet bij. Waarom zou je niets van andere bloggers lezen? Dat is toch leuk en heel erg leerzaam? Als bedrijf zijnde houd je toch ook de ontwikkelingen en concurrentie bij? Ik vraag mij dan juist af wat ik beter kan doen. En je wilt als blogger nooit de suggestie wekken dat je een copycat bent. Dat kun je juist vermijden door wel andere bloggers te volgen. Mocht je dan alsnog iets hebben dat heel erg sterkt lijkt op het artikel van een ander, noem diegene dan in je artikel. Neem je blog, je lezers en je collega bloggers serieus en respecteer elkaar. Oké, volgens mij heb ik mijn punt wel gemaakt 🙂

Persoonlijke doelen

Persoonlijke ontwikkeling

Ik heb natuurlijk ook persoonlijke doelen. Zo wil ik komend jaar wat trainingen of cursussen volgen. Ik heb al wat op het oog en ik hoop dat dat gaat lukken. Ik wil bepaalde vaardigheden verder ontwikkelen. Op mijn werk heb ik op de valreep van 2018 een gave ontwikkeling doorgemaakt dus ik ben blij dat ik 2019 op die manier kan beginnen.

Privé

Privé heb ik niets te wensen behalve dan dat we allemaal gezond blijven. Dat de mensen van wie we houden gezond blijven en we de leuke dingen kunnen blijven doen die we nu ook doen. Wok hard, play hard is nog steeds het motto voor 2019.

Klussen

In huis willen we de volgende klussen laten/zelf doen;

  • Een binnenmuur isoleren
  • De gevel reinigen en opnieuw laten voegen en impregneren
  • De achtergevel schilderen
  • Het halletje opknappen
  • Onze slaapkamer opknappen
  • De tuin ophogen, opknappen en een nieuwe schutting
  • En het zou mooi zijn als we een start kunnen maken met de keuken

Tja, daar zitten wat grote projecten bij…

We kijken terug op een fijn jaar en hopen dat het nieuwe jaar minstens zo fijn wordt!

Wat zijn jullie dromen, doelen en plannen voor 2019? Laat het me weten in de comments hieronder!

Bron afbeelding: Shutterstock

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *