Home + Vlak voor we op vakantie gaan is het hier altijd een tikkeltje hysterisch

Vlak voor we op vakantie gaan is het hier altijd een tikkeltje hysterisch

Het duurde even voor ik in de vakantiestemming kwam, maar het begint te komen. En samen met de zin in vakantie komt ook het extreem plannen om de hoek kijken. Althans, bij mij dan, want ik wil niets aan het toeval overlaten en er zeker van zijn dat we niets vergeten. Die laatste dagen voor de vakantie ben ik gewoon een tikkeltje hysterisch en niet de gezelligste thuis 🙈.

Altijd alles plannen

Ik ben een planner en functioneer het best op to-do lijstjes. Ik hou gewoon van structuur. Het inpakken voor de vakantie vind ik daarom altijd een dingetje, omdat veel dingen last-minute meegaan en ik dan bang ben dat we belangrijke dingen vergeten. Er ligt daarom niet alleen een lijstje klaar, maar er staat ook al een kratje klaar met spulletjes die echt mee moeten. Niemand mag aan dat kratje komen, ik vrees dat dit de komende periode alleen maar erger wordt haha 😅. Ja, ik weet het, dit is best hysterisch, want hoe erg is het nu echt als we wat vergeten?

Het thuisfront

Voor we echt weggaan leg ik ook van alles klaar voor degenen die op ons huis en de katten letten. Briefjes, een extra sleutel bij laten maken, de hele riedel. Ik kan op het laatste moment nog een heel A4-tje vol schrijven. Het gaat nergens over, maar ik wil dan niets vergeten.

Ook heb ik al twee A4-tjes vol met contactgegevens van onze vakantiebestemmingen. Het is heel erg, maar ik heb op de website van de Rijksoverheid gezien dat het handig is om de Imei nummers van onze telefoons aan de thuisblijvers door te geven. Hier heb ik screenshots van gemaakt en op die A4-tjes gezet. Als ik het zo zie staan, denk ik ‘jeetje, doe eens rustig je gaat niet op wereldreis’.

Wat ik nog wil doen voor we weggaan.

Dat allemaal gezegd hebbende, het houdt nog niet op, want ik heb dus ook allemaal dingen die ik na wil lopen voor we weggaan. Ik haal het onkruid nog weg, snoei de boompjes, doe een hoes over de bakfiets, verschoon de bedden, wil de wasmand leeg hebben en zal nog wel wat dingen bedenken die eigenlijk niet zo belangrijk zijn, maar die ik vlak voor we weggaan hysterisch belangrijk vind.

Ik weet niet wat het is, maar ik vind het fijn om controle te hebben en wil alles gewoon goed, netjes en veilig achterlaten en daar schiet ik dan best een beetje in door.

Herkennen jullie dit of juist helemaal niet? Wat wil je perse gedaan hebben voor je met vakantie gaat?

liefs

 

 

 

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

3 Reacties

 1. Debby
  23 juli 2021 / 07:41

  Boh! Dit herken ik heel erg van m’n ouders haha die pakken ook al ruim vooraf in en alles weggewassen schoon etc 😂. Heb ik niet van ze.. ik wil dat de vaatwasser aankan als we gaan en t huis opgeruimd is maar goed of t bed nou schoon of belegen is dat maakt mij niet uit ik ben dan toch weg! Wel wil ik als t langer dan een weekend is de vuilnisbak leeg 🙂 ivm beesten. Wel leuk dat jullie naar Texel gaan! Wij gaan ook in augustus :). Goed dat je schreef van t parkeervignet daar moet in me nog in verdiepen!

 2. A.
  23 juli 2021 / 10:41

  Het lijstje herken ik. In de computer staat een standaard lijst die ik elke vakantie uitprint. Dan kan het inpakken en afstrepen beginnen. Verder komt er niemand in huis (geen huisdieren) dus ik ben niet zo hysterisch dat het super schoon achter gelaten moet worden.

 3. MarjonS
  26 juli 2021 / 07:14

  Ik herken het wel. Ik ben iets minder voor mijn gevoel. Maar ook hier wil ik het huis opgeruimd hebben voor we vertrekken en bedden hebben verschoond.
  Lijstje ligt klaar zodat ik niks vergeet.
  En ook voor de oppassers van ons huis komt er een briefje…
  Ik wijk dus niet veel van je af, haha.