Home + Mama’s Outfits | 5 tips wanneer je het perfecte t-shirt wilt shoppen

Mama’s Outfits | 5 tips wanneer je het perfecte t-shirt wilt shoppen

Het is heerlijk weer voor t-shirts en ook ik draag ze nu volop. Toch ben ik wel kritisch op de t-shirts die ik koop, want ik vind niet alles even mooi staan bij mijzelf. Ze mogen niet te kort zijn, ik wil er niet teveel in zweten, ze mogen niet doorschijnen etc. Je hoort het al; een flinke waslijst ☺️. Waar ik dan wel op let vertel ik in dit artikel.

1. Let op de lengte

Ik houd niet van korte t-shirts, dat is niet te doen met mijn heupen haha. Ik wil ze dus graag wat langer en hou er ook rekening mee dat ze in de was nog wat kunnen krimpen. Wat ik ook nog leuk vind is wanneer ik een shirt in mijn lange rok of broek kan stoppen en deze dan wat oversized is.

2. Schijnt de stof niet door?

Dat vind ik ook altijd een dingetje, zeker bij witte shirts. Als ik die pas let ik altijd even op of deze niet doorschijnt. Staat een beetje gek op kantoor ?.

3. Let op de stof

Dat brengt mij op het volgende punt: de stof. Ik check altijd of de stof van een mooie kwaliteit is. Is de stof wat dikker, dan is dat fijn in verband met het doorschijnen, maar ook wat betreft zweten. Omdat ik snel zweet kies ik vaak voor katoen en voor donkere kleuren zoals zwart en donkerblauw of juist wit. Kleuren als rood kan ik beter vermijden.

4. Kun je hem van de winter nog onder een blazer dragen?

Waar ik ook altijd op let is of het t-shirt past bij de blazers die ik heb zodat ik deze in het najaar kan combineren. De outfit waar je mij namelijk in uit kan tekenen is een skinny jeans, een t-shirt en een blazer. Altijd goed!

5. Neutraal is altijd goed

Ik koop zelden t-shirts met drukke prints. Mijn voorkeur gaat meestal naar een neutraal shirt dat ik eindeloos kan combineren en past bij verschillende broeken en rokken. En als ik dan kies voor een drukke print, dan kies ik wel voor neutrale kleuren die ik dan weer kan combineren, snap je het nog haha?

Conclusie

Ik ga meestal voor iets ruimer zittende shirts in neutrale, makkelijk te combineren kleuren. Deze t-shirts draag ik dan op verschillende manieren en draag ik op zowel broeken als rokken. Ik vind het fijn als ik ze ook kan dragen met een blazer of vest erop, en let er uiteraard op dat ze niet doorschijnen.

Waar ik vroeger talloze goedkope shirtjes kocht, ben ik nu kritischer op wat ik koop en mag het best duurder zijn als het shirt mooi valt.

Een tijdje terug was ik op zoek naar een mintgroene blazer en kwam ik terecht op de website Happy Size, hier vind je dus ook de t-shirts die ik in dit artikel laat zien. Deze voldoen aan alles wat ik belangrijk vind als ik ga shoppen voor t-shirts.

Wat vind jij belangrijk wanneer je een t-shirt gaat shoppen?

liefs

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *