Home + De vijf voordelen van een babynestje!

De vijf voordelen van een babynestje!

We vinden van alles en nog wat op de babyuitzetlijst en steeds vaker staat het babynestje erbij. Niet iets wat je perse nodig hebt, maar wel een echte musthave. Het babynestje is al jaren razend populair in Zweden en ook hier in Nederland kiezen steeds meer ouders ervoor. Het bednestje doet een beetje denken aan een kattenmandje en eigenlijk is het idee hetzelfde: het bieden van een veilige en warme slaapplek.

Toch zijn er nog veel meer voordelen:

 1. Geborgenheid. Je baby heeft negen maanden lang lekker veilig en warm in jouw buik gezeten en opeens is ‘ie uit zijn warme “nestje” gehaald. Dat maakt dat baby’s soms nog onrustig zijn. Het nestje biedt dan uitkomst. Je maakt de wereld van je baby letterlijk weer een stukje kleiner en compacter wat hem weer dat geborgen gevoel geeft.
 2. Altijd een slaapplek. Naast je op de bank, in de box, tussen jullie in in bed, op visite etc. Je hebt altijd een fijne slaapplek voor je baby waar hij aan gewend is.
 3. Ze kunnen er niet uit rollen. Door de opstaande randen kan je baby er niet uit rollen en zich ergens aan bezeren.
 4. Je kunt er samen mee slapen. Een heel fijn voordeel, maar let altijd op de veiligheid. Zeker als je kindje zich om kan rollen. Ik zou hem vooral fijn vinden op een regenachtige zondagochtend wanneer je wat langer in bed blijft liggen. Je hebt je kindje dan lekker bij je tussenin en kan nog wat wegdoezelen.
 5. Hij is heel gemakkelijk mee te nemen. Je hoeft niet perse meer te slepen met een reiswieg of een campingbedje (al zijn die soms wel makkelijker) en dat scheelt een hoop ruimte in de auto. Je moet immers al zoveel meeslepen met een baby.

Zelf een babynestje maken of er toch eentje kopen?

Toen wij gingen kijken voor een babynestje schrokken we best van de prijzen. Babyspullen zijn duur, maar jeetje, de prijzen van babynestjes vond ik vaak te belachelijk voor woorden. We hebben overal gekeken en ook op Marktplaats waar we veel mensen op vonden die ze zelf maakten en vervolgens verkopen. Ik mocht willen dat ik zo handig was!

Toch vond ik veel van die nestjes niet zo mooi vanwege de hoekige randen. Ik was op zoek naar een babynestje waar de randen bovenaan ronder liepen. Verder wilde ik er graag één met wafelstof.

Uiteindelijk vond ik er één op Marktplaats in een woonplaats hier vlakbij en deze kostte maar €35,-! Ik mailde de adverteerder (Johanna) en zij vertelde mij dat ook zij ze zelf maakt en er dus eentje voor mij zou maken. Binnen een week was hij klaar en ze maakte er voor €7,95 ook een fijn dekentje bij! Ik was dus klaar voor €42,95 en had daarvoor een mooi babynestje die ontzettend mooi is afgewerkt én is gemaakt van wafelstof!

Omdat we er zo blij me waren vroeg ik of ze het leuk vond om vermeld te worden op mijn blog. Dit wilde ze wel en mocht je ook zo’n babynestje willen kun je haar mailen op johanna_kunst@hotmail.com. Ik kende haar niet en heb uiteraard gewoon voor het nestje betaald, maar vind ze zo mooi en scherp geprijsd dat ik haar gewoon wilde noemen en deze tip met jullie wilde delen.

Veiligheid

Er wordt vaak gevraagd hoe het zit met de veiligheid van babynestjes. Het advies hierin is simpel: laat je baby nooit zonder toezicht in het nestje slapen. Houd in de gaten wat er gebeurt.

Wat vind je van ons babynestje en heb je er zelf ook één (gehad)? Ik ben heel benieuwd. Laat het me weten in de comments hieronder.

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Rebecca
  30 augustus 2017 / 17:29

  Goede tip. Ik wilde er destijds ook een, maar vond ze belachelijk duur. 35 euro vind ik dus ook meevallen!

 2. 31 augustus 2017 / 08:36

  Handig, dit! Misschien dat wij ook wel zoiets aankopen als er een tweede baby komt. Ik legde Levi destijds in een zelf geïmpoviseerd nestje, gemaakt van het borstvoedingskussen. (Ik gaf geen borstvoeding, dus kon het toch beter voor iets dienen?)
  Maar dit is praktischer, veiliger en neemt minder plaats in. Goede tip! Het lijkt inderdaad wel wat op een kattenmandje. Daar zal de poes hier thuis wel om willen vechten dan, vrees ik. 😀

 3. 28 maart 2018 / 12:34

  Wat ziet die er geweldig schattig en mooi uit! En inderdaad 35 euro voor zo’n babynestje dat is echt geen geld. Dat is zeker de moeite waard!