Home + Money Issues | Alleen maar dure spullen en kleding?

Money Issues | Alleen maar dure spullen en kleding?

Heel af en toe krijg ik weleens een opmerking over de aandacht die ik besteed aan de traktaties van Milan, de taart voor zijn verjaardag, het feit dat ik nogal kritisch ben op zijn kleding etc. Het zijn niet perse negatieve reacties, maar mensen vragen zich dan af waarom die taart dan duur “moet” zijn, want wat is er mis met een taart van de HEMA? Kortom, er wordt nog weleens ten onrechte gedacht dat ik alleen maar om merkkleding en dure dingen zou geven. Misschien denken mensen wel dat ik op die manier iets probeer te bewijzen of iets dergelijks. Niets is minder waar dus hoog tijd om dat eens de wereld uit te helpen.

Toen ik een jaar of 17, 18 was was dat overigens wel zo. Iedere cent die binnen kwam gaf ik uit aan kleding, tassen en sieraden. Maar zoals bij iedereen die volwassen wordt, komen er ook andere kosten om de hoek kijken. Ik woonde nog thuis, maar heb mijn eigen studie en rijbewijs betaald en betaalde mijn ziektekostenverzekering. En wilde ik iets hebben, moest ik daar gewoon voor werken. Ik kwam niets te kort, kreeg regelmatig wat, maar werkte wel vanaf mijn 15e voor alle extraatjes. Ik wist dus al heel vroeg de waarde van geld.

Keuzes maken

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet van mooie spullen houd 😉 Tuurlijk wel, maar we maken we keuzes. Zo wilden we wel graag een nieuwe kinderwagen, maar zouden we de box tweedehands kopen. Ik wilde graag een Koeka voetenzak in de Maxi Cosi en ik ben gaan speuren op Marktplaats. Ik vond een heel mooie in de buurt voor maar €20,-! Ik ben wel een echte koopjesjager, omdat dat gewoon een sport is. De andere kant is dat ik het leuk vindt om aan andere dingetjes wat meer geld uit te geven, bijvoorbeeld aan Milans verjaardagstaart. Verder kocht ik voor Milan een spijkerjasje van een paar euro en maakte er vorig jaar een heel eigen jasje van, zie de foto hierboven.

Kijk, ik zal echt nooit een tas kopen van €1000,- Niet omdat ik ze niet mooi vindt, maar kom op, dat vind ik gewoon belachelijk. Ik moet er heel lang voor werken en misschien ben ik er wel te nuchter voor. Maar ja, een ander ziet het weer als een investering en koopt ze heel graag. Prima toch? Met elkaar houden we de economie wel draaiende 😉

Toch kan ik mij wel voorstellen dat andere ouders denken dat het bij mij dan op dure spullen draait, maar niets is minder waar. Zo heb ik ook veel tweedehands babyspulletjes gekocht, zal ik die binnenkort eens laten zien?

Welke keuzes maken jullie? Ik ben heel benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 31 augustus 2017 / 08:33

  Wel, ik denk er helemaal hetzelfde over als jij. Er zijn dingen waar je geld aan geeft en dingen waar je heus wat op kan besparen.
  Wij hebben voor Levi een aantal dingen nieuw gekocht en een aantal spullen overgenomen van familie.
  Ik geef heel graag geld uit aan nieuwe kleertjes voor hem en bijvoorbeeld ook een verjaardagstaart.
  Je moet er ook wat mensen mee kunnen voeden, dus kost het al gauw wat meer. Ik geloof dat we € 42 hebben betaald voor zijn eerste verjaardagstaart. Ik heb hem dit jaar echter zelf gemaakt, omdat mijn man niet zo dol wat op de slagroom en de suiker die erop zat. Toegegeven, het was wel een bom van een taart.
  Maar net zo goed koop ik op tweedehandssites. Onlangs heb ik nog een heel leuke speelgoedkeuken gekocht voor € 20, compleet was wastafeltje, ijskast, oven, dampkap, toestelletjes die echt bewegen of lawaai maken en een hele hoop eten.
  Je bent gewoon selectief. Koop je graag heel veel kleding, maar ben je zuinig op speelgoed? Lekker doen! Jij bent de moeder en jij maakt jouw rekening. Dat kan niemand anders in jouw plek doen.

 2. Rebecca
  31 augustus 2017 / 13:18

  Prioriteiten. Als je het niet zou hebben, zou je misschien andere keuzes maken.
  Wij hebben veel tweedehands gekocht, doen we nu nog steeds. Gewoon omdat we dan wat over houden om bijv wel die taart te kopen, dat dagje weg te gaan…

  Doen waar jij je goed bij voelt.