Home + Van koophuis naar huurhuis | Bewust klussen

Van koophuis naar huurhuis | Bewust klussen

Wat leuk om te merken dat jullie geïnteresseerd zijn in de blogs die gaan over onze tijdelijke verhuizing (voor een aantal jaar) naar een huurhuis. Een heel bewuste beslissing die we hebben genomen en die ons veel ruimte en vrijheid geeft in de zoektocht naar hét koophuis waar we oud willen worden. Nu we verhuisd zijn zetten we de puntjes op de ‘i’ in het nieuwe huis. Zo moest de oprit worden aangelegd en moest de tuin helemaal worden gedaan. Klussen die toch flink wat geld kosten. Is dat dan niet zonde als je toch maar van plan bent hier een paar jaar te wonen? Ja, ik snap dat mensen zich dat afvragen, maar zo zien we het niet. Dat komt deels omdat we heel bewust klussen.

Bewust klussen met oog op de toekomst

Toen we de sleutel van dit huis kregen waren we de eerste bewoners. Alles was in principe klaar. Zo waren de muren helemaal afgewerkt, deze zolder was perfect in orde en de keuken en badkamer waren gloednieuw en voorzien van nieuwe apparatuur. Het was letterlijk ‘vloeren erin, gordijnen ophangen en verhuizen’. Ik heb eerder al verteld wat het heeft gekost om de vloer in het hele huis te leggen en dat was niet veel. Ook de gordijnen waren niet heel duur en de jaloezieën in de keuken mocht ik uitzoeken. We hebben dus ontzettend veel geluk gehad. Dat de oprit en de tuin dan relatief duurder zijn, lijkt misschien wel zonde, maar in de keuze voor het materiaal hebben we gekeken naar spullen die we mee kunnen nemen en kunnen gebruiken bij het nieuwe huis zoals steenschotten. Voor de oprit hebben we gekozen voor veel grind. Dat nemen we niet mee natuurlijk, maar is wel een stuk goedkoper dan tegels, plantenbakken en de hele mikmak.

Binnen is een makkie

Binnen was alles dus zo goed als klaar en hoefden we het alleen nog maar in te richten. Daar zijn we nog steeds mee bezig en stiekem houd ik ook rekening met een verhuizing over een paar jaar. Ik kijk naar praktische meubels, alles moet bij elkaar passen, de kasten op onze slaapkamer zijn hetzelfde als die op zolder (allemaal recent gekocht en in een nieuw huis kunnen we deze misschien op één kamer zetten), we ruimen lekker veel op en zelfs de lampen zijn op elkaar afgestemd en tijdloos. Die kunnen dan over een paar jaar zo mee. Dit alles klinkt een tikkeltje hysterisch, daar ben ik mij van bewust haha, maar ik vind het anders zonde om nu veel geld uit te geven en het straks niet meer te gebruiken.

Ook de muren laten we voorlopig even lekker wit, behalve dan de gele muur van Milan. We vinden het licht wel fijn zo en kleden de rest aan met leuke accessoires.

Lekker leven, maar niet teveel klussen

We hoeven in dit huis niet veel te klussen en doen dat dus ook niet. We zijn voorzichtig wat betreft uitgaven en leven hier ondertussen heerlijk. Het is licht en ruim en maken het verder gezellig met onze spulletjes. Ondertussen denken we vooral praktisch en hebben we daar over een paar jaar hopelijk profijt van. We genieten er namelijk ook van dat er voorlopig even niets geklust hoeft te worden. Dat doen we na een volgende verhuizing wel weer ?.

liefs

KlussenKlussen

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *