Home + Verhuizen | Hoe bevalt ons nieuwe, super goedkope IKEA laminaat?

Verhuizen | Hoe bevalt ons nieuwe, super goedkope IKEA laminaat?

Toen we eenmaal wisten dat we gingen verhuizen, planden we een middagje IKEA (toen kon het nog net) om wat inspiratie op te doen wat betreft (badkamer)kasten, kapstokken en vloeren. Ik wilde graag een berekening maken van wat alles kost zodat we een goed beeld daarvan zouden hebben. We hadden overigens niet perse de voorkeur voor een IKEA vloer, maar we wilden weten wat deze daar kosten en wilden ze graag in het echt zien, gewoon oriënteren dus. Toch vonden we daar dé vloer en toevallig was het ook nog eens de goedkoopste die ze hadden. Deze vloer ligt inmiddels alweer een paar weken in ons huis en ik krijg er best wat reacties op. Hoog tijd om de balans op te maken en te vertellen hoe de vloer ons bevalt 😉

Voor welke IKEA laminaatvloer hebben we gekozen?

Wij kozen voor IKEA Tundra laminaat met productnummer: 104.175.31. Deze heeft een eikenpatroon en kost €5,99 per m2. In een pak zit 2.25 m2. Ik moet zeggen dat ik nog wel wat huiverig was, want zou goedkoop geen duurkoop zijn? We hoefden niet perse een budgetvloer, maar omdat we hier naar verwachting maar een paar jaar blijven wonen, wilden we er ook niet de hoofdprijs aan uitgeven. We wilden echter wel een mooie en warme vloer, want we wonen hier voorlopig wel natuurlijk. Dit leek ons daarom de perfecte vloer, maar als je dan reviews leest over kromme planken, snel beschadigde vloeren, een waas na het dweilen en dat het moeilijk in elkaar te leggen is, schrik je wel even.

Tegelijkertijd waren er ook veel positieve reviews dus we besloten de gok maar te wagen. We hadden ongeveer 110 m2 aan laminaat te leggen. Hier kochten we bijpassende plinten bij en natuurlijk een ondervloer. Die was bijna nog duurder dan het laminaat zelf, want deze moest geschikt zijn voor vloerverwarming. De plinten en de ondervloer kochten we ook bij IKEA.

In totaal hebben we voor dit alles bij elkaar zo’n €1300,- betaald!

Alle vloeren zijn door gelegd zonder drempels. Hier zaten de plinten er nog niet op. 

Hoe bevalt dit IKEA laminaat ons?

Tot nu toe heel erg goed! Het is een vloer met een warme uitstraling en ik dacht, ik maak maar even een opsomming van wat ons is opgevallen aan de vloer:

 • De planken sluiten heel nauw op elkaar aan;
 • Ik dweil heel regelmatig en we hebben nog geen waas erop gezien;
 • Floris heeft al het één en ander laten stuiteren op deze vloer en hij is gelukkig niet beschadigd;
 • De combinatie met de ondervloer werkt perfect met de vloerverwarming, want de warmte komt er doorheen;
 • Er zitten geen oneffenheden in en we hebben gelukkig ook geen last gehad van kromme planken.

Het enige nadeel is dat je op deze vloer veel meer ziet dan op de vloer die we in het andere huis hadden. Dat kan echter ook te maken hebben met het feit dat dit huis veel lichter is en we in de woonkamer over de breedte van de gevel ramen hebben. Je ziet dan ook gewoon veel meer.

 

Wij zijn dus behoorlijk blij met dit IKEA laminaat, zeker wanneer je je bedenkt dat we voor dit bedrag in een heel huis laminaat hebben gelegd! Wat ons betreft is deze vloer een aanrader, maar wij hebben deze nu een maand liggen. Over een half jaar zal ik weer eens een update geven, maar we hebben er vertrouwen in dat het vast wel goed zit.

 Sint 2020 Sint 2020

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Liesbeth
  29 november 2020 / 14:28

  Heel mooi en warm! Gaaf in combi met wit en de okergele muur op de kamer van Milan!

  • Marisca
   Auteur
   2 augustus 2021 / 19:59

   De vloer bevalt nog steeds heel erg goed en blijft vooralsnog mooi. We hebben hem nu zo’n negen maanden.

 2. Hans
  14 november 2022 / 11:42

  Ik zit te denken om ook Ikea-laminaat aan te schaffen, maar je hoort wisselende verhalen over het leggen van Ikea-laminaat. Het zou volgens sommige op internet nogal lastig en omslachtig zijn in vergelijking met andere laminaat bijvoorbeeld van een bouwmarkt. Hoe is het leggen bij jullie bevallen?