Home + Thuisonderwijs | Handige hulpmiddelen voor de lesstof van de basisschool

Thuisonderwijs | Handige hulpmiddelen voor de lesstof van de basisschool

Thuisonderwijs. Het einde lijkt in zicht (terwijl ik dit typ, is het ook nog niet zeker of de scholen vanaf 25 januari open mogen), maar nu de kinderen thuis zijn merk ik goed met welke lesstof de oudste moeite heeft. Zo gaat spelling als een malle, maar is het metriek stelsel nog een een beetje lastig. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het wel weet (tot op zekere hoogte), maar dan nog even goed na moet denken. Het is dus ook niet mijn sterkste punt ?. Ik kan het hem daardoor minder goed uitleggen en ging daarom op zoek naar hulpmiddelen. Ik kwam deze lesmaatjes en spiekmaatjes tegen, bestelde ze en ben razend enthousiast. Omdat ik denk dat dit jullie ook kan helpen (en de posters hangen leuk boven een bureau), deel ik deze tip graag met jullie!

De lesstof wordt anders uitgelegd

De uitkomst blijft hetzelfde, maar de lesstof wordt nu heel anders uitgelegd dan toen ik op de basisschool zat. Logisch, maar omdat wij het op een andere manier uitgelegd hebben gekregen is het extra moeilijk het nu aan onze kinderen uit te leggen op een manier die zij begrijpen. Ik heb het geprobeerd, dat leverde de nodige discussies op dus heb ik het maar opgegeven ☺️. Daarom ging ik op zoek naar wat handige hulpmiddelen die je op kunt hangen of neer kunt leggen. Geruisloos en zonder discussie haha.

Spiekmaatje taal

Dit spiekmaatje voor taal is superhandig. Hij is gemaakt in A5 formaat en kan op het bureau worden gezet. Je kind kan dan zelf even kijken hoe het ook alweer zit.

Spiekmaatje metriek stelsel

Dit spiekmaatje heb ik voor Milan besteld. Ook deze zetten we op het bureau en ik ben ervan overtuigd dat als hij het vaak ziet, het vanzelf in zijn hoofd gaat zitten.

Deze spiekmaatjes zijn overigens gelamineerd dus kunnen tegen een stootje. Ook zijn ze aan beide zijden bedrukt.

Postersets

Een andere manier om de lesstof te leren is met de posters. Je kunt de posters los kopen, maar er zijn ook postersets per vak.

Deze posterset bestaat uit 5 posters met betrekking tot rekenen, super handig!

Deze posterset voor taal bestaat uit acht posters.

Ook heel erg leuk en handig (vooral die poster van Nederland) is deze posterset voor wereldoriëntatie.

Losse posters

Alle posters zijn ook los te koop. Er veel keuze, ook voor de onderbouw:

Zouden dit soort posters en spiekmaatjes jullie kinderen helpen bij het begrijpen van de lesstof? Wij vinden het fijne reminders en deze maken het gemakkelijker om zelfstandig te werken. Ons helpt het en ik hoop jullie ook!

liefs

In deze blog heb ik gebruik gemaakt van affiliate linkjes. Dit betekent dat wanneer jij één van deze items, of iets anders, shopt in de webshop waar ik naar link, ik hier een kleine commissie voor ontvang. Dat zijn geen grote bedragen, maar ik gebruik die inkomsten bijvoorbeeld voor de hosting van Mamablogger. Ik ben er erg mee geholpen en het kost jou niets extra. 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *