Home + Van bakfietsmoeder naar plantenmoeder

Van bakfietsmoeder naar plantenmoeder

Oké, de titel klopt niet helemaal, want ik ben nog steeds een bakfietsmoeder, maar sinds een tijdje ook een echte plantenmoeder. Dat is echt iets van de laatste tijd, want hoewel ik planten erg mooi vind, hadden we in onze vorige woonkamer minder plek. Ook was die kamer donkerder waardoor niet alle planten het even goed deden. In dit huis besloot ik dat het anders moest. Er moesten planten komen, maar welke? Ik was immers niet zo goed met planten…

Sfeer maken met planten

In ons vorige huis hadden we nog een knalgroene muur, maar in dit huis besloten we alle muren van de woonkamer wit te laten. Ik was denk ik toe aan rust op alle mogelijke manieren haha. Kleur zouden we op andere manieren toevoegen; een Perzisch tapijt, groene eetkamer stoelen, de cognackleurige bank met mooie kussens en natuurlijk planten. Dit huis is een stuk lichter, het is er ook warmer omdat de zon hier behoorlijk naar binnen schijnt. Daarom ging ik op zoek naar makkelijke kamerplanten.

Ik koos voor twee hoge(re) planten naast het tv meubel. Ik weet niet hoe de linkerplant heet, maar we kochten deze bij een plantenasiel. Deze zit in een plantenstandaard en ik geef hem één keer per week water. Hij staat half in de zon en hij lijkt het er goed op te doen.

De andere plant is een tabaksplant en ik vond deze zo mooi. Deze staat rechts van de tv en meer in de schaduw. Het is de mooiste plek, maar ik weet eerlijk gezegd niet of dit de beste plek is voor deze plant. Daarom zet ik hem twee keer per week voor het raam voor het licht. Bij mooi weer zet ik hem een ochtendje buiten. Dan maak ik de bladeren stofvrij en verzorg ik hem extra. Tot nu toe gaat dat goed al had ik mij beter moeten verdiepen in kamerplanten voor in de schaduw.

Verder hebben we nog een paar kleine plantjes. We hebben twee vetplantjes die bekend staan als geldboompjes. Die verzorgen we dus extra goed haha. Ik moet overigens zeggen dat één ervan het echt goed doet in dit huis. Ik denk dat dat te maken heeft met het licht waarin deze staat.

Tot slot hebben we nog twee pannenkoeken plantjes. Een ervan kregen we van mijn ouders toen we hier kwamen wonen en de ander kregen we van één van de vorige buurvrouwen. Zij heeft prachtige pannenkoeken planten die ze stekt en wij kregen een stekje van haar. Ook deze begint flink te groeien!

Ik ben een echte plantenmoeder geworden!

Wat ik zelf nog vergeet te vertellen is dat we nu zelfs planten hebben op al onze slaapkamers. Milan en Floris mochten een eigen plantje uitzoeken en wij hebben twee kleinere planten in de vensterbank staan. Ik ben planten steeds meer gaan waarderen. Zo zie je maar, er was zelfs nog hoop voor deze plantenmoeder.

En jij, ben jij een echte plantenmoeder of juist niet?

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Debby
    11 juni 2021 / 12:15

    Leuk :):) als je planten tips wilt hoor ik het graag! Wij hebben er om en nabij 50 en soms glipt er eens tussendoor maar sommige hebben we al ruim 11 jaar :):)