Home + Update | Floris is 8 maanden!

Update | Floris is 8 maanden!

Nog een paar weken en dan is Floris net zo lang uit mijn buik als dat hij erin heeft gezeten. Dat is een gekke gedachte. De laatste weken gaat zijn ontwikkeling heel snel. Zo zei hij toevallig papa en mama en zegt hij het tegenwoordig steeds gerichter. Hij snapt de ‘ high five’ (en doet hem ook) en begint door te krijgen wat zwaaien betekent. Dat is toch bizar snel?

High Five en zwaaien!

Een paar weken terug oefenden we de high five met Floris. Uiteindelijk kon hij het zelf. Als wij onze hand omhoog doen en high five zeggen, doet Floris zijn handje ook omhoog en “slaat” hij hem tegen die van ons. Dat is zo ontzettend lief! Hij vindt het zelf ook enorm grappig. Verder gaat hij steeds vaker zwaaien, dit proberen we hem nu goed te leren.

Papa en mama

Ik zei het in de intro al, maar Floris zegt dus ‘papa en mama’! Bizar vroeg en in het begin was het gewoon toeval. We gingen hem napraten en hij heeft nu gewoon door wie papa is en wie mama is. Toen Pat en Milan samen weg waren tijdens hun mannenweekend snapte Floris er niets van en riep hij constant ‘papa’. Hij was toen ook echt naar hem aan het zoeken. Milan hoopt nu dat hij snel snel ‘Milan’ of ‘broer’ zegt haha.

Nog niet terugrollen

De vorige update vertelde ik al dat hij goed op zijn buik rolt, maar nog niet terug kan rollen. Dat wil nog steeds niet zo lukken. Hij probeert het wel, maar het lukt nog niet en dat is frustrerend voor dat kleine mannetje. We rollen hem dus zeer regelmatig terug en hopen dat hij dat snel onder de knie krijgt.

Buikslapen

Het levert namelijk nog een probleem op en dat is dat hij ’s nachts op zijn buik terecht komt en vervolgens niet terug kan. De ene keer wordt hij daar huilend van wakker en de andere keer vinden we hem slapend op zijn buik. Dat laatste vind ik overigens best eng, want ik ben bang dat hij op een dag zijn hoofdje niet draait en stikt. Misschien te overbezorgd, maar ik vind het echt doodeng. Daarom slaapt hij nu weer even in de co-sleeper naast ons…

Zijn eerste twee tandjes zijn door!

Milan had weinig last van doorkomende tandjes. Floris iets meer, maar het lijkt nog mee te vallen. Inmiddels komen zijn twee voortanden onder door en heeft hij hier dus niet veel last van gehad. Ik ben heel benieuwd of dat bij de volgende tandjes ook zo is. Het is trouwens wel heel schattig hoor 🙂

Aandacht en doorhebben dat je weggaat

We zijn nu ook in de fase aanbeland dat hij het doorheeft wanneer je wegloopt en dat vindt hij niet zo leuk. Hij houdt van aandacht en wil je het liefst de hele tijd zien. Hij reageert nu wel of zijn naam dus ik kan hem wel geruststellen door hem te roepen en tegen hem te blijven praten. Dat weet hij in ieder geval dat ik altijd in de buurt ben.

Verder; zo vrolijk, lief en makkelijk

Verder grapte ik laatst tegen Pat dat ze wel drie baby’s zoals Floris kunnen hebben. Hij is ontzettend makkelijk, slaapt goed en is heel vrolijk en lacht de hele tijd. Hij vindt alles leuk en is een echte charmeur. We genieten zo ontzettend van dit kleine mannetje! Iedere dag is een feestje met onze jongens!

Ding met menukaarten

Tot slot nog een laatste, grappig feitje en dat is dat Floris iets heeft met menukaarten. Geef hem een menukaart en hij is zoet. Dat is zo apart! Hij vindt ze reuze interessant en kan zich er gerust een uur mee vermaken. Ideaal als we gaan lunchen of in de avond ergens aan eten. We kunnen hem gerust meenemen!

Wat betreft eten is alles verder nog hetzelfde als tijdens de laatste update. Het gaat goed en hij krijgt nog vier flessen per dag. We hebben een lekker ritme te pakken en dat is zo fijn!

Op naar de negen maanden!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Christine
  18 juni 2018 / 15:04

  Wat een schattig tuinbroekje zeg, echt om op te eten zo ?
  En wat knap dattie high-fived joh, vast heel grappig om te zien!

  • 23 juni 2018 / 18:17

   Ja, dat is het ook! Zo lief en dat tuinbroekje is inderdaad zo schattig. Ik zou het hem het liefst iedere dag aan trekken haha.