Home + Uit eten met je baby? Gewoon doen!

Uit eten met je baby? Gewoon doen!

In plaats van een aantal keer per jaar op vakantie te gaan kiezen wij ervoor om regelmatig ergens te gaan lunchen of ’s avonds ergens een hapje te gaan eten. Ook strijken we bij mooi weer regelmatig neer op een terrasje om wat te drinken. Daar blijven we vervolgens weer veel te lang plakken vanwege het bestelde bittergarnituurtje. We houden van die gezelligheid en genieten er enorm van. Milan ook, maar is het met een baby nu niet lastiger om dit soort dingen te doen?

Met je baby op een terras, wat nu als hij gaat huilen?

Voor ik verder ga moet ik wel iets nuanceren. Niet iedereen gaat een paar keer per jaar met vakantie en ook zij genieten. En ook wij gaan regelmatig weg en pakken alsnog dat terrasje, maar als ik moet kiezen ga ik toch echt liever voor één langere vakantie en de rest van het jaar lekker genieten als we daar zin in hebben. En daar bedoel ik mee dat we lekker buiten de deur gaan eten als we daar zin in hebben, we gezellig een dagje weg gaan bij mooi weer, na het eten even naar die lekkere ijssalon lopen voor het lekkerste ijs etc.

Maar goed, weer terug naar het eten… Milan namen we vrij snel overal mee naartoe en hij is niet anders gewend. We zeggen weleens dat hij daarom ook zo makkelijk is. Hij is het gewend om overal mee naartoe te gaan, van hot naar her te vliegen en hij ging zelfs mee op inkoop voor de webshop. Je moet maar afwachten of dat bij een volgend kindje net zo gemakkelijk gaat.

De eerste twee maanden huilde Floris enorm veel en geen haar op mijn hoofd die eraan dacht om zo uit eten te gaan. Hij zou de hele boel bij elkaar gillen. Na twee maanden werd het rustiger en durfden we het aan om met hem te gaan lunchen. We planden het zo dat hij dan zijn fles of fruithapje kreeg en op die manier hielden we hem bezig (tip!) en kon hij eraan wennen. Kinderwagen of buggy mee en daar zit hij dan in. Inmiddels heeft hij nu ook een aantal keren in een kinderstoel gezeten, maar omdat hij nog niet zo lang zelfstandig kan zitten houden we de wagen erbij. Als hij al begon met huilen, leidden we hem af of namen we hem even op schoot. Aangezien we er geen uren zitten gaat dat prima.

Appelmoes bestellen

Nu hij wat ouder is bestellen we voor hem vaak een bakje appelmoes of zoiets. Dit doen we meer voor Milan omdat hij vindt dat we ook wat voor Floris moeten bestellen, maar stiekem vinden we het best leuk. Hij hoort erbij dus bestellen we ook wat voor hem. Floris vind het allemaal mega interessant en geniet lekker van de appelmoes.

Van lunch naar diner

Toen het lunchen goed ging zijn we het diner gaan proberen. Geen uitgebreide drie gangen, want dat is toch echt te lang voor hem, maar wel een stokbroodje, hoofdgerecht en een toetje. We zitten er dan overigens wel om 17.00 uur hoor 😉 Met het toetje proeft hij wat mee en hij vindt het fantastisch.

Mocht je nog twijfels hebben, neem je kind gewoon lekker overal mee naartoe. We hebben met Milan gezien hoe goed dat heeft uitgepakt en zijn blij dat we dat destijds altijd gedaan hebben. Dit geldt overigens wel voor gezonde kinderen en kinderen die de prikkels aan kunnen. Dit kan niet met ieder kind.

Nemen jullie je kind(eren) overal mee naartoe? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Ad
    29 mei 2018 / 15:28

    En met Opa en Oma erbij lukt het ook prima.