Home + Uit eten met het hele gezin, Roast bistro in Haarlem is dé tip!

Uit eten met het hele gezin, Roast bistro in Haarlem is dé tip!

Uit eten met kinderen kan soms een hele uitdaging zijn. Wij namen onze oudste al heel snel mee naar een restaurant of het terras en dat ging altijd prima. Hij bleef lekker zitten en vond het allemaal even gezellig. Met onze jongste deden we hetzelfde en we verwachtten dat dat ook hetzelfde zou gaan. Nou, dat liep even anders. Hoewel het nu beter gaat, moeten we hem echt bezig houden als we een hapje gaan eten. Dan is het fijn als je ergens heen gaat waar kinderen welkom zijn en waar het leuk is voor hen én jullie. In Gouda kennen we de adresjes wel, maar nu heb ik ook een te gekke tip in Haarlem: Roast bistro!

Uit eten met kinderen, onze tips

We zijn het gewend om uit eten te gaan met de kinderen. Vinden wij supergezellig en zij gelukkig ook, maar zoals ik al zei moeten we hem echt bezig houden. Dit zijn onze tips:

  • We nemen sowieso altijd onze telefoons mee, overal waar we heen gaan. Maar als we uit eten gaan, is één van onze telefoons altijd goed opgeladen voor het geval we toch even een filmpje voor Floris aan willen zetten. Dat wilde ik nooit, maar voor ieders gemoedsrust soms wel heel nodig.
  • We kiezen negen van de tien keer restaurant die we kennen en waarvan we bijvoorbeeld weten dat er kleurplaten zijn. Of we krijgen goede tips van mensen om ons heen en via Mamablogger natuurlijk (zoals deze tip).
  • Het helpt ook als er wat te zien is in het restaurant. Van oude filmposters tot te gekke objecten.
  • We eten vroeg, dus zoeken een restaurant uit waar je al vanaf 17.00 uur kan eten. Anders wordt het echt te laat voor onze kleuter.
  • Verder is het fijn als er spelletjes zijn of er een speelhoek is waar kinderen kunnen spelen.

Roast bistro in Haarlem

Alles wat ik hierboven noemde vind je natuurlijk ook in bijvoorbeeld een pannenkoekenrestaurant, maar we willen ook weleens wat anders en nieuwe plekken ontdekken. Althans, dat vinden wij ontzettend leuk! Zo’n nieuwe plek is Rosa Bistro in Haarlem. Haarlem is trouwens een te gekke stad om te shoppen dus je kunt er meteen een gezellige dag weg van maken en de dag hier afsluiten.

Wat zo leuk is aan Roast is dat je daar niet alleen spelletjes vindt om met de kinderen te doen, maar er is zelfs een jeu de boules baan én je kunt er sjoelen! Dat is toch supergaaf?!

Roast is ruim opgezet, knus en alles – van gegrilde kippetjes tot bloemkool – gaat op de barbecue die in het midden van dit industriële pand staat. Dit vinden kinderen geweldig én lekker. En het is weer eens wat anders dan het standaard kindermenu, want waarom bestaat dat negen van de tien keer uit patat met snacks?

Leuk feitje: in dit pand zat vroeger een garage. De gele Renault 4 in het midden van de zaak is een knipoog naar de voormalige garage. Ook dat is een interessante eye-catcher voor kinderen. Ik zou het trouwens niet kunnen laten er meteen wat foto’s bij te maken haha.

Doelgroep

Roast richt zich op de 25-plusser die houden van lekker eten en een fijne sfeer (een beetje New York achtig). Er is voor ieder wat wils: van vlees tot vis en veggie. Ook is er een ruim assortiment aan biertjes. Voor de vaders ook leuk haha. Je kunt hier natuurlijk eten met vrienden en familie, maar wat fijn is aan Roast dat je hier ook lekker ontspannen kunt eten met de kinderen vanaf 17.00 uur. Na het eten kunnen de kids zo hun bed in 😉

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met deze fijne plek. Plan een gezellig dagje Haarlem met het gezin en sluit hier de dag af. Succes gegarandeerd!

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *