Home + Boekentips | Deze vijf boeken las ik in augustus 2022

Boekentips | Deze vijf boeken las ik in augustus 2022

Afgelopen maand las ik vooral in de vakantie. Daarna heb ik mijn e-reader nauwelijks aangeraakt. Ik heb daarna weer een paar series gekeken en podcasts geluisterd tijdens het wandelen. Toch heb ik nog vijf fijne boeken gelezen en die deel ik graag weer met jullie!

 

1. Christie Barlow | Geheimen op Foxglove Farm (Love Heart Lane deel 2)

Isla en Drew Allaway lijken het perfecte leven te hebben – een goed huwelijk, twee gezonde kinderen en een prachtig huis, Foxglove Farm. Toch heeft de kersverse moeder Isla het moeilijk – ondanks dat ze veel van haar gezin houdt, is ze eenzaam omdat Drew de hele dag op de boerderij werkt. Tot haar schrik komt Isla erachter dat Drew niet eerlijk tegen haar is geweest, en dat ze mogelijk de boerderij zullen verliezen waar ze zo trots op zijn. De gemeenschap van Love Heart Lane zal zich enorm moeten inspannen om gezamenlijk Foxglove Farm te kunnen redden… En zal Isla’s huwelijk de moeilijke tijden doorstaan?

Deel 1 las ik vorige maand en ik moest even wachten op deel 2. Zodra deze beschikbaar was ben ik erin begonnen en wat las het weer heerlijk weg. Ik heb iets met boeken over Schotse dorpjes en dit boek stelde daarin niet teleur. Ik hou hier zo van!

2. Karin Quint | Het Koetshuis – Landgoed Rosaville (deel 1)

Historica Laura woont op het schitterende Rosaville, een landgoed met verhalen in alle hoekjes. Wanneer haar dementerende oma haar vertelt over een onbeantwoorde liefde, duikt Laura in de geschiedenis van het koetshuis op het landgoed. Waarom is die plek zo belangrijk voor haar grootmoeder? Terwijl Laura steeds meer te weten komt over wat er in het koetshuis is gebeurd, wordt ze zelf ook verliefd op Tom. Maar ook bij Laura lijkt het mis te gaan, want Tom heeft geheimen – en niet alleen voor haar… Wat Laura nog niet weet is dat in het koetshuis alles samenkomt, niet alleen in het verleden, maar ook in het nu!

Dit boek las ik op vakantie en had ik in no time uit. Ik vond het een verrassend leuk boek en het had toch een wending die ik niet aan zag komen. Het is gewoon een lekker feelgood boek en het is leuk dat we een stukje geschiedenis induiken door het dagboek van oma. Natuurlijk komt alles op zijn pootjes terecht, maar dat hoort bij dit soort boeken. Het moet bijna bij dit soort boeken haha ?.

3. Debbie Johnson | Zomer in het duincafé (deel 1)

Voor Laura Walker, weduwe en moeder van Lizzy en Nate, is de beslissing om haar tienerkinderen uit hun vertrouwde omgeving weg te rukken en een hele zomer lang in een klein kustplaatsje in Dorset te gaan wonen, niet makkelijk. Haar besluit valt bepaald niet goed bij haar kinderen, en ook haar eigen ouders denken dat ze gek is geworden. Maar haar nieuwe baan in het café, en de mensen die ze daar ontmoet, geven Laura de mogelijkheid weer zichzelf te leren zijn – en heel misschien ook weer lief te hebben.

Eigenlijk wilde ik aan deel vier van de Zeven Zussen reeks beginnen, maar ik wilde wat luchtigs. Ik las dit boek in de laatste paar dagen van mijn vakantie en zat er meteen in. Het boek begint namelijk met een behoorlijk ongewone sollicitatiebrief van Laura. Die brief greep me waardoor ik meteen in het verhaal zat en meer wilde lezen. Het is een heerlijk feelgood boek met een lach en een traan. Precies zoals het hoort te zijn als je iets luchtigs wilt lezen. En het leukste is nog wel dat dit een hele reeks is en je van alle personages gaat houden!

4. Debbie Johnson | Kerstmis in het Duincafé (deel 2)

Becca Fletcher heeft altijd een hekel gehad aan kerst, maar dit jaar ontkomt ze er niet aan. Haar zus Laura heeft haar namelijk uitgenodigd om de feestdagen met haar gezin in het Duincafé door te brengen. Becca’s verwachtingen? Lauwwarme chocolademelk en een marathon van flauwe kerstfilms. Maar wat Becca niet weet, is dat het Duincafé een heel bijzondere plek is. Een plek waar gebroken harten kunnen helen, nieuwe liefdes ontstaan en waar kerstwonderen echt gebeuren, zelfs bij Becca.

Een vervolg in een fijne serie en Kerst, voor mij de perfecte combinatie. Ik vond het heerlijk een boek vanuit het perspectief van Becca te lezen en te ontdekken dat ze een heel klein hartje heeft. Becca blijkt een trauma met zich mee te dragen waardoor ze eigenlijk een soort masker draagt dat langzamerhand steeds meer verdwijnt. Ik wil nu alle boeken uit de reeks lezen, maar dat loopt een beetje op qua prijs (zelfs met mijn Kobo abonnement kan ik ze niet gratis lezen) dus wacht nog heel even en doseer het wat. Dan heb ik iedere keer wat om naar uit te kijken 😉

5. April van der Bijl | April, kind van een boef

Een aangrijpend verhaal over hoe een dochter haar leven probeert op te pakken na de moord op haar vader. “April, er is iemand neergeschoten in De Hallen, ik denk dat het Thomas is. Het staat ook al op Teletekst. Ik zou zo snel mogelijk naar De Hallen gaan…” Op 20 april 2006 werd Thomas van der Bijl geliquideerd in zijn café De Hallen in Amsterdam-West. In ‘April, kind van een boef’ vertelt zijn dochter April van der Bijl (1987) open en eerlijk over de inktzwarte dag waarop haar vader werd vermoord, en over de nasleep ervan.

Iets heel anders dan de boeken hiervoor, maar op de één of andere manier trekt dit boek mij. Ik weet hoe het is om een vader te verliezen, maar mijn vader is niet vermoord en van mijn vader kon ik afscheid nemen. Hoe anders is dat voor April wanneer ze te horen krijgt dat haar vader, Thomas van der Bijl, is vermoord. Het laat bij April een groot trauma achter. Ik vond het een heftig en intrigerend boek en het geeft een uniek kijkje in het verhaal achter het verhaal dat je zag in het nieuws. Dit boek is wat korter waardoor je deze sneller leest.

Van heerlijk luchtig tot intrigerend. Deze vijf boeken last ik dus afgelopen maand en ik hoop dat er wat inspiratie voor je bij zat!

liefs

 

 

 

Sidenote: in dit artikel maak ik gebruik van affiliate linkjes. Wanneer jij iets bestelt via dat linkje, ontvang ik daar een kleine commissie over. Dit kost jou niets extra en ik kan uiteraard niet zien wat iemand bestelt. Het is voor mij een klein, maar fijn extraatje. 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Nancy
    2 september 2022 / 06:51

    Vooral die laatste zou ik wel willen lezen! Via via krijg ik soms ook ebooks, zal ik die voortaan ook naar jou mailen? JussiQ zie ik op de foto van je ereader staan: AANRADER!