Home + Uh, wat doen we met Sinterklaas dit jaar?

Uh, wat doen we met Sinterklaas dit jaar?

Pff, ik vind het maar lastig dit jaar. Dit is waarschijnlijk de laatste keer dat Milan Sinterklaas viert zonder het geheim te kennen (moet een beetje voorzichtig zijn met wat ik typ haha) en dat maakt het nog speciaal. Vorig jaar stelde hij wel wat lastige vragen en we dachten dat dat wel eens het moment kon zijn waarop we het hem moesten vertellen. Dat wilden we toen eigenlijk niet omdat dat het eerste jaar was dat we Sinterklaas met zijn viertjes vierden. Milan nam genoegen met ons antwoord en we vierden een heerlijke Sinterklaas. Dit jaar is dat toch anders…

‘Weet Milan het nog niet?’

Dit jaar baalden we, want de pietendiscussie begon al ergens in mei en onlangs was de rechtszaak tegen de personen die vorig jaar de wegen blokkeerden zodat de tegenstanders van zwarte Piet niet konden demonstreren. Dit soort berichten werden al in het ontbijtnieuws gedeeld! Zo wordt het je wel lastig gemaakt als ouder. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik kan daar echt van balen. Ik snap dat het nieuws is, maar het journaal staat hier ’s morgens wel aan. Normaal heeft het Milans interesse nog helemaal niet, maar zodra hij de woorden Sinterklaas, intocht en Pieten hoort, is hij meteen één en al aandacht. Dat is toch logisch? Daarna hoort hij ’tegenstanders van zwarte Piet’. Ga dan maar eens uitleggen wat er aan de hand is. En weet je, dit soort berichten beginnen al ergens halverwege het jaar. Bij jongere kinderen kun je er nog een beetje omheen draaien, maar het wordt nu wel steeds lastiger.

Natuurlijk kun je je afvragen of het niet eens tijd wordt om het Milan te vertellen, maar zoals ik al zei is dit het laatste jaar. Er gebeuren zulke nare dingen in de wereld, dan kunnen we toch nog wel een keertje genieten van een gezellig kinderfeest en de magie die het met zich meebrengt? Ik kreeg dus van de week de opmerking “Hij is al 8 en weet het nog niet?”. Nee, en daar is niets mis mee. In zijn klas geloven bijna alle kinderen er nog in en er is toch niets mooiers dan de gezichtjes van die kinderen tijdens de intocht en het feest?

Hij is niet ál 8, maar hij is pás 8.

Mocht hij dit jaar alsnog gaan twijfelen en is het moment daar, dan hebben we alvast een boek in huis gehaald waarin op een leuke manier wordt uitgelegd wat het geheim van Sinterklaas precies inhoudt en er zit een geheimhoudingsplicht bij die kinderen kunnen tekenen. Het boek heeft goede recensies, maar vooralsnog zijn we niet van plan deze erbij te pakken. Alleen als de tijd er rijp voor is. Hieronder een linkje naar het boek;


Dus, wat doen we dit jaar met Sinterklaas?

Er lekker van genieten! Als je het niet wilt vieren, prima, dan vier je het niet! Het is een gezellig feest en wij genieten er als volwassenen ook van. Kunnen we alsjeblieft ophouden met de discussie en kunnen de media rekening houden met het feit dat er ’s morgens en tijdens het journaal van 18.00 uur jonge kinderen in de kamer zijn als de televisie aanstaat?

December is magisch en daar hoort dit feest wat ons betreft bij!

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. 1 november 2018 / 08:34

    Heel goed! Voor ons is het het laatste jaar dat we een gelovige in huis hebben dus we genieten er dit jaar nog even extra van. Met 8 jaar vind ik niet gek hoor! Wij hebben afgesproken dat we het hem pas vertellen als hij op school zelf surprises moet gaan maken en dat is volgend jaar in groep 5. Dus het geheim blijft dit jaar nog lekker bewaard.