Home + Money Issues | Overleggen over grote aankopen?

Money Issues | Overleggen over grote aankopen?

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een artikel heb geschreven voor de rubriek Money Issues. Dat heeft een reden, want ik vind het soms echt lastig om een onderwerp te bedenken waar ik ook wat over wil delen. Ik ga natuurlijk niet alles delen, maar wil tegelijkertijd wel open en eerlijk zijn op mijn eigen blog. Ik heb lang nagedacht over een onderwerp en kwam uit op het doen van grote aankopen. Wat verstaan wij onder grote aankopen? Overleggen wij die wel en wie bepaalt eigenlijk of iets wel of niet gekocht wordt?

Wat verstaan we onder grote aankopen?

Een grote aankoop vind ik alles boven de €100,- Ik heb ooit al eens geschreven over het feit dat wij geen gescheiden bankrekeningen hebben en eigenlijk alles op de “grote hoop” gooien. Het is dus niet zo dat we afzonderlijk van elkaar sparen voor grote dingen, kleding etc. Als één van ons kleding nodig heeft, dan kopen we dat. Zo liepen we laatst een winkel in en Pat zag een mooie winterjas. Prijzig, maar wel heel gaaf. Hij trok hem aan en stond zo leuk dat we hem meteen hebben afgerekend. Dat moet toch gewoon kunnen?

Ik heb overigens meer moeite met geld uitgeven dan Pat terwijl iedereen denkt dat het andersom is. Zo zag ik laatst te gekke Steve Madden schoenen van €140,- Ik appte de foto naar Pat en hij zei “nou, wat let je? Je werkt er hard genoeg voor, dus koop ze.” Ik kocht ze niet, want vond het toch een hoop geld. Ik koop dan liever iets voor de jongens of wil er dan iets leuks van doen met zijn vieren. Uiteindelijk was het Pat die ze een paar dagen later voor me kocht, omdat hij vond dat ik ze verdiende. Dat hij nu dure Nike Duckboot sneakers wil, heeft er vast niets mee te maken 😉

“Wie betaalt, die bepaalt”

Deze zin vind ik echt vreselijk! Maakt het echt uit wie het meeste geld binnenbrengt? Bij ons niet! Toen Pat fulltime werkte en ik 20 uur was hij dat en nu ik 32 uur werk en hij drie dagen werkt, ben ik dat. De kostwinner is veranderd, maar de wijze waarop we het zien absoluut niet! We zijn samen verantwoordelijk voor ons gezin en dus ook voor onze bankrekening.

Grote aankopen overleggen

We overleggen de grote aankopen wel. Het is niet zo dat we die zomaar even pinnen. Pat doet dat sowieso niet zo snel (behalve dan die schoenen haha), maar ik ook zelden. Als ik in een winkel sta en ik zie iets, dan app ik een foto en overleggen we even via de app. Ik appte van de week zelfs al dat ik alvast was begonnen met wat Sinterklaascadeautjes. Ook heb ik de neiging om mijzelf overal voor te verantwoorden. Helemaal niet nodig, maar ben wel zuinig op mijn geld.

Hoe doen jullie dat? Overleggen jullie grote aankopen en wat is voor jullie een grote aankoop? Klets gezellig mee in de comments hieronder.

Bron afbeelding: Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 2 november 2018 / 09:18

    In principe overleggen wij alles, ook al is het geen mega grote aankoop. Het is niet zo dat ik alles verantwoord of dat hij alles verantwoord maar we laten het elkaar wel weten. We hebben (nog) geen gezamenlijke rekening maar we betalen van onze rekening wel gewoon dingen voor elkaar. Als hij de stad in gaat en ik heb iets nodig of de kleine heeft iets nodig dan betaalt hij dat gewoon en andersom ook. De écht grote uitgaven bepalen we samen maar die schaffen we dan ook samen aan.

  2. 3 november 2018 / 17:10

    Echt herkenbaar. Toevallig werd ik vandaag aangespoord om toch dat duurdere jurkje te passen (En kopen). Als ik alleen was geweest, had ik het waarschijnlijk niet gekocht. Hier gaat het ongeveer hetzelfde als hoe jij omschrijft. We hebben wel allebei een eigen spaarrekening maar storten er elke maand hetzelfde op.