Home + Het houten speelkeukentje van Lidl vs. het keukentje van Action

Het houten speelkeukentje van Lidl vs. het keukentje van Action

Het is weer zo ver; het grote speelgoedboek is uit en ook andere winkels breiden hun speelgoedcollectie uit voor de komende feestdagen. Zo ook Lidl en Action. Lidl heeft al een aantal jaar een waanzinnige houten speelgoedcollectie met daarin een houten speelkeukentje, maar dit jaar heeft Action er ook een. Hoog tijd voor een vergelijking. Welke is leuker, wat krijg je voor welke prijs en zijn er nog andere accessoires bij te koop? Ik vertel het je!

Het houten speelkeukentje van Lidl

Ik begin met het houten speelkeukentje van Lidl. Deze is vanaf 3 jaar en is in drie hoogtes verstelbaar. Hij kan dus een hele lange tijd mee. Dit is de informatie die op de site van Lidl staat:

De kookplaat werkt op batterijen en heeft verlichting. De wasbak heeft een zwenkbare kraan en de temperatuur bij de oven kan fictief ingesteld worden en geeft een klikgeluid. Er zijn 6 verschillende haken om pannen, spatels, gardes en een schort aan te bevestigen en de kastjes kunnen geopend worden zodat het speelgoed hierin opgeborgen kan worden. Deze speelkeuken is goed te combineren met de houten keukenaccessoires en de houten etenswaren, om zo de speelbeleving compleet te maken!

Het keukentje kost €59,99 en je krijgt er de volgende accessoires bij:

 • Braadpan
 • Kookpot met deksel
 • Garde
 • Vleesvork
 • Bakspatel
 • Schort
 • Vaatdoek
 • Ovenwant
 • 2x AA batterijen

Afmetingen: 70 x 30 x 97 cm (l x b x h).

Mijn mening over dit keukentje

Oké, tot zo ver alle praktische informatie. Ik ben echt een groot fan van dit keukentje en nee, dit is geen spon 😉 Dit keukentje is gezellig en je kunt er nog veel bij kopen zoals deze leuke sets:

Deze sets kosten tussen de €6,99 en €9,99. Er is echter één nadeel, althans dat vind ik, en dat is dat je het keukentje in deze kleuren geleverd krijgt en het zijn nu niet bepaald mijn kleuren. Je kunt hem  dus niet zo gemakkelijk “pimpen”.

Het houten speelkeukentje van Action

Van het houten speelkeukentje van Action heb ik niet zulke mooie sfeerfoto’s als die van de Lidl, maar ik ben wel speciaal voor jullie naar de Action gereden om er foto’s van te maken.

Ik heb hiervan geen specificaties, maar ik ga er vanuit dat deze ongeveer dezelfde hoogte heeft als het IKEA keukentje. Hij lijkt er ook heel veel op, maar kost €49,95 en dat is een stuk goedkoper dan het IKEA keukentje.

Hij is ook een stuk strakker dan het Lidl keukentje waardoor ik deze persoonlijk iets mooier vind. Deze kun je ook gemakkelijker naar je eigen smaak maken met stickers en verf.

Tegelijkertijd gaat het om de kinderen en kleur spreekt hen wel veel meer aan. Daarnaast krijg je er bij het keukentje van de Lidl nog accessoires bij…

Onze conclusie

Als we moeten kiezen, kiezen we toch voor die van de Lidl. Ook Milan heeft zijn keuze gemaakt 😉 Deze is net wat uitgebreider en bepaalde spulletjes hoef je er niet bij te kopen.

Ze zijn in ieder geval alles erg leuk en vooral ook leuk geprijsd. Een goede tip voor de feestdagen!

Welke zou jij kiezen?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 31 oktober 2018 / 07:58

  Ze lijken veel op die van Ikea, die wij hier overigens al hebben ?

  • 26 oktober 2019 / 21:45

   Ik kamp met ruimte gebrek maar ik zou gaan voor de Lidl keuken. Ziet er echt geweldig uit.

 2. Kim
  31 oktober 2018 / 08:21

  Wij hebben het Lidl keukentje vorig jaar gekocht voor ons dochtertje en ik moet zeggen de kwaliteit is fantastisch! Die kleuren was ik ook niet zo van onder de indruk maar eerlijk is eerlijk het stoort me totaal niet, ik vind het het geld dubbel en dik waard

 3. Nathalie
  1 november 2018 / 20:32

  Ikea keukentje is meestal met 25% korting van eind oktober tot half december ongeveer. Deze hebben wij voor onze dochter en is heel leuk om zelf te pimpen.

 4. Vivien
  27 oktober 2019 / 13:45

  Wat ik zo byzonder vind aan deze keuken is dat de hoogte verstelbaar is.ik zou wel graag willen weten of hij als bouwpakket geleverd kan worden .