Home + Tuininspiratie | We hebben een bar in de tuin!

Tuininspiratie | We hebben een bar in de tuin!

Vorig jaar rond deze tijd waren we nog druk bezig met de tuin van ons oude huis. De schuur met overkapping was eind april gebouwd en daarna begon het inrichten en het gezellig maken van de veranda. Ik ging er helemaal in op en vond het geweldig. Het was supergezellig ermee bezig te zijn en een bar in de tuin was een volgende wens. Deze zou dan tegen de schutting komen vlak naast de overkapping. Niet veel later besloten we te verhuizen en hebben we de wens voor een bar even laten varen. We zijn nu een jaar verder en hoewel ik de overkapping ontzettend mis, is onze nieuwe tuin inmiddels ook een fijne plek geworden. En… Met een bar!

Een bamboe bar in de tuin

De tuin was aangelegd waarna het inrichten kon beginnen. Dat was in het begin nog even lastig, want we waren een mega tuin gewend waarin alles kon. Nu was die tuin zeldzaam groot, zeker voor een rijtjeshuis, dus het was ook niet realistisch om dat ergens anders ook te verwachten natuurlijk. Dat deden we ook niet, maar het was wel even passen en meten. We wilden voldoende ruimte om lekker te zitten, veel groen (de wijk ligt op het laagste punt van Nederland dus de afwatering is ook belangrijk), en een hoekje voor Floris om lekker te kunnen spelen.

Uiteindelijk lukte dat, maar het hoekje waar het speelhuisje van Floris staat, kon wel wat gezelliger. We besloten nu wel te gaan voor een bar en ik speurde het internet af. Ik vond een bamboe bar wel erg leuk, maar bijna €500,- voor een bar ging mij echt te ver.

We parkeerden het idee weer even en niet veel later zag ik een te gekke steigerhouten bar op Marktplaats. Ik ben alleen vergeten deze op te slaan en toen ik hem aan Patrick wilde laten zien, kon ik hem niet meer vinden. Handig…

Vorig weekend besloot ik weer eens een kijkje te nemen op Marktplaats en toen zag ik een advertentie van een bedrijf uit Friesland dat de bamboe bar verkocht voor €199,-! Het was een soort EK actie en het scheelde echt enorm met de bedragen die we eerder hadden gezien voor een vergelijkbare bar. De bar kon worden thuisbezorgd voor €27,-. Dat betekende dat hij alsnog stukken goedkoper was de barren die ik eerder had gezien. Zo werd er nog een bamboe bar aangeboden in Rotterdam voor €500,-

We besloten het erop te wagen, want goedkoper zouden we deze bar niet vinden. Ik vond het wel spannend omdat we dit bedrijf niet kenden, maar afgelopen woensdag werd de bar al bezorgd! Hij werd zelfs in de tuin bezorgd, dat was onwijs fijn, want het is een pakket van bijna 50 kilo 😅.

De afmetingen van de bar zijn als volgt:

Hoogte 230 cm
Breedte: 165 cm
Diepte: 90 cm

In elkaar zetten en inrichten

Patrick was op tijd thuis en toen ik thuis kwam met de jongens had hij de bar al in elkaar staan. Zo eenvoudig was het dus. We zetten samen het dak erop en zetten hem op de juiste plek.

Daarna begon ik hem wat in te richten:

Toch miste er iets en vond ik het nog niet zo gezellig. Daarom gingen we afgelopen weekend op zoek naar wat leuke accessoires.

We hingen voor de ronde schilderijtjes een visnet met schelpen op en daarop bevestigden we een krab. Dit kochten we bij Van Der Spek in Zevenhuizen. Het lampje is van Action en het bordje met ‘Beach’ is van Intratuin.

Ik wil er nog een mooie plant op en dan vinden we het goed zo.

Het speelhuisje beits ik binnenkort in dezelfde kleur als het steigerhouten setje op de oprit, dan is ‘ie wat groener dan nu.

Het wordt steeds leuker! Wat vinden jullie van onze bar in de tuin?

liefs

 

 

 

TuinTuin

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

7 Reacties

 1. Lieke
  9 juni 2021 / 07:09

  Leuk hoor maar de keuze vd fotos erachter begrijp ik niet zo en een bar in de tuin ook niet eigenlijk haha😊👍

  • Marisca
   Auteur
   9 juni 2021 / 07:32

   Dus eigenlijk vind je het niet zo leuk 😉. Dat mag ook hoor, wij zijn er in ieder geval blij mee. De ronde schilderijtjes hingen er al en hebben we meegenomen vanuit onze vorige tuin. We vinden ze leuk omdat het de muur van de schuur een beetje breekt omdat het anders heel veel hout en bruin is. We liepen tegen het visnet aan en besloten deze ervoor te hangen. Er komt nog wat meer groen.

   Wat betreft de bar zelf, we wilden een leuk en zomers hoekje creëren en vonden deze Tikibar gewoon heel erg leuk. Als het huisje op den duur weggaat omdat Floris er niet meer mee speelt, maken we het hoekje helemaal af.

   • Liek
    9 juni 2021 / 12:14

    Haha gaat er ook om dat jullie er blij mee zijn natuurlijk!! Ik denk alleen ga je daar dan staan ofzo. Die schilderijtjes bedoel ik eigenlijk waarom een mona lisa bij een strandbar:) Anyway ik kende dit nog niet en moet er aan wennen wellicht haha 🙂

    • Marisca
     Auteur
     9 juni 2021 / 14:36

     Nee, we gaan er niet achter staan. We zullen hem meer gebruiken tijdens een barbecue om er bijvoorbeeld salades, stokbrood en drinken op te zetten zodat iedereen dat zelf kan pakken. Voornamelijk voor de sfeer. En het Meisje met de parel en het Melkmeisje zijn tijdloos en kunnen overal bij haha.

     • Lieke
      9 juni 2021 / 16:13

      Oh die bedoel ik haha. Een echte kenner ik:) Veel plezier ervan in elk geval. Het klinkt erg gezellig:)

 2. Denise
  9 juni 2021 / 08:39

  Mag ik vragen waar je die kleine ronde wandcirkels van hebt?

  • Marisca
   Auteur
   9 juni 2021 / 08:49

   Die kocht ik vorig jaar bij Hip Thuys. Ik heb ze gevonden via Insta en ze waren heel snel binnen.