Home + Opvoeden | Check jij de telefoon van je tiener?

Opvoeden | Check jij de telefoon van je tiener?

Vraagje: check jij de telefoon van je tiener? Wij wel. Onze oudste zoon heeft een telefoon en mag ’s avonds niet zijn telefoon meenemen naar bed. We checken hem niet iedere dag, maar lopen hem regelmatig even na. Ook checken we de social media kanalen waar hij actief op is. Ik vertel er meer over in dit artikel.

Toen ik een nieuwe iPhone kocht, kreeg onze oudste zoon mijn “oude” iPhone. Sindsdien wijkt die telefoon niet meer van zijn zijde. Eerst alleen om op YouTube en TikTok te kijken, maar daarna werd hij er zelf ook actief op. Hij ging appen, ging TikTok filmpjes opnemen en werd ook actiever op Instagram.

Het is logisch. Hij wordt ouder en de kinderen in zijn klas hebben ook allemaal een telefoon. Toch vind ik het wel een dingetje. Social media is leuk, maar het kan ook onder je huid gaan zitten. Van likes krijgen deze tieners zelfvertrouwen, maar dat kan ook de andere kant op werken natuurlijk. Appgroepen kunnen leuk en praktisch zijn, maar er wordt soms ook in gepest. Je wil niet dat jouw kind dat overkomt, maar je wilt ook niet dat jouw kind degene is die pest.

En daarom checken wij regelmatig zijn telefoon.

Gekoppeld aan zijn Instagram en ‘mom is watching you’ op TikTok

Zijn Instagram account is gekoppeld aan de mijne. Als hij een dm of reactie op zijn foto krijgt, dan krijg ik daar ook een melding van. Verwijderen heeft dus geen zin, want ik zie het allemaal. Natuurlijk zal ik mij op een gegeven moment terugtrekken, maar ik vind hem nu nog te jong. Ik vind het goed dat hij om leert gaan met social media, maar wel onder begeleiding.

Wist je dat Koningin Maxima haar kinderen op social media in de gaten hield (of nog steeds houdt) onder de naam ‘Mom is watching you’? Nou, dat doe ik ook, maar dan onder mijn eigen naam. Ik zit zelfs op TikTok zonder dat ik daar wat op doe, want ik heb er echt helemaal niets mee. Het enige wat ik daar doe is zo nu en dan checken wat mijn kind daarop uitspookt.

Gelukkig kom ik nog geen gekke dingen tegen en kan ik alleen maar hopen dat dat zo blijft. We proberen hem zo goed mogelijk de gevaren bij te brengen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen, want pesten of buiten sluiten wordt hier in huis echt niet getolereerd. We zijn in ieder geval in een heel andere fase terecht gekomen.

Die telefoon gaat overal mee naartoe

Ondertussen gaat zijn telefoon overal mee naartoe. Telefoon accessoires zoals popsockets moeten regelmatig worden vervangen (waarom is mij een raadsel, maar als we een cadeautje voor hem nodig hebben weten we altijd wel wat haha). Ook had hij bedacht dat een telefoonhouder voor de auto wel handig zou zijn haha. Er zijn grenzen ?, maar telefoon accessoires zijn inmiddels heel belangrijk. Net zo belangrijk als de telefoon zelf. We vinden het goed en begrijpen het, maar wat er op de telefoon gebeurd vinden we belangrijker.

Wil jouw kind een ook een telefoon en twijfel je daar nog een beetje over? Lees dan dit artikel op Ouders van Nu.

Hoe doen jullie dit? Checken jullie regelmatig de telefoon van je tiener?

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *