Home + DIY | Ik knapte deze steigerhouten bank en plantenbakken op

DIY | Ik knapte deze steigerhouten bank en plantenbakken op

Afgelopen weekend kon ik eindelijk aan de slag met mijn DIY projectje: ik kocht een steigerhouten bankje en plantenbakken om de oprit verder te stylen en wat gezelliger te maken. Ik laat jullie zien hoe deze eruit zagen (paars!) en hoe het uiteindelijk is geworden. Zo geef je je tuin in  no time een andere look! Kijk je mee?

Afgelopen jaar was ik druk bezig met het inrichten van onze veranda. Ik vond het heerlijk en genoot er echt van. Niet alleen om het leuk in te richten, maar ik genoot ook van het buiten zijn. Geen schermpjes en gewoon even lekker bezig zijn met je handen. Ik had er plezier in en moet zeggen dat ik nog steeds heel naar vind dat we daar niet langer van hebben kunnen genieten. Dat heeft echt zeer gedaan, maar het is zoals het is en het begon weer te kriebelen. Ik wilde weer een soortgelijk projectje! Lekker bezig zijn met mijn handen en iets opknappen zodat je echt een verschil ziet.

Voor

Dat projectje werden deze steigerhouten bank en plantenbakken. Deze zijn afkomstig uit de winkel van mijn broer en schoonzus. Zij hebben na 30 jaar besloten te stoppen met de winkel in haar huidige vorm en iets meer te genieten van hun vrije tijd. De winkel en het huis zijn verkocht en de winkel moest leeg. Toen ik op Facebook dit setje zag, zag ik het meteen voor me: dit zou mijn nieuwe klusproject worden (oké, klusprojectje, want het is natuurlijk geen grote klus).

Ik zou deze op de oprit zetten voor wat meer groen, want anders werd het zo’n grijs vlak. De set werd gebracht en ik moest even wachten op goed weer, maar afgelopen weekend was het dan eindelijk zo ver: ik kon aan de slag!

De set had buiten gestaan en kon wel een paar nieuwe lagen beits gebruiken. Ik kocht Rambo Tuin- & Steigerhout beits bij de Bol.com en bestelde bij de Karwei nog wat andere benodigdheden zoals kwasten, rollers, schuurpapier en verfbakjes. De kleur die wij kozen was ‘Flessen Groen’. Deze vonden we mooi passen bij het grijze grind én deze kleur is tijdloos.

Aan de slag

Ik begon met schuren en haalde alle losse stukjes eraf. Vervolgens maakte ik hem stofvrij en ging de eerste laag beits erop. Deze dekte niet in één keer. Ik ben er uiteindelijk drie keer overheen gegaan. De beits droogde snel waardoor dat al vrij snel kon.

Aan het begin van de avond waren de bakken klaar en droog en konden deze weer worden teruggezet op hun plek.

Daarna was het tijd om voor het donker nog de bank te schuren. Links is voor het schuren, op de rechterfoto zie je hoe de bank eruit zag na het schuren. Ietsjes beter, maar dit wordt nog een klusje… ?

De volgende ochtend gaan we weer vroeg aan de slag om al zoveel mogelijk te beitsen en er een eerste laag op te hebben. Wat een verschil al. Ik moet wel zeggen dat de kleur hier nog mintgroen lijkt. Hij wordt later wel wat donkerder.

Tegen het begin van de avond zag het bankje er zo uit. Wat een verschil!

Na

Wat is het leuk geworden hè? De set is behoorlijk opgeknapt en ik ben er echt heel blij mee. Ik wil nog een mooie plant op de bank zetten (links in de hoek) en de bank moet nog waterpas worden gezet. Laat de zon maar lekker blijven schijnen!

Hebben jullie ook weleens zin in van die kleine klusprojecten? Zo ja, wat vinden jullie dan leuk?

liefs

TuinTuin

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *