Home + Tuininspiratie | 5x daarom is de tuinbank onmisbaar in je tuin

Tuininspiratie | 5x daarom is de tuinbank onmisbaar in je tuin

Na heel veel regen, sneeuw en ijs moet ik eerlijk bekennen dat ik ontzettend blij ben dat de zon weer schijnt. Ik krijg altijd energie van de zon en ben dan ook veel vaker buiten te vinden. Opeens krijg ik dan zin om in de tuin aan de slag te gaan. Nieuwe plantjes, de nieuwe accessoires en we kijken uit naar de dag dat de barbecue weer aan kan. Dit wordt de eerste zomer in onze nieuwe tuin en hoewel deze tuin kleiner is, denk ik dat we hem wel leuk en efficiënt hebben ingericht. Een tuinbank was daarbij onmisbaar, maar dat was ‘ie in de vorige tuin ook. Waarom dat zo is lees je hieronder.

#1 | Altijd plek voor gasten

Oké, zo lang de anderhalve meter maatregel nog van kracht is, geldt dit natuurlijk niet, maar als je een kleine tuin heb, creëer je met een tuinbank altijd ruimte voor vrienden en familie. Je zet immers niet tig stoelen neer in de tuin. Het is uitnodigend en gezellig. Je kunt er zelfs eentje op je balkon zetten als deze niet zo groot is, maar je er bij mooi weer toch lekker wilt bijkletsen met een vriendin.

De gezellige hoek met tuinbank in onze oude tuin

#2 | Je creëert in een handomdraai sfeer in je tuin

Met een tuinbank creëer je heel eenvoudig een leuk hoekje en dus sfeer in je tuin. Kijk maar naar de foto hierboven. Je hangt er iets leuks achter, zet wat gezelligs op tafel en dan ben je al een heel eind! Dat vond ik handig in onze oude tuin, want die was heel lang en smal. Hoe zorg je dan toch voor sfeer en gezelligheid? Ik deed dat dus door het maken van verschillende hoekjes waaronder deze.

#3 | Er is zoveel keuze waardoor je altijd iets vindt dat bij jouw tuin en je wensen past

Wil je een hoekbank of volstaat een gewone houten bank ook? Of misschien wil je wel een schommelbank. Wat je wensen ook zijn, er is tegenwoordig ontzettend veel keus op het gebied van tuinbanken. Niet alleen wat betreft type bank, maar ook wat betreft afmetingen. Dat maakt het stukken gemakkelijker om een bank te kiezen die bij jouw tuin en wensen past. Ik had in onze nieuwe tuin graag weer een hoekbank gewild, maar dat ging niet passen als we ook nog een speelhoek en een eettafel kwijt wilden. Daarom is de hoekbank overgenomen door de kopers van ons oude huis (al was dat best even slikken) en hebben wij gekozen voor een houten bank die we ook bij de tafel kunnen zetten als we meer eters hebben.

#4 | Weinig onderhoud

Een tuin vergt onderhoud, maar een tuinbank is daarentegen heel onderhoudsvriendelijk. Zeker wanneer je kiest voor douglas- of steigerhout. Deze houtsoorten worden vaak alleen maar mooier, maar wil je ze toch een beetje bijhouden, dan kun je ze behandelen met bijvoorbeeld een olie of een beits, maar ook dat hoeft niet perse ieder jaar. Banken van kunststof hoef je zo nu en dan alleen maar even schoon te maken.

#5 | Je tuinbank als decoratie

Wil je niet dat mensen te dicht voor je raam langslopen of heb je een hoekje waarvan je niet zo goed weet wat je ermee moet doen? Dan kan een kleine tuinbank ook dienen als decoratie! Dit hebben wij gedaan op onze oprit. Ik heb de tuinbank in dezelfde kleur gebeitst als de plantenbakken en op het bankje wil ik wat leuke planten neerzetten. En met kerst bijvoorbeeld een kerstboom. Zo maak je een saaie hoek of oprit toch wat minder saai doordat je ook in hoogtes kunt werken.

Kortom, er zijn heel veel mogelijkheden. Waar gaat jouw voorkeur naar uit als je gaat kijken naar nieuwe tuinmeubelen?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.