Home + Het eerste telefoonabonnement voor je kind, let hier op

Het eerste telefoonabonnement voor je kind, let hier op

Het is tijd: je kind krijgt voor het eerst een eigen mobiele telefoon! Het is een fijn idee dat je je kind altijd en overal kunt bereiken en andersom. En nu vriendjes en vriendinnetjes of opa en oma niet meer ‘zomaar’ kunnen langskomen, is het voor je kind een leuke manier om toch in contact te blijven.

Maar wat kies je voor toestel? Die ene telefoon die al een aantal maanden stof ligt te vergaren in een la? Of kies je een nieuwe uit met abonnement?

Refurbished toestel

Een mooie tussenweg kan zijn om te kiezen voor een zogenaamd ‘refurbished’ toestel. Dit is een telefoon die kort door iemand gebruikt is, maar weer teruggestuurd is naar de fabrikant. Bijvoorbeeld vanwege een technisch probleem. Het grootste verschil met een tweedehands toestel is dat dit toestel helemaal nagekeken en opgeknapt is door de fabrikant.

Omdat zo’n toestel niet meer als ‘nieuw’ kan worden verkocht, kan het behoorlijk schelen in de portemonnee. En je kind kan toch een populair, relatief nieuwe telefoon uitkiezen!

Wat voor abonnement heeft je kind nodig?

Kies je voor een refurbished toestel abonnement, dan ben je gelijk klaar. Je kind heeft dan een toestel en kan naar hartenlust bellen en appen.

Maar vind je het fijner om je kind eerst een ouder toestel te geven? Dan moet je daarbij nog los een sim only abonnement afsluiten.

Tip: kies niet te veel belminuten of data als je niet zeker weet hoeveel je kind precies gaat gebruiken. Je kunt de bundel altijd upgraden wanneer er iets meer nodig is.

Ben je bang dat je voor onverwachte kosten komt te staan, bijvoorbeeld omdat je kind meer data gebruikt dan in het abonnement zit? Kies dan voor een dataplafond. Daardoor kan je kind niet meer verbruiken dan dat er in de bundel zit.

Bij deze providers gaat je kind nooit buiten de bundel:

ProviderWat gebeurt er als de data op is?
BenJe kunt een gratis dataplafond instellen.
HollandsnieuweJe kunt een gratis data + belplafond instellen.
KPNJe kunt nog steeds internetten, de snelheid wordt verlaagd.
Budget MobielJe kunt nog steeds internetten, de snelheid wordt verlaagd.
SimpelJe kunt een dataplafond instellen (€ 0,50 per maand).
T-MobileJe kunt gratis instellen dat je internetsnelheid wordt verlaagd. Let op: dit staat niet standaard ingesteld.
Tele2Je kunt helemaal niet meer internetten als je data op is.
VodafoneJe kunt gratis instellen dat je internetsnelheid wordt verlaagd. Let op: dit staat niet standaard ingesteld.
YoufoneJe kunt een dataplafond instellen (€ 0,50 per maand).

Heb jij een telefoonabonnement afgesloten voor je kind?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Sandra
  26 februari 2021 / 08:05

  Hier heb ik een kpn abonnement met behoorlijke data bundel en Thijs ook dus ik kan mijn mb’s onderling delen met hem dus dat is ook erg fijn

  • Marisca
   Auteur
   28 februari 2021 / 15:18

   Dat is inderdaad ook een idee! Dan kun je ook de MB’s die je overhoudt nog met hem delen denk ik?