Home + Toch een mini gender reveal…

Toch een mini gender reveal…

Een tijdje terug schreef ik over het feit dat ik een gender reveal party overdreven vind. En dat vind ik eigenlijk nog steeds. Waarom zou ik heel veel geld uitgeven aan een taart, spullen voor de aankleding etc. voor alleen maar het onthullen van het geslacht? Dat geld geef ik liever uit aan kleertjes of leg ik bij de kinderwagen etc.

Maarrrrrr……… Zoals jullie afgelopen zaterdag hebben kunnen lezen vond ik de geslachtsbepalende echo toch spannender dan ik dacht. En ik wilde het dan ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het werd dus een mini gender reveal 😉

Langsgaan om het te vertellen

Mijn ouders gingen mee naar de echo, maar mijn zus moest werken en mijn broer en schoonzus hadden het megadruk in de winkel voor Moederdag. Die konden dus helaas niet mee. Nu is het zo dat mijn broer niet in Gouda woont en het net te ver fietsen is met de bakfiets. Zonder auto wordt dat toch lastig en daarom hebben we toch besloten ze te bellen. Wel heel jammer, maar het kon helaas niet anders.

Mijn zus, zwager, neefje en nichtje waren ’s avonds wel thuis en daar zijn we langs gegaan. We vonden het leuk als mijn neefje en nichtje het konden onthullen en dus gingen we op zoek naar een leuk idee. Dit werd  nog lastig…

Een mini gender reveal

We wilden iets doen met steigerhout en een bus blauwe spuitverf, maar die hadden ze niet bij de winkels in de binnenstad. Alleen maar roze en die hadden we nu net niet nodig 😉 Vervolgens zijn we naar de feestwinkel gegaan en hebben we het volgende laten maken.

In de grote, zwarte ballon (het was zwart of rood, want die schijnen niet door. We kozen voor zwart, want rood vonden we niet mooi bij roze haha) zaten een stuk op 10 kleine, blauwe ballonnetjes. We kozen voor ballonnen in plaats van confetti omdat je daar zo’n zooi van hebt.

Mijn neefje en nichtje mochten de ballon lek prikken en de verrassing was groot. Mijn zus en neefje dachten beiden een meisje en mijn zwager en nichtje dachten een jongetje. Eigenlijk dacht de meerderheid in de familie wel een meisje, maar het is echt niet zo.

Het was heel leuk om het op deze manier bekend te maken. Geen grote party, maar een originele ballon van een tientje. Wij vonden het net zo leuk 😉

Op Facebook hebben we de volgende foto geplaatst.

Wat vinden jullie van onze mini gender reveal? Laat het me weten in de comments hieronder.

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 18 mei 2017 / 07:09

  Ik vind het een leuke reveal maar wel beetje jammer dat je zo erop afgeeft en dan later toch wel toegeeft dat zoiets best leuk is. Laat een ander gewoon lekker zelf kiezen wat ze doen en waar ze hun geld aan uitgeven. Wij hadden ook maar een kleine samenkomst met een taart die misschien een tientje duurder was als jullie ballon. En al hadden we wel veel geld uitgegeven dat is toch aan ons?

  • 18 mei 2017 / 07:21

   Hoi Nicole,

   Dan heb je me denk ik toch verkeerd begrepen. Ik zeg in de eerdere blog ook het volgende: “Neemt natuurlijk niet weg dat ik het leuk vind om het bij een ander te zien en ja, ook ik ben altijd meeeeega nieuwsgierig naar het geslacht, maar voor ons geen gender reveal party. Gelukkig maakt iedereen dat zelf uit ?” Ik heb dus zeker geen kritiek gehad op een ander en zeg dus ook juist dat iedereen dat zelf moet weten. Jij hebt ook op die blog gereageerd en daar heb ik volgens mij ook gewoon leuk op gereageerd. Ik vind het dus wel jammer dat je het op deze manier leest en niet op de manier waarop ik het eigenlijk heb bedoeld en ook zo heb geschreven.

   Vervolgens geef ik in deze blog ook aan dat ik de echo toch spannender vond dan verwacht (heb ik zaterdag op de dag van de echo ook uitgebreid over geschreven) en ik zocht naar een manier om het op een leuke manier aan mijn zus en haar gezin te vertellen. We hadden ook iets anders in gedachten, maar omdat de auto total loss is en ze in de stad niet de spuitbus verkochten die wij ervoor nodig hadden, zijn we uitgeweken naar een andere oplossing. Dat werd dus de ballon. We hebben dus geen party gehouden, maar wel een kleine reveal voor hen bij hen thuis. Nogmaals, en dat heb ik ook in de eerdere blog erover gezet, iedereen moet dat juist voor zichzelf uitmaken. Al huurt iemand een zaaltje af 😉 Ik geef er dan ook zeker niet op af (zeg letterlijk dat ik het leuk vind om te zien bij een ander), maar heb er wel een andere mening over, maar dat is toch ook niet erg?

   Ik denk toch echt dat je me dan verkeerd heb begrepen en dat vind ik jammer, want zo was het zeker niet bedoeld.