Home + Een ‘gender reveal party’ is overdreven?!

Een ‘gender reveal party’ is overdreven?!

In Amerika wordt wat af gefeest en dat vinden wij Nederlanders stiekem best leuk. We vieren Valentijn, Halloween, babyshowers en nu zijn ook de gender reveal party’s upcoming. Allemaal feestjes die vanuit Amerika zijn overgewaaid naar ons kleine landje.

Een gender real party is een feestje dat wordt gegeven voor vrienden en familie om het geslacht van je baby bekend te maken. In Amerika dus een hele happening met spelletjes, stemrondes en nog veel meer. Uiteindelijk komt iedereen voor de verlossende woord: wordt het een jongetje of een meisje? Nu moet je niet denken dat dat aan het einde van het feestje gewoon verteld wordt aan de aanwezigen. Nee, ook dat gebeurt op een ludieke manier. Dat kan via een taart, foto’s, ballonnen en nog veel meer. Hoe origineler, hoe beter!

Gaan wij een gender reveal party geven?

Het antwoord is heel kort: nee. Ik vertel je zo waarom niet. Nu is het wel zo dat we wel het geslacht van ons kindje willen weten. We zullen daar ook geen geheim van maken en het gewoon met jullie en familie en vrienden delen. Voor familie wil ik dit wel op een leuke manier doen en misschien ga ik dat ook filmen. Geen cupcakes, taarten of iets dergelijks, maar iets anders leuks. Niet heel spannend, maar toch een klein momentje. Er is immers genoeg inspiratie te vinden op Pinterest.

Waarom geen gender reveal party?

Ik zal hier waarschijnlijk geen vrienden mee maken, iedereen moet dit voor zichzelf uitmaken natuurlijk, maar als ik heel eerlijk ben vind ik het een beetje overdreven. Ik ben er misschien ook te nuchter voor, maar ik vind de aankondiging van een zwangerschap al bijzonder genoeg. Er komt een kindje en dat is al geweldig nieuws voor iedereen. Het maakt dan toch helemaal niet meer uit wat het wordt?  Mensen vinden het ongetwijfeld leuk (en praktisch!) om te weten wat het geslacht wordt, maar ik zou daar geen feestje omheen organiseren. Je hebt de aankondiging al gehad, je krijgt misschien nog een babyshower én na de geboorte krijg je kraamvisite of je organiseert een babyborrel.

Neemt natuurlijk niet weg dat ik het leuk vind om het bij een ander te zien en ja, ook ik ben altijd meeeeega nieuwsgierig naar het geslacht, maar voor ons geen gender reveal party. Gelukkig maakt iedereen dat zelf uit 😉

Ben ik de enige die er zo over denkt, of zijn er misschien toch meer van jullie voor wie dit niet zo hoeft? Ik ben heel erg benieuwd naar de reacties. Laat ze achter in de comments hieronder.

 

 

 

Bron afbeelding: Shutterstock

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 20 april 2017 / 06:26

  Ik kan wat wij hadden geen party noemen maar ja wij hebben onze ouders en broer/zus uitgenodigd om de taart aan te snijden en zo samen te ontdekken wat het wordt. Dat was het dan ook. Geen poespas, gewoon kopje koffie met stuk taart en daarna ging iedereen weer. Dus ja ik doe zoiets wel maar niet zo overdreven.. Vond het ook mega speciaal om het zo samen te ontdekken.

  • 20 april 2017 / 07:36

   Ha Nicole!

   Maar dat vind ik ook wat anders, het is juist leuk om dat met ouders en broer/zus te doen! Gewoon gezellig en niet een heel feest er omheen met een huis vol visite. Klinkt in ieder geval heel erg leuk! En wij willen ook wel iets doen, maar gewoon iets kleins net als jij. Alleen doen we dat niet bij ons thuis, maar gaan we er waarschijnlijk langs.

 2. 20 april 2017 / 06:50

  Nope, hier ook geen gender reveal party. Ten eerste ben ik daar veel te ongeduldig voor en ten tweede vind ik het een tikkeltje over the top. En dat terwijl ik het bij anderen zo leuk vind om te zien! Filmpjes op YouTube vind ik ook hartstikke leuk, maar zelf zou ik het niet doen. Een babyshower hoeft van mij ook niet trouwens.

  • 20 april 2017 / 07:33

   Haha ja, dat kijken bij anderen doe ik ook, maar dan spoel ik door tot het einde. Nu ik erover nadenk gaat het me dan alsnog om de boodschap en niet alle poespas er omheen. Een babyshower lijkt me wel leuk (gewoon klein), maar ik geloof niet dat iemand zich geroepen voelt deze te organiseren 😉

 3. 20 april 2017 / 09:04

  Ik heb het ook nooit gedaan. Geen idee of ik het een volgende keer wel zou doen. Eerst maar eens zwanger worden, dan zien we wel weer verder 😉

 4. Rebecca
  21 april 2017 / 14:14

  Helemaal mee eens.
  Ja het is speciaal, of je nu een jongen of een meisje krijgt. Maar het weten daarvan is al speciaal zat. Een feestje hoeft van mij ook niet.