Home + Money Issues | Spaart u ook zegeltjes?

Money Issues | Spaart u ook zegeltjes?

Noem het burgerlijk, noem het suf of wat dan ook, het maakt mij niet uit. Ik ben namelijk toch weer begonnen met het sparen van de koopzegels van de ‘good old Appie’. Toen Patrick en ik net samen woonden, deden we regelmatig boodschappen bij de Albert Heijn. Die was dichtbij, je kunt er zelf scannen én ze bezorgen thuis. Vooral dat laatste was heel handig met een appartement op drie hoog zonder lift. Na verloop van tijd kwamen we erachter dat je er koopzegels kunt kopen die je vervolgens weer kunt sparen. We besloten dit uit te proberen en al snel werd het een sport. We spaarden de boekjes op en als we er zes vol hadden, had je toch mooi ruim €300 gespaard!

Wat deden we ermee?

Dit geld gaven we uit aan leuke dingen doen in de zomervakantie of we kochten er cadeautjes van tijdens de feestdagen. Dit scheelde in beide periodes echt heel veel geld. Ik ken echter ook mensen die het opspaarden en dan drie boekjes uitgaven aan de verjaardag van een kind. Denk aan de taart, het cadeau etc.

Maar hoe werkt dat sparen dan eigenlijk?

Het is heel simpel. Voor iedere euro die je uitgeeft aan de boodschappen kun je een zegel kopen van €0,10. Dus koop je voor een tientje aan wat kleine boodschappen, dan kun je ook 10 zegeltjes kopen. Die kosten €0,10 per stuk en dus koop je voor €1 tien zegeltjes. Volg je het nog? Bij €60 aan boodschappen koop je 60 zegels voor €6,- etc.

Je hebt een vol boekje bij 490 zegels. Dan heb je in totaal voor €49,- aan zegels erbij gekocht. Dat lijkt veel geld, maar dat gaat echt ongemerkt omdat het iedere keer een paar euro is wat je eraan uitgeeft. Geld wat ook vaak ongemerkt je portemonnee uit vliegt aan bijvoorbeeld een broodje, een kop koffie, een tijdschrift etc.

Rente!

Het mooie is dat je bij een vol boekje premie (rente) op je gespaarde bedrag krijgt. Je krijgt dus geen €49,- voor een vol boekje, maar €52,- omdat je €3,- premie krijgt! Dat is meer dan op een gemiddelde spaarrekening tegenwoordig! En bij zes volle boekjes heb je toch mooi €18 extra verdiend! Bij een half boekje (255 zegeltjes) krijg je overigens een premie van €0,50.

Kortom, je spaart ongemerkt een aardig bedrag bij elkaar en je krijgt er nog wat euro’s bij. Dat loont toch echt de moeite. En nu we even zonder auto zitten mogen ze ook weer lekker thuis komen bezorgen!

Spaar jij eigenlijk koopzegels van een supermarkt? Of ben je toch nieuwsgierig geworden na het lezen van deze blogpost? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 Reacties

 1. 17 mei 2017 / 07:00

  Wij doen dit bij de Jumbo. Krijgt minder “premie” maar vind het toch leuk sparen. Al hebben wij dus wel regelmatig gehad dat we een vol boekje direct inleverden.
  Maar proberen sinds kort de boekjes weer op te sparen!

  • 17 mei 2017 / 08:05

   Hoeveel premie krijg je daar dan? Ik wist niet dat ze het bij de Jumbo ook deden, goede tip!

 2. 17 mei 2017 / 07:15

  Ik dacht meteen aan jumbo, Nicole zo te lezen ook. Daar krijg je minder premie.

 3. 17 mei 2017 / 07:26

  Ik houd ook van de spaar acties. Hier in Frankrijk krijg je een percentage van 5% van huismerk-boodschappen gestort op een spaarpasje. En dat loopt lekker snel op. Zo’n 3 keer per jaar kan ik er gratis van boodschappen doen. Of extra uitgeven bij bijvoorbeeld feestdagen boodschappen. Nog makkelijker dan zegeltjes plakken, ideaal!

 4. 17 mei 2017 / 07:49

  Hier ook sinds kort de AH zegeltjes. Er staat een meidenreisje naar Portugal gepland en zo spaar ik voor zakgeld 🙂

  Verslavend…word blij van een vol boekje! ?

 5. 17 mei 2017 / 08:07

  Heb al jaren spaarzegels van de AH je krijgt een betere rente als bij de bank dus het levert ongemerkt een leuk centje op. Ik gebruik het voor onvoorziene uitgaven zo heb ik altijd wat ‘geld’ achter de hand.

 6. 17 mei 2017 / 08:28

  Hoihoi, Dit doe ik ook. Ik bewaar de boekjes voor de feestmaand. December is vaak een lastige maand waarin veel extra kosten zitten.

  Wat ook nog een leuke spaaractie is is het statiegeld van lege flessen. Ipv het geld van je boodschappen af te halen, het uit laten betalen en apart bewaren. Bij ons is het potje omgedoopt tot “vuurwerkpotje”. Ongemerkt spaar je zo en kun je het jezelf wat makkelijker maken met de feestdagen.

 7. Lisa
  17 mei 2017 / 09:21

  Mijn vriend en ik sparen ze ook! (We wonen samen) en kunnen er altijd heerlijk van uiteten ieder jaar tijdens de vakanties 🙂

 8. Lindsey
  17 mei 2017 / 09:59

  Misschien een domme vraag maar wat kun je met de volle boekjes doen?

 9. 17 mei 2017 / 12:13

  Wij sparen ook de zegels van de AH. Bewaren de boekjes vaak voor een keer lekker uit eten of bijvoorbeeld een extraatje in de vakantie.

 10. 17 mei 2017 / 15:52

  Misschien moet ik wat vaker ja zeggen tegen de koopzegels van de ah. Vroeger kregen mijn broertje en ik de volle boekjes van mijn vader.

 11. 17 mei 2017 / 17:53

  Hier ook Jumbo. Ik ben opgegroeid met zegels sparen. Mijn moeder had altijd de AH zegels en wij maar plakken!

 12. Jeannette
  17 mei 2017 / 18:00

  Je hoeft ook niet voor heel het geld zegels te kopen want als je voor 100 euro boodschappen doet..krijg je voor 10 euro aan zegels..wat best veel geld is..je kunt ook bv voor 5 euro zegels vragen..dat is gewoon mogelijk..cassiere AH

 13. Joke
  17 mei 2017 / 18:47

  Bij Hoogvliet waar ik altijd de boodschappen kun je ook op een klantenpas sparen.
  Zo werkt het:
  Hoogvliet Klantenkaart. Hoe werkt het?
  Punten kopen
  Bij het afrekenen overhandigt u uw Hoogvliet klantenkaart aan de caissière of de medewerker van het afhaalpunt.
  U vertelt de caissière dat u punten wilt kopen.
  De caissière scant uw klantenkaart. Het kassasysteem berekent hoeveel punten u kunt kopen en voegt dit aantal automatisch toe aan uw puntensaldo.
  Punten verzilveren
  U overhandigt uw Hoogvliet klantenkaart aan de caissière.
  U vertelt de caissière dat u punten wilt verzilveren en geeft het bedrag of het aantal punten aan.
  De caissière scant uw klantenkaart en vraagt u de pincode in te toetsen.
  Het verzilverde bedrag wordt, inclusief 6% premie, in korting gebracht op uw boodschappen of wordt desgewenst contant aan u uitbetaald.
  Uw gegevens zijn veilig!
  De gegevens van uw klantenkaart worden uitsluitend gebruikt om uw identiteit te controleren bij verwisseling, verlies of diefstal van uw kaart. Wij stellen uw gegevens niet beschikbaar aan derden. De persoonsgegevens worden altijd gebruikt conform de richtlijnen van het College Bescherming Persoonsgegevens, waar wij de registratie hebben aangemeld onder meldingsnummer 1541059.
  Heb ik de klantenkaart nodig om aanbiedingen te kopen?

  Je hebt op deze manier tich 6% extra en het gaat heel ongemerkt.

  • 19 mei 2017 / 17:43

   Ik weet dat er mensen zijn die ook enthousiast sparen, maar ze zijn niet (meer) zo secuur. Zegeltjes raken kwijt; dus zorg wel dat dat je niet overkomt, anders spaar je wel lekker, maar echte winst heb je dan niet…..

 14. Ankie Bijman
  18 mei 2017 / 09:32

  Waar kan je die zegelboekjes inleveren dan ???