Home + Girlboss | Zo zie ik mijn toekomst en die van Mamablogger

Girlboss | Zo zie ik mijn toekomst en die van Mamablogger

Met een tweede kindje op komst, een verlof wat is geregeld op het werk en de tijd die voorbij vliegt, denk ik ook na over mijn toekomst en die van Mamablogger. Wat wil ik en is dat dan wel haalbaar met een tweede kindje erbij? Er zijn momenteel veel bloggers zwanger van hun tweede of zelfs derde kindje en ook die bloggen lekker door. Ze werken vooruit en pakken na de geboorte na verloop van tijd de draad weer op. Ik wil dat ook, maar ik heb er ook een baan naast. En nog andere freelance klussen voor onder andere Squla. Dat is niet erg, het is juist heel fijn, maar vergt straks wel een strakke planning.

De toekomst op mijn werk

Ik ben bij toeval in dit werk gerold. Van een baan als activiteitenbegeleider ging ik naar kantoor als medewerker online communicatie bij dezelfde zorgorganisatie. Ik had totaal geen marketing en communicatie achtergrond en ook de opleiding niet gedaan. Daar zat ik dan met 0,0 ervaring en kennis dat ik had opgedaan in de praktijk. En toch was ik vastbesloten er iets van te maken. Bijna 4 jaar later kan ik voorzichtig stellen dat dat wel gelukt is. Ik zit lekker in mijn vel op het werk en wil er zeker wat jaartjes bij plakken. Ik ben dus ook niet van plan om minder te gaan werken of te stoppen ermee. Ik vind het gewoon belangrijk om naast de blog te blijven werken voor een werkgever. Andere gesprekken, collega’s en uitdaging. Dat heb ik gewoon nodig. En stel dat Patrick ooit wat zou overkomen of we gaan uit elkaar. Dat hoop ik niet natuurlijk, maar je hebt geen garanties in het leven. Hoe moet ik dan voor twee kinderen zorgen? Dat is toch niet te doen met alleen een blog inkomen? Althans, met mijn blog inkomen kan ik beide hypotheken niet betalen haha.

Dit is dus duidelijk. Ik werk 20 uur en dat wil ik blijven doen. Als ze dat op mijn werk ook willen natuurlijk 😉

De toekomst van Mamablogger

Zodra mijn verlof van mijn werk in gaat, begin ik met vooruit bloggen voor Mamablogger. Verder wil ik zoveel mogelijk actueel blijven schrijven en dat kan ook vanaf mijn bed of de bank. Mits alles goed gaat natuurlijk. Ik wil mijn baan niet kwijt, maar ik wil wel kunnen leven van de blog. Dat klinkt gek, maar zo is het niet. Er is dan altijd een back-up. Mijn blog is alles wat ik leuk vind en er is niets leukers dan zien dat het een succes is en dat jullie het leuk vinden.

Eigenlijk wil ik het gewoon allebei in de toekomst. Ik ben niet de standaard carrièremoeder, maar ook niet iemand die alleen maar kiest voor de kinderen. Er wordt gezegd dat het moederschap de mooiste baan is, maar ik zie het niet als een baan. Het is een prachtig cadeau waar ik dagelijks van geniet.

Eigenlijk zie ik de toekomst dus ook zoals nu. Ik wil blijven werken, mij blijven ontwikkelen en buiten die 20 uur kan ik alles plannen rondom de kinderen. Het wordt druk, maar dat is het nu ook al. Misschien zie ik het nu te rooskleurig in, maar ik hoop in ieder geval dat dit gaat lukken.

Hoe zagen/zien jullie de toekomst met meerdere kinderen? Is die ook anders dan nu? Laat het me weten in de comments hieronder.

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 19 mei 2017 / 07:24

  Ik vond twee kinderen wel echt meer dan een kind. Het eerste jaar met een baby is gewoon druk. Maar naarmate de jongste steeds meer zelf kan en de oudste op school zit, wordt het wel steeds relaxter.

  • 19 mei 2017 / 07:29

   Klopt en het zal ook zeker weer wennen worden. Nu hebben wij het voordeel dat Milan dan al (bijna) 7 is en al naar school gaat. Ook heeft hij een continurooster waardoor we hem ook niet tussen de middag op hoeven te halen. Ik denk, en hoop haha, dat dat behoorlijk wat scheelt dan wanneer ik een 2 of 3-jarige zou hebben die nog niet naar school gaat. Maar aan de andere kant is niets te plannen dus ik kan het allemaal wel willen, maar of het gaat lukken… 😉

 2. Gabriëlle
  23 mei 2017 / 09:40

  Hoi Marisca,
  Ik heb 2 dochters (eentje wordt volgende week 5 en de ander is 7). Tijdens mijn 1e zwangerschapsverlof (mijn dochter was net 2 weekjes oud) ging de zaak waar ik werkte failliet. Dat is niet fijn om te horen als je net bevallen bent…:( Gelukkig kreeg ik nog een jaar uitbetaald en mijn vriend is ZZP’er en verdient gelukkig ook genoeg. Sinds 2 jaar nu ben ik vanuit huis gaan werken bij een netwerkmarketingbedrijf (schrikt voor veel mensen af, maar kan je vertellen, het is echt top en ga noooooooooooittt meer in loondienst werken!!!) Ik kan heerlijk vanuit huis werken (of strand of terras, ik woon in Noordwijk, dus heerlijk dichtbij het strand 🙂 ).
  Ik kan zelf mijn tijden inplannen, ben dus erg flexibel en kan daardoor veel tijd ook aan mijn kinderen besteden. Ik heb nu zelfs de mogelijkheid om met ze mee op schoolreisje te gaan. IK hoef niet met collega’s rekening te houden als ik op vakantie wil of tijdens feestdagen thuis wil zijn, ik bepaal dat gewoon lekker zelf 😉
  Echt een aanrader! Ik ben in ieder geval blij dat ik dit ontdekt heb en had het eigenlijk al veel eerder willen weten (toen mijn kinderen nog jonger waren of toen ik ze nog niet had)