Home + Tips tijdens een natte koningsdag!

Tips tijdens een natte koningsdag!

Fijne koningsdag! Alhoewel, het is natuurlijk wel een feestje, maar veel feestjes vallen vandaag ook letterlijk in het water of zijn afgelast vanwege het slechte weer. En dat is op zijn zachtst gezegd balen, maar niet het einde van de wereld. Vorig jaar zat ik overigens wel in alle vroegte op een kleedje in Rotterdam. Super gezellig en we hebben toen nog best aardig verkocht. En ’s avonds had ik last van hooikoorts door de boom waar we de hele dag onder zaten. Dit weer heeft dus welgeteld één voordeel en dat is dat ik dit jaar tijdens koningsdag niet zoveel last zal hebben van hooikoorts.

Maar goed, we moeten er maar het beste van zien te maken en dus een kort blogje met leuke tips voor deze natte koningsdag.

Ik geef je tips voor een koningsdag binnen en als je toch naar buiten gaat. Misschien heb je er wat aan!

Tijdens deze natte koningsdag blijf ik binnen

Wij zijn er overigens nog niet helemaal over uit. Als blijkt dat het de komende uren toch nog droog blijft hopen we toch even een kijkje te nemen op de vrijmarkt in Rotterdam. Mocht je binnenblijven zijn dit leuke tips:

 • Met een oranje tompouce op de bank kijken naar de koninklijke familie in Zwolle. Jij zit lekker droog op de bank en ziet alles perfect;
 • Een koninklijk toneelstukje met de kinderen;
 • Zijn er nog meer kinderen teleurgesteld dat ze hun spulletjes niet kunnen verkopen? Houd een huiskamer verkoop! Gezellig toch?
 • Houd een Netflix en kijk alleen maar koninklijke en oranje series en films om een beetje in de stemming te blijven.

Voor de bikkels die tijdens deze natte koningsdag toch buiten feest gaan vieren

Als je toch besluit lekker feest te gaan vieren let dan vooral even op het volgende:

 • NS heeft een aangepaste dienstregeling naar bijvoorbeeld Amsterdam. Houd hier rekening mee voordat je doorweekt op een koud perron staat en het nog heel lang duurt voordat de trein gaat. Met kinderen is dat ook niet heel handig;
 • Draag meerdere lagen over elkaar, zo blijf je lekker warm en raak je niet onderkoeld;
 • Veel feesten zijn afgelast of naar binnen verplaatst, check dat eerst even voor je erheen gaat;
 • Wil je toch spullen verkopen? Neem een partytent mee! Dan kunnen mensen lekker bij jou schuilen en wie weet zien ze wel iets dat ze van je willen kopen 😉

Verder hoop ik vooral dat het hoe dan ook een feestje wordt en ach, wij zijn Hollanders. Wij kunnen toch wel tegen een beetje regen? 😉 Fijne Koningsdag!

Laat je in de comments nog weten wat jullie vandaag gaan doen?

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. 27 april 2016 / 06:26

  Ik heb dit jaar voor het eerst meegeholpen met de organisatie van alle activiteiten in onze stad vandaag. Dus ik ga vandaag alle activiteiten langs en vanavond heb ik een gezellige borrel met de andere bestuursleden. Maar eerst ga ik op de rommelmarkt struinen met mijn kinderen. En we nemen uiteraard onze regenponcho’s mee!

 2. 27 april 2016 / 08:24

  Precies, we moeten er maar het beste van maken…
  Tussen de buien door gaan we even in eigen dorp naar de spelletjes. Op het moment is het bij ons (Midden Limburg) droog… maar voor hoe lang?!