Home + DIY budget | De geboortekrans!

DIY budget | De geboortekrans!

Een geboorte wordt natuurlijk uitgebreid gevierd, en wat betreft versiering is het nodige te koop, maar zelf iets maken is natuurlijk het allerleukste. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je zus, nicht, vriendin, collega etc. Ik maakte een geboortekrans één voor een jongen en één voor een meisje en deel vandaag de DIY met jullie.

Op de muisjes na heb ik alle spulletjes bij Action gekocht dus veel was ik niet kwijt. Daarbij is het ook zo dat je niet alles gebruikt dus wat je over hebt kun je weer gebruiken voor andere leuke projectjes. En aangezien het nu meivakantie is en het toch baggerweer is, is knutselen met wat lekkers erbij extra leuk.

Wat heb je nodig voor de geboortekrans?

 • Een strokrans
 • Lint
 • Houten hartjes (6 stuks) met knijpertjes
 • Roze en blauwe hangertjes (3 stuks: hartje, bloem en vlinder)
 • Organza
 • Zakje met houten vogeltjes
 • Houten plakjes in een zakje
 • Roze en/of blauwe muisjes (bij de supermarkt)
 • Eventueel een label zoals ik bij de meisjeskrans heb gedaan.

Ik kocht al deze spulletjes bij Action, behalve de muisjes. Het enige wat ik volledig heb gebruikt zijn de kransen en verder had ik van alles wel wat over. Dit is de knutselkast weer ingegaan.

Als ik kijk naar wat ik heb gebruikt schat ik dat een krans ongeveer €2,50 kost.

Let op dat je voor het aanschaffen dus wel meer betaalt dan €2,50.

Wat heb je al in huis?

 • Lijm
 • Schaar
 • Bakje of bordje voor de muisjes
 • Krijt om op je hartjes te schrijven
 • Touw
 • Eventueel verf om de vogeltjes roze of blauw te schilderen

Hoe maak je een geboortekrans?

Je kunt de krans zo laten of je kunt ervoor kiezen hem rondom te bekleden met organza. Ik koos voor dat eerste om het toch een beetje stoer te houden, maar met die verschillende kleuren organza (zie foto hierboven) kun je best een gaaf effect creëren. Aan de achterkant lijm je deze dan vast.

De “beschuitjes” maak je als volgt: je doet de muisjes in een bakje en doet lijm op de houten plakjes. Deze doop je vervolgens in de muisjes en je drukt ze even stevig aan.

Vervolgens plak je alles op de krans zoals jij het leuk vind.

Bij de meisjeskrans heb ik de knijpertjes van de hartjes afgehaald en deze weer gebruikt voor een soort waslijn aan de binnenkant van de krans. Als je roze vilt hebt kun je ook een rompertje uitknippen bijvoorbeeld.

Bij de jongenskrans heb ik voor de vogeltjes gekozen. Een grote als papa, een wat kleinere als mama en een heel kleintje voor de baby. Als dit niet het eerste kind is pas je dat natuurlijk aan. Ze zijn houtkleurig, maar ik had nog lichtblauwe verf dus heb ze even snel geverfd.

Met de organza strookjes maak je de geboortekrans helemaal af en tot slot hang je het lint eraan.

Je hoeft daarna alleen nog maar de naam van de baby op één van de hartjes te schrijven en klaar ben je!

Ik vind ze erg leuk gevonden en je kunt er alle kanten mee op. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad! Wat vind jij van deze geboortekrans? Laat het me weten in de comments hieronder.

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties