Home + Tip | Inspiratie werkboek van Psychologie Magazine; Ontdek je talent

Tip | Inspiratie werkboek van Psychologie Magazine; Ontdek je talent

De laatste tijd schrijf ik steeds vaker over mindset, balans en andere lifestyle gerelateerde onderwerpen. Ik ben daar zelf steeds meer mee bezig en vind het ook leuk om vaker de diepte in te gaan en niet alleen te schrijven over de relatief makkelijke en oppervlakkige onderwerpen. We zijn immers mee dan dat en ook ik loop geregeld tegen dingen aan. Afgelopen week liep ik samen met Floris een rondje door de stad en maakte ik mijn hoofd leeg om nieuwe inspiratie op te doen voor Mamablogger. Ik keek naar de mensen om mij heen, keek naar wat er in de winkels te vinden was en deed een rondje door de boekhandel. Ik kwam toffe dingen tegen, kreeg voldoende inspiratie én vond dit inspiratie werkboek van Psychologie Magazine; Ontdek je talent heet deze en past precies bij de mindset artikelen van de afgelopen tijd. Een superleuk werkboek waarvan ik denk dat wij moeders hier echt nieuwe energie van kunnen krijgen!

Inspiratie werkboek van Psychologie Magazine; Ontdek je talent

Ik heb mij heel lang afgevraagd wat ik nu precies wilde. Een jaar of vijf, zes geleden wist ik al dat ik niet mijn leven lang activiteitenbegeleider wilde worden. ik was 27, 28 jaar en deed dat werk al bijna acht jaar. Onwijs leuk werk, maar ik wilde iets anders. Mijn hart lag ergens anders. Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging zoals dat lekker cliché in iedere sollicitatiebrief wordt genoemd, maar het was wel echt zo. Door een collega werd ik getipt op een vacature op intranet. Ik solliciteerde en de rest is geschiedenis. Ik werd aangenomen bij Marketing & Communicatie en ben inmiddels Online Communicatie Adviseur. Ik denk dat ik mijn ideale baan heb gevonden en dat ik dan kan combineren met een stukje ondernemerschap (zonder ervan afhankelijk te zijn) is voor mij de perfecte combinatie. Ik ben in die jaren altijd wel op zoek geweest naar waar mijn hart lag. Achteraf gezien lag het heel erg voor de hand en blijkt juist dat mijn het een combinatie is van mijn hobby’s van vroeger.

Ik ben niet de enige die op zoek is naar nieuwe energie, het (her)ontdekken van talenten, het lef om iets gewoon te doen en inzicht in wat voor jou belangrijk is. We weten het vaak wel, maar het zit dan zo diep weggestopt en dat is zonde. Tijd om dat inzichtelijk te maken!

Ik zie dat er de laatste tijd steeds vaker Instagram cursussen worden aangeboden en er zijn maar een paar aanbieders die ik echt serieus neem. Ik denk dat je, als het gaat om dit onderwerp, ook wel een heel eind komt met dit inspiratie werkboek van Psychologie Magazine. 121 pagina’s dik en vol oefeningen en opdrachten om te ontdekken waar je goed in bent. Of om her te ontdekken natuurlijk 😉 Daarnaast leer je hoe je bepaalde kwaliteiten verder kunt ontwikkelen. Het helpt je niet alleen verder in je werk en/of relatie, maar je wordt er uiteindelijk ook gelukkiger van!

Overigens is dit artikel op geen enkele manier gesponsord. Ik heb hem gekocht en ben oprecht enthousiast. Je koopt dit werkboek voor maar €8,95. Dat is het proberen waard toch?

Wat vind je in dit werkboek?

Je vindt er onder andere;

 • Een test om je sterke kanten te ontdekken
 • 21 inzichtgevende oefeningen
 • Ontwikkel creativiteit en doorzettingsvermogen
 • Zo kom je als introvert en extravert het best uit de verf
 • 40 extra talentenkaartjes om je persoonlijkheid in kaart te brengen.

Ben je op zoek naar een laagdrempelige manier om je talenten in kaart te brengen en zo voor jezelf helder te krijgen waar je nu écht goed in bent, gelukkig van wordt en energie van krijgt? Dan is dit magazine echt een musthave! Neem de tijd voor jezelf, desnoods even lekker buiten de deur en ga hiermee aan de slag. Omdat het een werkboek van Psychologie Magazine is, neem ik deze heel serieus. Je werkt echt ergens naartoe.

Ik hoop dat je wat hebt aan deze tip. Misschien leuk om nu al te kopen en ermee aan de slag te gaan in de zomervakantie? Daarnaast is het leuk om deze cadeau te geven aan een goede vriendin. Ga lekker aan de slag en doe er je voordeel mee 😉

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments

 1. Christine
  5 mei 2019 / 11:03

  Mooie foto’s erbij! En dit werkboek spreekt mij zo op het eerste gezicht wel aan, eens even van de week inkijken in de boekhandel.. schappelijke prijs ook, allicht dat ik er ook mee aan de slag zal gaan!

  • 5 mei 2019 / 17:43

   Thanks! Heb de foto’s zelf gemaakt en vond ze ook wel goed gelukt haha. Het is echt een leuk werkboek dat je kunt maken wanneer je zelf zin hebt. Als je ermee aan de slag gaat, succes!

   • Christine
    10 mei 2019 / 19:22

    Vandaag in de Bruna Nieuwe Marktpassage goed gezocht naar dit werkboek, samen met de verkoopster, en niet gevonden.. ze zei dat ze ook in een ander filiaal stond en dit boek niet herkende (overigens je mooie foto hierboven laten zien uiteraard ;)).
    Vraagje dus: waar heb jij hem gekocht?

    • Marisca
     10 mei 2019 / 19:58

     Hi, dat is gek want ik heb hem dus daar gekocht. Was er woensdag nog en zag hem toen nog. Hij ligt bij de lifestyle magazines in de bovenste rij. Mocht ik er morgen nog komen, weet ik niet zeker, dan zal ik nog wel even voor je kijken.