Home + Perfect Match | Mijn hobby’s van vroeger en mijn werk nu

Perfect Match | Mijn hobby’s van vroeger en mijn werk nu

Gisteren zag ik op het Instagram account van Structuurjunkie een foto voorbij komen waarbij Cynthia het had over de hobby’s die ze vroeger had en hoe dat matcht met haar werk nu. Dat zette mij aan het denken en bood inspiratie voor het artikel van vandaag, want dat is bij mij precies hetzelfde geval! Het heeft even geduurd en ik maakte een flinke omweg, maar ik kan nu zeker wel zeggen dat mijn hobby’s van vroeger en wat we graag speelden, heel goed overeenkomt met wat ik nu, tig jaren later, als werk doe.

Kantoortje spelen

Ik speelde heel graag kantoortje. Niet alleen met vriendinnetjes, maar zelfs met de hele klas. Ik weet niet of de oud-klasgenootjes die meelezen het nog weten, maar we hadden als klas een gezamenlijk bedrijf; het GGB (Goed Geleerd Bureau) haha. We kwamen na schooltijd bij elkaar om te vergaderen en hadden ook pasjes met echte plastic hoesjes die mijn vader voor ons van zijn werk mee had genomen. Ruim 20 jaar later werk ik zelf op een kantoor en heb ik een eigen toegangspasje mét plastic hoesje 😉

Lezen en schrijven

Als kind zijnde verslond ik boeken en deed ik niets liever dan lezen. Ik had een boekenkast op mijn kamer en daar stonden alle boeken per serie, en het liefst op kleur, in. Ook had ik ze allemaal genummerd en had ik een lijst waar al die nummers en titels op stonden. Als ik dan een boek uitleende schreef ik erop aan wie en wanneer. Zo wist ik precies waar mijn boeken waren. Behoorlijk hysterisch natuurlijk, maar ik vond het heerlijk. Ook had ik een typemachine op mijn kamer, en later een eigen computer, waar ik hele verhalen op typte. Zo schreef ik vaak korte verhaaltjes over de zusjes Maartje en Chris (vond ik echt fantastische namen). Dat boekje ben ik kwijt, maar inmiddels schrijf ik weer sinds 5 jaar. Weliswaar op een andere manier, maar het wil toch wel wat zeggen dat ik dit al jaren lang iedere dag doe. Dan moet je er wel plezier in hebben!

Oh ja, dat ordenen en alles bijhouden doe ik ook nog steeds. In mijn eigen planner, maar ook op kantoor. Daar gebruik ik Trello. Als ik dat in de jaren ’90 had gehad, had ik daar hele dagen mee bezig geweest!

Winkeltje spelen

Vroeger dacht ik dat als ik ooit een winkel zou beginnen, dit een kaaswinkel zou zijn. Tja, je komt uit Gouda of niet 😉 Urenlang kon ik winkeltje spelen en ondernemen. Het was 5 jaar lang een webshop totdat ik ontdekte dat ik veel meer plezier, voldoening en inkomsten kon halen uit bloggen met veel minder inspanning. Ik stopte met de webshop, wel met pijn in mijn hart, want het ging zo goed. Ik moest echter wel heel veel truitjes verkopen om hetzelfde te verdienen dan dat ik doe met één artikel op Mamablogger welke ik in een korte tijd kan schrijven. Ik ben altijd wel commercieel geweest en zo heb ik die afweging ook gemaakt. Inmiddels ben ik nog steeds ondernemer en haal ik een leuk inkomen uit Mamablogger. Het heeft er dus altijd wel een beetje in gezeten.

Foto’s maken

Ik liep, zeker als puber, bijna altijd met een (wegwerp)camera op zak. Slaapfeestje? Ik heb de foto’s nog! Tripje naar Parijs? Alle foto’s zitten netjes ingeplakt! Gezellige middag bij mij thuis? Ik heb nog heel veel foto’s daarvan! Het grappige is dat ik mij daar helemaal niet bewust van was totdat Milan vorige week aan mij vroeg of ik zelf ook foto’s had gemaakt bij de Notre Dame. We zochten samen de foto’s op en toen pas realiseerde ik mij dat ik dit altijd heb gedaan; de mooiste herinneringen vastleggen. En dat ik wat ik nu iedere dag nog doe.

Creatief bezig zijn met o.a. interieur

Ook was ik altijd creatief bezig, vooral in mijn kamer. Deze gaf ik regelmatig een make-over, maar ik maakte ook graag dingen. Ik vond het heerlijk. Nu deel ik ze met jullie in DIY’s en vind ik interieur echt een superleuk onderwerp om over te schrijven. Het komt bijna wekelijks wel aan bod en het heeft mij altijd wel getrokken.

Shoppen en kleding

Tot slot een andere grote hobby; shoppen en kleding! Ik houd ervan! Inmiddels koop ik minder voor mijzelf, maar des te meer voor de jongens. Ook blijf ik van shoppen in het algemeen houden en doe ik daar heel veel mee op Mamablogger. Denk aan de shoplogs, traktaties, DIY’s, outfitposts etc.

Grappig, hoe de hobby’s van vroeger nu nog steeds zo tot hun recht komen. Ik ben sommigen jarenlang uit het oog verloren, maar inmiddels heb ik van allemaal mijn werk kunnen maken. Heeft je kind een leuke hobby? Stimuleer het dan, wie weet wat er voor moois uitkomt en dan ben je toch eigenlijk heel gelukkig?

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *