Home + Terugblik op maart 2021 | De leuke en minder leuke dingen en mijn favorieten

Terugblik op maart 2021 | De leuke en minder leuke dingen en mijn favorieten

‘Maart roert zijn staart’ wordt weleens gezegd. Normaal gaat dat alleen op voor het weer, maar in ons geval was deze uitspraak ook van toepassing, want er gebeurde weer een hoop deze maand. Veel daarvan hebben jullie kunnen zien in de diary’s, maar in deze terugblik op maart 2021 ga ik wat dieper in op de leuke en minder leuke dingen van deze maand en deel ik mijn favorieten met jullie.

De leuke dingen van maart 2021

Lekker shoppen voor mijzelf! Ik doe het eigenlijk zelden: shoppen voor mijzelf. Tuurlijk koop ik zo nu en dan wel wat items, maar nu reserveerde ik een uur bij een fijne winkel en kocht ik flink wat items in één keer. Natuurlijk was dat een behoorlijke uitgave, maar dat was het echt even waard. Ik heb meteen mijn kast uitgeruimd en voel me weer fijn in mijn kleding. Oh ja, ik heb ook mijn nagels weer laten doen, wat een verwennerij!

✨ Fotoshoot aan huis. Via LinkedIn werd ik benaderd door een fotograaf met de vraag of zij een aantal personal branding foto’s voor mij mocht maken. Ik heb dan weer een aantal mooie foto’s en zij bouwt op die manier aan haar portfolio, win-win! Ik heb al een aantal foto’s uitgezocht en die worden bewerkt. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat en kan niet wachten.

✨ De trappen zijn eindelijk bekleed. Alles in huis was klaar, behalve de trappen. Deze werden met een laag grondverf opgeleverd en we konden dan zelf kiezen (en betalen) wat we ermee zouden doen: aflakken of bekleden. We kozen voor bekleden omdat we dat veiliger vonden, maar ook warmer en minder gehorig. Het eindresultaat is prachtig!

✨ Milan liep een ochtend mee op zijn nieuwe school. In onze nieuwe wijk is een school welke nog niet zo groot is, maar waar het merendeel van de kinderen in de wijk wel naartoe gaat. In december hebben we er een rondleiding gehad en Milan zou na de kerstvakantie een ochtend meelopen. Omdat de scholen toen dicht gingen, kwam het er niet van en werd het woensdag 10 maart. Milan vond het geweldig en we hebben hem er aangemeld. Zoals het er nu naar uit ziet gaat hij na de meivakantie naar zijn nieuwe school.

✨ De woensdagmiddagen met Floris. Nu de musicalles weer is begonnen hebben Floris en ik op de woensdagmiddag wat qualitytime samen. Bij mooi weer gaan we dan een stukje fietsen en halen we iets lekkers in de stad. Het is maar een uurtje, maar ik kan er echt van genieten.

 

De minder leuke dingen van maart 2021

? De lockdown duurt langer… Oh, wat keken we toch uit naar het moment dat de terrassen weer open mochten, maar het mocht helaas niet zo zijn. Ik vind het zo erg voor de horeca ondernemers, hoe lang moeten zij nog de grootste klappen opvangen? We snakken zo naar ‘normaal’. De stad in kunnen zonder een afspraak te hoeven maken, een dagje weg en spontaan een terrasje pakken. Geen idee wanneer dat weer kan…

Met Bobby naar de dierenarts. Op een donderdag, de dag van de storm, kwam onze kat Bobby thuis met een zeer pootje en een bloeduitstorting bij zijn mondje. Ik was gelukkig thuis aan het werk en kon hem daarom snel meenemen naar de dierenarts. De dierenarts vermoedde dat hij was aangereden, maar ik vermoed eerder dat er wat tegen hem aan is gewaaid. Onze nieuwe wijk staat op wat voorheen weilanden waren en het waait er vaak flink. Tijdens deze storm zijn er ook veel dakpannen van huizen gewaaid en vloog er veel puin van de bouw in het rond. Ik vermoed dat iets hem heeft geraakt. Gelukkig was de schade beperkt, maar we zijn nu drie weken verder en hij kan nog steeds niet goed op zijn pootje staan. Op de foto’s was wel te zien dat er wat zat, maar het was niet duidelijk of het een breukje was of dat het zwaar gekneusd was. Het moest vanzelf genezen. Het gaat iets beter, maar het gaat heel langzaam.

Mijn verstandskies trekken. Tja, ook dit moest gebeuren. Ik heb er uitgebreid over geschreven en inmiddels heb ik er geen last meer van.

Verkouden, wel of niet naar school en coronatest. Wat een gedoe de afgelopen maand. Patrick verkouden en laten testen (gelukkig negatief), Milans juf was positief getest en dus konden we hem ook laten testen (gelukkig ook negatief). Floris was ook verkouden, maar hem vinden we te jong om te laten testen. Omdat iedereen hier negatief was getest vonden we dat ook niet noodzakelijk. Maar gedoe is het wel, want hij mag dan niet naar school. Dat betekent een hoop geregel en gedoe en hoewel het iedere keer weer lukt, vraagt het wel wat van mij en mijn werk. Wat zou het fijn zijn als alles weer normaal is.

Favorieten van maart 2021

❤️ De nieuwe winkel van mijn broer en schoonzus. Mijn broer en schoonzus hebben hun voormalige huis en winkelpand verkocht en gaan het na ruim 30 jaar wat rustiger aan doen. Inmiddels hebben ze een te gek winkeltje met interieur items en planten geopend bij hun nieuwe huis en wat is het leuk geworden! Een aanrader om te bezoeken! De winkel zit in Bergambacht, je kunt de winkel bekijken en hen volgen op Instagram.

❤️ The Bold Type op Netflix. Ook hier heb ik over geschreven, wat een heerlijke serie is dit!

❤️ Exxcellent. Tijdens mijn shopsessie maakte ik kennis met het kledingmerk Exxcellent. Dit merkt begint bij maat 42 en loopt door tot en met maat 54. Ik heb twee broeken van travel materiaal en wat zitten die lekker! Ze zijn ook zo onwijs leuk. Dit merk was meteen favoriet!

Dit was het maandoverzicht van de maand maart. Op naar een mooie maand april!

liefs

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Ad
    1 april 2021 / 21:51

    Ja het was een vervelende maand qua gezondheid maar de wereld draait door en alles komt goed ook met het pootje van Bobby