Home + Speelgoed | Waar let je op als je een knuffel koopt?

Speelgoed | Waar let je op als je een knuffel koopt?

Een cadeautje voor een baby of een kindje is altijd leuk, maar kan soms ook lastig zijn. Je wilt iets leuks kopen, rekening houden met de smaak van de ouders én het moet vooral veilig zijn. Een knuffel is een cadeau dat eigenlijk altijd wel goed is, maar ook dan moet je met een aantal dingen rekening houden. Maar als je dat doet, koop je een vriendje voor het leven! Ik vertel je waar je op kunt letten als je een knuffel koopt.

Houd rekening met de leeftijd van het kindje in combinatie met de grootte van de knuffel

Met een enorme beer voor een pasgeboren baby, maak je lang niet iedereen blij. Je kunt de volgende maten aanhouden als je zeker wilt weten dat de knuffel past bij de leeftijd van het kind:

  • Knuffels tot 20 centimeter kun je als klein zien en zijn daarmee beter geschikt voor de heel kleine kinderen.
  • Knuffels van 20 tot en met 35 centimeter vallen in de maat normaal en zijn geschikt voor kinderen vanaf de peuterleeftijd.
  • Knuffels vanaf 35 centimeter worden gezien als grote knuffels.

In onze beleving zijn de grote(re) knuffels dan misschien niet groot, maar als een kindje de knuffel niet op kan tillen heeft het er niets aan. Dat is zonde.

Koop een vriendje

Knuffels zijn voor kleine kinderen vaak vriendjes waar ze alles mee kunnen bespreken en waar ze zich vertrouwd mee voelen. Is jouw kindje (of het kindje waarvoor je een knuffel koopt) bijvoorbeeld een groot fan van Paw Patrol, dan is een Paw Patrol knuffel een schot in de roos! Kortom, koop een knuffel waar een kind zich aan kan hechten.

Milans' outfits, mamablogger, merkkleding, tweedehands, Zara, mamablogger, Marisca,

Is de knuffel wasbaar?

Als een kind de knuffel overal mee naartoe neemt, ermee slaapt, erop sabbelt en er eten op morst, dan wordt de knuffel natuurlijk vies. Er kan een sterke geur vanaf komen en hij kan vol zitten met bacteriën. Kinderen vinden het vaak niet leuk, maar je moet een knuffel zo nu en dan echt even in de wasmachine gooien. Dat houdt het kindje gezond. De knuffel moet dus wasbaar zijn. Volg altijd de wasvoorschriften van de fabrikant en let op: na het wassen moet de knuffel weer voldoen aan de veiligheidsnormen. Er mogen geen oogjes vanaf komen of los gaan zitten.

Paw Patrol knuffels 

Een keurmerk

Ook een heel belangrijke: heeft de knuffel een keurmerk? Zo niet, dan is het af te raden deze te kopen om mee te spelen. Grote kans dat ‘ie dan niet veilig genoeg is, bijvoorbeeld vanwege het stikgevaar.

Tip | Een tweede exemplaar

Zul je altijd zien, heb je een te gekke knuffel gekocht, valt deze enorm in de smaak en vervolgens raakt ‘ie kwijt. Een kind kan in dat geval ontroostbaar zijn. Oproepjes doen heeft soms wel zin, maar daar ben je niet direct mee geholpen. Koop altijd een tweede exemplaar als je merkt dat het kindje eraan gehecht raakt. Wissel de twee knuffels regelmatig met elkaar af voor de geur en als er dan eentje kwijt raakt, is het niet meteen een ramp.

Marvel knuffels voor de wat oudere kinderen

Tip | Jouw geur

Tot slot nog een tip als je kindje nog klein is: leg knuffels voor je ze geeft eerst even bij jou in bed. Dat klinkt raar, maar jouw geur gaat er dan in zitten. Je kindje ruikt vervolgens jouw geur, dat biedt troost wanneer je er zelf niet bent. Bijvoorbeeld op het kinderdagverblijf. Let op: dit doe je alleen als het jouw eigen kindje betreft, anders is het natuurlijk een beetje gek 😉

Dit waren mijn tips voor het kopen van knuffels. Mocht ik nog een gouden tip over het hoofd zien, deel deze gerust in de comments hieronder!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Ad
    31 maart 2021 / 21:10

    Floris en Milan zijn opzich al de mooiste en liefste knuffels. Ze worden wel steeds groter en dat gaat razend snel. Ze worden groot net als alle kleinkinderen en kinderen. Dergelijke knuffels zijn nooit te groot of te klein