Home + Terug in de tijd | Herinner jij je die trends van toen nog?

Terug in de tijd | Herinner jij je die trends van toen nog?

Afgelopen week bladerde ik door een oud fotoboek en op een gegeven moment keek Milan met mij mee. Terwijl ik vooral keek naar mijn vreselijk, kortgeknipte kapsel, keek Milan vooral naar de kleding. “Mam, wat had je aan?!” kreeg ik te horen. Volgens Milan kon die kleding echt niet. Wat ik aan had? Ongeveer 26 polo’s met de kraag omhoog ?, een spijkerjasje, een bodywarmer en dat alles afgestyled met een Oilily sjaaltje. Ik was sowieso gek op dat merk, want wat dacht je van de tassen? Ook die waren razend populair en ik was er gek op. Welke trends van toen herken jij nog?

Jaren ’90

Als ik aan mijn kleding denk in de jaren ’90 dan denk ik ook aan deze schoenen. Ik was helemaal weg van deze MAG schoenen. Ik had ze in deze kleur en ik had ze (merkloos waren die) in een andere kleur. Iedereen liep hierop en ik weet nog dat ik mij echt heel tof voelde op deze schoenen. En je kleding paste je natuurlijk aan op de kleur MAG’s. Nu ik dit schrijf moet ik opeens denken aan een liedje dat ik in die tijd heel vaak luisterde en wat ik echt fantastisch vond: ‘Jongens’ van ‘O die drie’. Die droegen ook Mag’s in de clip en die kleding was het helemaal in die tijd. Wedden dat er nu een lampje gaat branden?

En wist je dat de MAG’s nog steeds te koop zijn? Zelfs voor kinderen, en die zijn echt super leuk!

In die tijd droeg ik ook Spice Girls schoenen en een jaar later knipte ik mijn haart kort omdat ik net zulk kort haar wilde als Kim in GTST (Angela Schijf). Grote fout, want dat kapsel stond mij voor geen meter ? Het heeft nog jaren geduurd voordat mijn haar weer begon te groeien.

Begin jaren 2000

In die jaren begonnen de laagjes: eerst een geruit bloesje, vervolgens een polo, daar overheen soms nog een dunne trui, vervolgens een spijkerjasje en een bodywarmer. Inclusief Oilily sjaaltje dus en afgemaakt met een bijpassende tas ?

Deze trend bleef nog wel even, maar ik mixte er in die tijd vooral op los. Als Jennifer Lopez een petje droeg, wilde ik zo’n petje en toen lange spijkerjassen hip waren, was ik er als de kippen bij. En herinner je nog die zonnebrillen met gekleurd glas (van Anastasia) met op één glas een hartje van strass steentjes?

In de jaren ’00 was turquoise heel hip net als pastelkleurige trainingspakken van velours (ook weer gezien bij JLo).

Trip down memory lane

Tijdens deze trip down memory lane schiet er echt van alles door mijn hoofd. Van heupkettingen tot lange jassen met een brede riem er omheen en van punt sneakers tot aan truitjes met heel veel draadjes en ruches eraan. Qua styling waren dit niet mijn beste jaren, maar ik denk er wel met ontzettend veel plezier aan terug.

Voor het schrijven van dit artikel kwam ik deze pagina tegen. Hier vind je per decennium de trends van die periode en bij alles denk je ‘oh ja!’.

En Milan? Die kan zich helemaal niet voorstellen dat hij later zelf ook op die manier naar zijn kleding van nu en straks kijkt. De pubertijd is al een beetje begonnen, (merk)kleding wordt steeds belangrijker en ik zie in hem mijzelf: meegaan met de trends en er graag leuk uitzien. Jammer voor hem, alle trends komen altijd weer een keertje terug. Ook degenen die hij nu compleet belachelijk vindt op mijn foto’s ?.

Welke trends zijn jullie het meest bijgebleven? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *