Home + Het allerleukste kraamcadeautje: houten geboorteposters

Het allerleukste kraamcadeautje: houten geboorteposters

Kraamvisite heet in deze periode raamvisite en cadeautjes leggen we voor de deur. Deze maanden van 2020 staan voor altijd in ons geheugen gegrift. Misschien nog wel meer als je in deze periode moet bevallen of je lieve zus, vriendin of andere dierbare een baby heeft gekregen. Zelf wil je je kindje aan iedereen laten zien en als naaste wil je natuurlijk heel snel met het kindje knuffelen. Maar goed, hoe gek deze periode ook is, hij is in alle opzichten bijzonder. En aan deze bijzondere periode wil je, hoe dan ook, natuurlijk een blijvende herinnering overhouden. Want de geboorte van een kindje is altijd bijzonder. Niet alleen nu. Ik heb dan een heel leuke tip voor je: houten geboorteposters.

Echte, houten geboorteposters met naam

Er zijn 1001 cadeautjes om aan kersverse ouders te geven en ik kan mij voorstellen dat je op een  gegeven moment door de bomen het bos niet meer ziet. Je wilt iets geven waarvan je vrijwel zeker weet dat de ouders het leuk vinden. Daarnaast wil je iets blijvends geven. Iets waar over heel veel jaar nog met plezier naar wordt gekeken en aan wordt gedacht. Wat dacht je dan van een houten geboorteposter?

Je kent misschien de gewone geboorteposters van papier. Superleuk, maar die kunnen scheuren en kreuken in de loop van de jaren. Daarnaast kunnen papieren posters verkleuren. Met een houten geboorteposter weet je zeker dat dat niet gaat gebeuren en ze zijn niet eens veel duurder weet ik uit ervaring.

Ze worden gemaakt van echt hout en worden niet bedrukt zoals je soms nog weleens ziet. Deze worden gegraveerd (gebrand) door middel van een laser. De geboorte informatie geef je door tijdens het bestellen en de geboorteposter wordt voor je gemaakt. En zo ziet dat er bijvoorbeeld uit:

Op de foto hierboven zie je geboorteposter Finn. Deze is wel heel erg leuk. Hier staat alle informatie op die je bijvoorbeeld van het geboortekaartje kunt halen.

De geboorteposter als eye-catcher op de babykamer

Je kunt de geboorteposter cadeau geven of krijgen, maar je kunt hem als kersverse ouders natuurlijk ook zelf bestellen als decoratie voor op de babykamer. Het inrichten van de babykamer vond ikzelf zo’n beetje het allerleukste tijdens mijn zwangerschappen. Urenlang kon ik in de weer zijn met babykleertjes, het ledikantje opmaken en de accessoires op de goede plek zetten. Toch krijgt alles pas na de geboorte definitief een plekje merkte ik. En dat is ook het moment waarop je gepersonaliseerde items toe kunt voegen (je hoeft de naam immers niet meer verborgen te houden ?). Dan is een houten geboorteposter wel heel erg leuk.

Waarom is een geboorteposter zo leuk?

In “mijn tijd” had je dit allemaal nog niet, maar mijn opa schilderde na mijn geboorte een geboortebordje in Delfts blauw. Deze hangt bij ons thuis en ik vind het zelf echt een waardevol cadeau. Het is voor mij misschien wel één van de meest dierbare spullen in huis. En hoe bijzonder is het als de baby van nu dit ook zo ervaart als ‘ie volwassen is?

Welke maat geboorteposter?

Deze houten geboorteposters zijn te koop in twee maten: 12×18 cm voor €19,95 en 20×30 cm voor €32,95. Daarmee zijn ze ook superleuk om op een plank te zetten in bijvoorbeeld de babykamer. Omdat hout neutraal is passen deze geboorteposters bij iedere stijl kinderkamer. Daar kun je dus nooit de mist mee in gaan ☺️

Leuk zijn ze hè? Je kunt kiezen uit een aantal verschillende houten geboorteposters. Hieronder vind je ze en als je erop klikt kom je meteen in de webshop om ze te bestellen.

Houten geboorteposters shoppen

[shopr_shopthepost collection=”posters” size=”large”]

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. Christine
  29 april 2020 / 06:01

  Wat gaaf!
  Zelf heb ik dit als merklap geborduurd door mijn oma gekregen;) We zijn met z’n vieren thuis, na mijn oudste broer, geboren in mei, kwam mijn zus, geboren in juli, ik vervolgens in augustus en mijn zusje in december. Mijn oma heeft voor ons allemaal een lap geborduurd met het seizoen erbij. Strikt genomen zouden mijn zus en ik dus allebei de zomer variant krijgen (mijn moeder was van mijn zus eigenlijk in oktober uitgerekend, dus mijn oma had de lap ‘herfst’ al helemaal geborduurd, behalve de naam en andere gegevens, toen mijn zus drie maanden te vroeg kwam en er dus hals over kop een zomervariant voor haar geborduurd moest worden..) maar toen ik drie jaar later in augustus kwam kreeg ik dus de herfstvariant, waardoor we tóch allemaal een andere hadden.. en weet je wat frappant is: ik ben nooit zo heel gek op de zomer geweest (de temperatuur werd me (als baby al) vaak snel te veel), terwijl ik juist dol ben op de herfst: de tijd waarin ik ook getrouwd ben (een datum die je tenminste zelf wel kan kiezen ;))!!
  Maar goed, ik dwaal een beetje af.. ik wil dus zeggen dat deze borden me super gaaf lijken!
  Ik denk dat ik dit een ontzettend leuk cadeautje vind voor mijn eigen kinderen als kamerdecoratie!