Home + Succesvol je kinderkleding verkopen, dit zijn mijn tips

Succesvol je kinderkleding verkopen, dit zijn mijn tips

Afgelopen weekend was het weer zo ver. We hadden nieuwe kleding geshopt voor Floris. Maatje 86 is echt te klein geworden, maar daar hadden we wel enorm veel van in de kast hangen. In totaal zo’n 40 stuks zo bleek toen ik alles eens uit ging zoeken. Net als bij Milan verkoop ik alles het liefst in één keer en dat doe ik bewust. Bij Milan was de kleding altijd binnen een kwartier verkocht, maar Floris heeft nog een klein maatje dus ik wist niet zeker of dat nu ook zou lukken. Maar het lukte! Daarom leek het mij leuk wat meer te vertellen over hoe ik de kinderkleding van Milan en Floris succesvol verkoop. Misschien heb je wat aan deze tips.

Liever in één pakket dan losse verkoop

In de intro zei ik het al; ik verkoop de kleding het liefst in één groot pakket dan los. Dat vindt niet iedereen even handig of fijn, want misschien is niet alles je smaak. Dat snap ik, maar toch dat bewust om praktische redenen. Ik werk vier dagen per week en kan dus niet iedere dag naar het postkantoor om pakketjes weg te brengen. Als je iets koopt zou je dus wat langer moeten wachten op de gekochte kleding. Daarnaast is het met zoveel kleding een behoorlijke administratie. Ik kreeg nu al veel berichtjes, laat staan wanneer ik het los zou verkopen. Ik zou dan ook bij moeten houden wie wat heeft betaald en dat apart in moeten pakken. Niet erg, maar gezien de drukte helaas ook niet haalbaar.

Prijs bepalen

Ik zou misschien wel meer kunnen verdienen wanneer ik het los zou verkopen, maar dat hoeft niet perse. Ik hoop juist dat ik er iemand blij mee kan maken. Omdat ik het in één pakket verkoop reken ik wel wat minder. In dit geval €85,- exclusief verzendkosten. Dat is nog geen €2,20 per item. Vraag niet teveel en niet te weinig. Ik had er misschien meer voor kunnen krijgen, maar dat hebben we niet perse nodig. Ik maak er liever iemand blij mee. Houd het gewoon realistisch en leuk voor de koper.

Foto’s maken

Ik maak meestal foto’s per kledingstuk. Niet per stuk, maar één foto waar alle broeken op staan, eentje waar alle vesten op staan één waar de truien op staan etc.

Duidelijk vermelden wat erin zit

Bij iedere foto vermeld ik duidelijk wat het is. Merken benoemen werkt altijd goed, want merkkleding verkoopt immers goed. Vermeld het ook altijd wanneer er een vlekje op zit als je dat weet. Wees in ieder geval altijd eerlijk.

Goede kanalen om kinderkleding op te verkopen

Ik verkoop nog zelden de kinderkleding op Marktplaats. Ik laat de kleding altijd zien op mijn Instagram Stories en vertel daar alles al bij. Die Stories sla ik op en deel deze vervolgens op mijn Facebookpagina. Als je geen bedrijfspagina hebt zoals ik, kun je ze gewoon op je privépagina delen. Wat ook goed werkt is een verkooppagina op Facebook en/of Instagram. Zo heb ik op Facebook een Mamablogger Verkoopt pagina. Ik heb niet zo heel veel volgers, maar degenen die er zijn, zijn ook oprecht geïnteresseerd in wat ik zo nu en dan verkoop. Op deze pagina verkoop ik voornamelijk kleding, maar het kan ook speelgoed, een peuterbedje, een fietsstoeltje etc. zijn. In ieder geval voornamelijk gerelateerd aan de kinderen.

Wat verkoop je en wat geef je weg?

Merkkleding of wat duurdere kinderkleding verkoop ik, ook al is het voor een klein prijsje. De rest geef ik weg. Ik had nog een paar items die goedkoper waren, maar er nog wel mooi uit zien. Deze heb ik aan de koper cadeau gedaan en meegestuurd in het pakket. Ik hoop dat ze er blij mee is.

En tot slot: verstuur gelijk zodra de betaling binnen is. Dat vind ik zelf ook fijn wanneer ik iets koop dus dat doe ik zelf ook. Tenzij het echt niet anders kan, maar dan kun je dat bespreken voor er betaald wordt. Zodra ik het heb verzonden maak ik een foto van het verzendbewijs en stuur deze ter bevestiging op.

(Ver)koop jij weleens kinderkleding online? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 6 november 2019 / 07:13

  Ik verkoop ook meestal een pakket. Soms mooie merkkleding verkoop ik los.
  Zoals je zegt, ik moet er ook de tijd voor hebben.

  Via Instagram eigenlijk nog nooit iets verkocht. Ook nog niet in verdiept hoe ik dit zou kunnen doen. Ik heb immers niet zoveel bereik als jij om het via mijn stories te kunnen doen.

  • 6 november 2019 / 08:09

   Snap ik, al is mijn bereik op Instagram echt niet te vergelijken met dat van andere bloggers hoor 😉 Wat veel mensen doen is een apart account maken om spulletjes van hun kinderen te verkopen. Daar is best veel animo voor. Op Mamablogger Verkoopt (op Facebook) heb ik maar 100 volgers, maar die zijn wel geïnteresseerd. Het bereik hoeft dus niet enorm hoog te zijn is mijn ervaring inmiddels.

 2. 6 november 2019 / 09:07

  We blijven je blogs volgen! Erg leuk om te lezen en te zien hoe het gaat. Wat een leuke ervaringen heb je, en wat moet je soms hard werken!

 3. Leonie
  6 november 2019 / 09:46

  Doe mijn best maar verkoopbijna niets…. kost meer moeite het op verkoophoeken oid te zetten dan het oplevert. Zelfs goede winterjassen voor mooie prijsjes…. het lukt gewoon niet. Doneer alles nu aan de kledingbank.

  • 9 november 2019 / 19:09

   Wat zonde! Zou het helpen als je er pakketjes van maakt in plaats van los te verkopen? Al is de kledingbank er natuurlijk wel heel blij mee. Wij hebben afgelopen week drie zakken kleding van mij gedoneerd aan het Leger des Heils. Voelt ook wel weer goed.

 4. 10 november 2019 / 22:42

  Wat ook een tip is, is om goed na te denken op welk moment je kleding te koop zet. Bijvoorbeeld net na de 20e van de maand als mensen salaris hebben gehad, of net na de kinderbijslag. Aan het eind van de zomervakantie gaan mensen op zoek naar pakketten winterkleding, is mijn ervaring.

  • 11 november 2019 / 08:14

   Dat is een heel goede tip! Bedankt voor het delen, want deze is wel heel goed om over na te denken als je kinderkleding wilt verkopen.

 5. Gwendolina
  23 maart 2023 / 18:45

  Hallo, ik heb ook meerdere kledij die van merken zijn en in nieuwstaat zelfs, maar u schrijft dat je alle t.shirts,broeks, body’s enz…allemaal samen plaatst om te verkopen. Ik heb daar geen ervaring mee. Meestal kopen de mensen toch geen 10 pulls of t.shirts. Willen ze niet eerder een afwisselend pakket met allerlei van het seizoen en de maat. Gewoon een vraag hoor. Ik wacht op je antwoord en evt. nog tips.