Home + Steeds vaker negatieve reacties op mijn blog

Steeds vaker negatieve reacties op mijn blog

Mamablogger trekt gemiddeld zo’n 30.000 unieke bezoekers per maand en dat aantal stijgt. Superfijn natuurlijk, want daar doe je het allemaal voor, maar met deze stijging stijgt ook het aantal negatieve reacties. Vooral op social media en ik wil dit vandaag toch even van mij af schrijven…

Lui en domme reclamepraatjes

Zo’n anderhalve week terug schreef ik een blog over de Lillydoo luiers. Dit was een samenwerking, maar we zijn echt heel blij met de luiers en gebruiken ze nog steeds iedere dag. Toch vinden veel mensen het lastig te geloven dat je bij een samenwerking oprecht enthousiast kunt zijn. Snap ik, want ze weten dat dit om een samenwerking gaat, maar waarom zou je op je eigen blog liegen over een product of dienst? Waarom zou je op je eigen blog, waar je heel je ziel en zaligheid in steekt, liegen? Er zijn ongetwijfeld heel veel bloggers (en vloggers) die dat doen, maar vroeg of laat val je een keer door de mand. Jouw vaste lezers merken namelijk heel goed een verschil in schrijfstijl of enthousiasme. En daarmee verlies je je geloofwaardigheid en uiteindelijk ook die lezers die jou groot hebben gemaakt. Dat risico wil je toch niet nemen? Ik niet en daarom benader ik ook gerust zelf partijen en merken waar ik heel graag mee wil samenwerken omdat ik het zo gaaf vind. Als ik zelf word benaderd (dit gebeurt bij Mamablogger sowieso enkele keren per week, de ene week is het rustiger dan de andere) kijk ik altijd of iets bij mij past. Ik wijs ook heel veel af, maar dat weten mensen niet, zeker niet wanneer ze voor het eerst op je blog komen en dus voor het eerst kennis met je maken.

Maar goed, even terug naar de luiers. Ik kreeg daar dus allerlei reacties op; van mensen die het niet kenden en het wilden proberen tot mensen die zich afvroegen waarom ik geen wasbare luiers gebruik (dat is weer een heel andere discussie haha) tot mensen die zeiden dat luiers thuis laten bezorgen wel heel lui van mij is. Er zijn dagen dat ik hierom zucht, moet lachen en weer overga tot de orde van de dag, maar die zijn zeldzaam. Ik heb namelijk heel erg de neiging om mijzelf te verdedigen. Hoezo lui?! Ik werk verdorie 60 uur per week, ben altijd met de kinderen in de weer, doe zelf de huishoudelijke klussen (met Pat uiteraard), de administratie, heb nog een social leven en we hebben ook geen kok die ons eten iedere dag maakt. En dan heb ik het nog niet eens over zwem- en musicalles, speelafspraakjes en helpen op school. Mag ik dan wat thuis laten bezorgen? Misschien vind je dit heel erg kinderachtig, maar zoals ik al zei, ik wil dit even van mij af schrijven haha.

Het is namelijk zo gemakkelijk om lekker te oordelen over iemand die je niet eens kent en waarvan je verder niets hebt gelezen behalve deze ene blog. Is het nodig om zoiets op het internet te slingeren? Net als de opmerking ‘wat een dom reclamepraatje’. Mag je vinden, maar onderbouw het dan. Waarom vind je het dom? Wat zou je mij adviseren in het vervolg beter/anders te doen? Daar kan ik van leren, maar van zo’n opmerking zonder enige inhoud niet. Je hoeft mij niet leuk te vinden, dat kan natuurlijk. Ik vind mijzelf ook niet altijd even leuk ;-), maar ook in dit geval, is het nodig dat dan zo te verkondigen?

Het hoort erbij

Ik weet dat dit erbij hoort. Meer bezoekers betekent meer bereik en dus ook meer mensen die iets van je vinden. Logisch, zo werkt dat nu eenmaal. Maar mocht je echt iets opbouwend willen zeggen, mail me dan. Dat kan ik alleen maar waarderen. De mensen die reageren zijn over het algemeen ook moeder, want anders lezen ze Mamablogger niet. Bedenk dan wat je aan je kinderen mee wilt geven. Je geeft ze toch mee iedereen met respect te behandelen? Geef dan zelf het goede voorbeeld. Hoe zou je willen dat je kind online wordt benadert als deze ouder is, toch ook niet op deze manier? Doe het zelf dan ook niet.

Dit waren maar twee voorbeelden, maar het gebeurt wel vaker natuurlijk. Zo, mijn hart is gelucht, nu ga ik alle opmerkingen van mij af laten glijden haha.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 19 juli 2018 / 12:59

  Geen mama hier, maar ik snap je volledig! Mensen hebben inderdaad snel een (ongegronde) mening over je klaar, zonder jou of je situatie te kennen. Ik heb mensen ook al dingen zien schrijven over mij waar ik toch eventjes van moest bekomen. Maar zoals je zelf zegt: het hoort erbij, en het wil alleen maar zeggen dat je succesvolle blog hebt! Moest niemand je artikelen lezen zou je dit soort reacties niet krijgen. Gelukkig zijn dit slechts enkelingen, de overgrote meerderheid reageert meestal niet, en vindt je artikelen gewoon leuk om lezen. Keep up the good work!

  • 20 juli 2018 / 06:12

   Hi,

   Wat een lieve en leuke reactie! Ik probeer mijzelf dat ook altijd voor te houden, maar het is niet altijd even gemakkelijk. Zeker wanneer het inderdaad ongegrond is. Ben heel blij met je reactie!

   Liefs,
   Marisca

 2. Angela
  19 juli 2018 / 23:38

  Heel toevallig las ik net je Blog over lillydoo, en zag ik de (compleet zinloze) commentaren over wasbare luiers, luiheid en het reclame praatje. Ik reageerde met wat ik zelf van de luiers vind en scrolde verder, vaak reageer ik op zulke domme opmerkingen maar ik merk de laatste tijd dat het me teveel gaat irriteren dus scroll ik door. Grappig dat ik dan nu hier beland!
  Hou vol, negeer de haters, je hebt een leuke blog!

 3. Petra
  20 juli 2018 / 13:58

  Hallo Marisca,
  Ik ben een van je 30000 bezoekers per maand, moeder van dochter van 28, dus niet echt de doelgroep waar je voor schrijft, maar wel oma van kleindochter van anderhalf.
  Regelmatig bespreek ik met mijn dochter wat jij meemaakt en schrijft, tips en trucs en ik geniet ervan.
  Gr. Petra

  • 21 juli 2018 / 20:52

   Wat een onwijs lieve reactie en wat leuk om te lezen! Doet mij heel erg goed, hier doe ik het namelijk allemaal voor.

   veel liefs,
   Marisca