Home + Diary | Aftellen naar de vakantie en de achtergevel schilderen

Diary | Aftellen naar de vakantie en de achtergevel schilderen

Afgelopen week was voor Patrick en mij de laatste werkweek voor de vakantie. In onze regio (midden) hebben we nog drie weken zomervakantie te gaan dus hebben wij de laatste drie weken van de schoolvakantie opgenomen. We moesten dus even geduld hebben, maar ‘wie wat bewaart heeft wat’ en nu zijn we eindelijk aan de beurt. En hoe! Met deze tropische temperaturen voelt het helemaal als vakantie. Toch moest er nog even gewerkt worden en begonnen we aan een nieuwe klus in huis: het schilderen van de achtergevel. Kijk je mee naar onze week?

Maandag

De brug naar kantoor. Ik maakte een foto en dacht ‘nu kunnen we echt aftellen’.

’s Avonds spelen we weer een potje pesten met Milan.

Dinsdag

Ik schrijf weer eens een blog over de Zeeman en het is weer behoorlijk druk op de vroege morgen. Zeker tijdens de vakantieperiode.

Ik werk vandaag thuis en de jongens nemen ondertussen een TikTok op. Zo blijven ze lekker bezig haha.

Onderhoud aan het netwerk van mijn werk. Tijd voor pauze dus!

Of ik even een foto wilde maken als hij twee brillen op had. Hij zou dan wel ‘cheese’ zeggen. Dit werd het uiteindelijke eindresultaat ?.

’s Avonds ga ik wandelen met mijn zus en hun hond Moos. Mooi uitzicht!

Woensdag

We gaan beginnen met het schilderen van de achtergevel en ik maak een tekening waarop staat wat we welke kleur gaan schilderen. Uiteindelijk is de nok boven toch grijs geworden in plaats van groen.

Floris krijgt chocoladepasta op zijn brood. Zo’n feest dat zelfs het bord werd afgelikt.

Schuren, lelijke plekken netjes maken en plamuren, alles vetvrij maken en beginnen met de grondverf.

Zo, deze wand staat in de grondverf ??. Niet dankzij mij hoor, maar dankzij Patrick en mijn (stief)vader die ondanks de hitte zo mega hard hebben doorgewerkt.

Zie je dat jongetje rechts op de foto? Dat is mijn vader toen hij een jaar of 10 was. Dat is toch sprekend Milan? Milan heeft echter een wat ronder gezichtje en kleinere oren, maar verder is het hem precies.

Mijn knappe kerel! ?

Donderdag

Milan logeert bij opa en oma en ik ben ’s morgens dus alleen met Floris. Kijk dit nou!

Op kantoor is het ook warm dus maken collega Demi en ik tussendoor een wandelingetje.

Het boeiboord wordt grijs, dat knapt al enorm op!

Ik probeer ondertussen nog wat mee te krijgen van de persconferentie.

En Milan zet zijn stagiair aan het werk zegt hij.

Vrijdag

Deze foto maakte ik precies een jaar geleden toen ik net uit de visagie kwam bij ‘Zomer met Art’. Ik denk nog steeds met veel plezier terug aan deze dag.

Voor ik naar mijn werk ga, geef ik de olijfboompjes en lavendel voor het huis nog wat extra voeding en water. Daar staan ze ’s morgens nog in de schaduw en dan kunnen ze er weer even tegenaan. De olijfboompjes doen het nu zo goed dat er zelfs olijven aan beginnen te groeien!

De jongens zijn bij opa en opa en er wordt een badje voor hen opgezet. Ze hebben het er maar goed.

Op kantoor loopt de temperatuur inmiddels ook flink op en we besluiten een ijsje te gaan halen. Lekker!

’s Avonds werken de mannen weer hard aan de achtergevel. Opa staat op het dak de muur opnieuw te witten en maakt alvast de nok schoon. Patrick begint beneden met het verven van de kozijnen en ik zet de deur vast in de grondverf.

Zaterdag

Tijd voor nieuwe gellak! Zo fijn dat het nog even is gedaan zo vlak voor de vakantie.

In de tuin is het te warm dus vluchten we even naar opa en oma waar het badje nog steeds op staat. Aan het einde van de middag lopen we naar huis. We gaan barbecueën en ook mijn neefje en zijn vriendin eten gezellig mee.

Voor we naar huis lopen, maken Floris en ik nog deze foto.

Ondertussen is er weer mega veel werk verzet door de mannen. Dit wordt toch gaaf?!

Na het eten rijden mijn moeder, Floris en ik nog even naar Bodegraven om de planten bij mijn vaders graf water te geven. Dat s wel nodig met dit weer. Bij de Albert Heijn ernaast halen we nog wat flesjes water en ik haal nog een bakje ananas. Lekker voor ’s avonds op de bank.

Zondag

Een paar dagen geleden sprak ik met de buurvrouw van een paar huizen verderop af dat we vanochtend even met de kinderen naar het GOUDAsfalt zouden gaan. Als je mij al wat langer volgt, weet je dat dit één van onze lievelingsplekken is. Het is een superfijn stadsstrand waar je heerlijk kunt zitten en waar de kinderen lekker met zand en water kunnen spelen. Echt een aanrader als je eens in (de buurt van) Gouda bent. Wij zijn er vroeg en er staat lekker wat wind. Goed toeven dus! We zitten er twee uurtjes en gaan dan weer naar huis.

Patrick klust thuis nog even door en ik ga met de jongens bij mijn ouders in het badje. Althans, zij zitten in het badje en ik werk weer wat vooruit voor Mamablogger.

De rest van de dag rommelen we in en rond het huis en proberen we zo koel mogelijk te blijven. Hoe was jullie week en houden jullie het nog een beetje uit in die hitte? ☀️

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  10 augustus 2020 / 05:50

  Wat wordt de achtergevel gaaf, Marisca!! Wat een werk met deze temperaturen.. petje af!
  Afgelopen donderdag zijn wij hier met schutting begonnen. Ook een leuk werkje met deze warmte.. maar het wordt erg gaaf! Hoop dat het iig af is vóór we onze verjaardagen zaterdag vieren!
  Maar eergisteren op zaterdag stond er iets anders tussendoor op de planning: kringlopen met mijn zusje in Den Haag bij de grootste kringloopwinkel van Nederland!! Echt een aanrader, we zijn in een dag tijd nog geeneens overal geweest!
  Leuk dat de Zeeman post in deze vakantietijd júist zo goed gelezen werd.. je plukt er dus wel de vruchten van dat het overgrote deel van blogland een zomerbreak heeft ingelast?!
  Héle fijne vakantieweek/-weken gewenst met elkaar, geniet ervan!!

  • 12 augustus 2020 / 08:00

   Leuk, wat krijgen jullie voor schutting? Dat kringlopen klinkt goed, ik zal die eens onthouden. Ja, de Zeeman doet het altijd goed, maar ik had niet verwacht dat deze het in de vakantie zo goed zou doen. Zeker niet met deze temperaturen.

   En… alvast een fijne verjaardag gewenst, gefeliciteerd!

   • Christine
    12 augustus 2020 / 11:15

    We zijn even bij de Zeeman geweest en het ziet er in het echt ook heel leuk uit! Zeker het terracotta jurkje met zwarte stipjes.. Maar ik kwam voor mezelf voor zwemkleding en dat is ook heel goed gelukt in de sale.. had twee badpakken, maar voor de eigen achtertuin durf ik een bikini ook wel aan.. nog net even iets luchtiger en fijner dus ook met deze hitte.

    Dankjewel voor de felicitaties! We spreiden de visite over twee dagen uit, elk dagdeel een ander stel of gezin, op die manier moet de anderhalve meter goed bewaard kunnen worden..

    De oude schutting hebben we gedemonteerd, elke plank ontgroend en hard geschrobd, geschuurd, geïmpregneerd en van twee lagen dekkende grijze beits voorzien.. we wisselen de planken af met boormatten en op maat gemaakte plantenbakken.. wordt erg mooi hoop ik! Best spannend ook, avonden bezig geweest met het ontwerp en met de praktische technische kant van mijn schoonvader gaat het iets unieks worden!