Home + Tuin | Zo ziet onze buitenkeuken er nu uit!

Tuin | Zo ziet onze buitenkeuken er nu uit!

De afgelopen periode heb ik al heel veel laten zien van onze tuin. Ik vertelde al dat ik voor het eerst in de 11 jaar dat we hier wonen, écht blij ben met de tuin en mij er fijn in voel. Ik was nooit echt blij en door de relatie met de buren aan de ene kant voelde ik mij er nooit echt op mijn gemak. Inmiddels voelt het wel goed. Dankzij al onze andere fijne buren, maar ook omdat de tuin nu warm en knus aanvoelt waardoor we er met plezier zitten. En bij al die gezellige avondjes hoort natuurlijk lekker eten dus wilden we graag een buitenkeuken met barbecue. Deze hebben we zelf samengesteld en ontstond toevallig.

Eindelijk een buitenkeuken met fijne barbecue!

Onze tuin is lang en smal waardoor we ruimte genoeg hebben om verschillende hoekjes te creëren. Daardoor konden we veel van onze wensen realiseren zoals een overkapping en een buitenkeuken. We hadden twee dingen in gedachten: een mooie barbecue en een werkblad. Het liefst los van elkaar zodat we deze nog konden verplaatsen en anders op konden stellen.

Na al een paar maanden rond te hebben gekeken besloten we voor een The Bastard barbecue te gaan. Je kunt de diverse merken keramische barbecues vergelijken bij Kamado Express. Deze vonden we mooi, betaalbaar en we vonden de mat zwarte urban variant wel heel erg gaaf. We zouden in eerste instantie voor de compact versie gaan en bestelden deze. Deze wilden we dan op een kar zetten en dat zou dan de buitenkeuken worden.

Het werd uiteindelijk de Bastard Urban Medium Compleet 2020, omdat de compact op dat moment niet leverbaar was. Deze grote versie is wel een stuk duurder, maar we hebben er geen spijt van. We hebben inmiddels al heel wat keren de barbecue aangehad!

In deze barbecue gaat houtskool en we hebben een one minute lighter erbij gekocht waardoor hij in no time aan staat. De temperatuur loopt snel op waardoor je snel het vlees of iets anders erop kunt leggen.

We hebben deze barbecue naast de oude bakkerskar gezet die we eerder al hadden gekocht en die gebruiken we als werkblad. We hebben de kar aangekleed met wat leuke accessoires en als we barbecueën gaan de gieters er uiteraard af. Op de foto’s zie je overigens de mat zwarte kleur van de barbecue goed.

Alle barbecue gereedschap (met uitzondering van de one minute lighter) hebben we in een windlicht gezet. Deze staat hier droog.

De kar en de barbecue passen qua uitstraling goed bij elkaar, ze zijn beiden lekker robuust en hebben zwarte, stalen poten waardoor het industrieel oogt. En die combinatie vinden we dan weer mooi bij de steenschotten waar ze tegenaan staan. Zo is het toch één geheel geworden.

En deze flesopener vonden we stiekem ook leuk haha

Tip: ken je OFYR barbecue al?

Een andere barbecue die we ook erg mooi vinden is de OFYR bbq. Deze barbecue ziet eruit als een mooie vuurschaal waardoor je niet direct het idee hebt dat je naar een barbecue kijkt.

Met een toffe tafel of zelfgemaakt barretje ernaast creëer je zo een super unieke buitenkeuken! Dat was precies wat ik ook zo leuk vond, we hebben zelf alles bij elkaar geshopt en daardoor ontstond dit heerlijke hoekje wat nu als buitenkeuken fungeert.

Wat vind je ervan geworden en welke barbecue hebben jullie? Hebben jullie nog tips voor ons om te bereiden op de barbecue?

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *