Home + Geld & Budget | Wel of geen vakantiebudget?

Geld & Budget | Wel of geen vakantiebudget?

Binnenkort gaan we 10 dagen op vakantie en daar kijken we onwijs naar uit. Tegelijkertijd begint in mijn hoofd het grote rekenen, want hoewel we prima kunnen genieten, wil ik echt niet teveel geld uitgeven. Er staan nog een aantal grote uitgaven op de planning en ik wil dat de jongens zo gezond mogelijk eten. Als we dan iedere avond uit eten gaan weet ik het wel 😉 Ik wil eigenlijk vooral genieten van de rust en van elkaar en wel zien wat de dag brengt in plaats van iedere dag vol te plannen. En dus heb ik een soort vakantiebudget vastgesteld in mijn hoofd. Daar vertel ik in dit artikel meer over…

Budget per dag

Ik reken de aankomst- en vertrekdatum voor het gemak niet mee. Op de aankomst- en vertrekdatum gaan we naar huis en geven weg, op benzine na, waarschijnlijk niet veel meer uit. Behalve dan aan eten op de aankomstdatum. In totaal zijn we in ieder geval acht volledige dagen in Limburg. Vorig jaar stelde ik een budget van €100,- per dag. Dat was echter wat optimistisch, want we gingen shoppen, gingen regelmatig uit eten en gingen dagjes weg. Uiteindelijk gaven we toch wel behoorlijk wat meer uit.

Minder uit eten

Het meeste geld gaven we uit op de terrasjes. Even een hapje eten op het park, tussendoor wat drinken tijdens een dagje weg, lunchen, iedere ochtend verse broodjes en zo her en der een ijsje. Dat zullen we deze vakantie wat minder gaan doen. We willen echt uitrusten dus zullen waarschijnlijk vaker op het park te vinden zijn. Daarnaast zijn de spontane acties zoals een terrasje pakken nu wat lastiger omdat er vooraf gereserveerd moet worden. Althans, dat hoorden we gisteren op de persconferentie. Ik hoop dat het nog wel kan, maar het zal ongetwijfeld wat minder zijn.

Hoe zit het met dagjes weg?

We hadden van tevoren allemaal plannen. Zo wilden we, net als vorig jaar, nog wel een dagje naar Irrland, net over de grens in Duitsland. Dit is een druk park en durven we nu niet zo goed aan. Dat geldt voor meer parken en uitstapjes. We zullen daardoor wat meer op het park blijven vermoeden we en we hebben bedacht dat we misschien doorrijden naar Luxemburg om daar bijvoorbeeld een kasteel te bezoeken en daar een dag door te brengen. Je bent er vanuit Limburg immers zo.

We zullen ons al met al prima vermaken. Het wordt mooi weer, erg warm (sowieso de eerste week) en we doen het lekker rustig aan. We plannen de dagen niet vol, zien wel wat de dag ons brengt, maar ik wil wel op ons vakantiebudget letten. Nog meer dan vorig jaar. Ook dit jaar zal ik een kasboek bijhouden en na de vakantie zal ik met jullie delen of we ons aan het vakantiebudget hebben kunnen houden of dat we er weer overheen zijn gegaan.

Hebben jullie een vakantiebudget of letten jullie tijdens de vakantie juist veel minder op geld? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

 1. 7 augustus 2020 / 07:24

  Geen budget, maar weinig uitgegeven in vergelijking afgelopen jaar. Bewust zelf broodjes in het oventjes ipv verse halen. Qua winkelen ivm Corona maar 2x even stadje/dorpje in geweest.
  Veel gewoon lekker op de camping g geweest waardoor er weinig geld is uitgegeven. En dat was en is prima!
  €100 per dag vind ik stiekem nog best veel.

  Fijne vakantie! Limburg is mooi. (Ik woon tussen Weert/Roermond)

 2. Judith
  7 augustus 2020 / 07:50

  Wij rijden morgen ook naar Limburg. Ik houd meestal ook rekening met 100 euro per dag maar houd me er niet heel erg aan vast.