Home + Huisdieren | Maak kennis met onze katten!

Huisdieren | Maak kennis met onze katten!

Jullie zien best veel van ons gezin en inmiddels kennen jullie niet alleen mij, maar ook mijn drie mannen. Oh, dit klinkt overigens wel heel cheesy 😉 In ieder geval zijn er nog twee “gezinsleden” die al langer bij ons zijn dan dat we kinderen hebben en dat zijn onze katten. Hoog tijd om hen ook een keertje aan jullie voor te stellen. De één is inmiddels al 15 en de ander is 10. We hebben ze al van kleins af aan en er valt genoeg over ze te vertellen. Van de namen (what was i thinking destijds) tot hun karakters. Maak kennis met Bobby en Bompa…

Bobby

Onze oudste kat heet Bobby en was eerst van mijn ouders. Toen zij verhuisden naar een appartement en wij hun huis kochten hebben we Bobby en zijn zus Ernst (ja, ik weet het, kom ik zo nog op terug) gehouden, want ze waren het gewend om naar buiten te gaan en dat kon niet bij het appartement van mijn ouders.

Ernst en Bobby, de namen zijn 15 jaar geleden bedacht door mijn neefje en nichtje die heel erg fan waren van Ernst en Bobby op tv. Het waren twee rode katten. Ernst wat donkerder en Bobby was wat lichter. Omdat het zelden voorkomt dat een rode kat een vrouwtje is, gingen we er vanuit dat Ernst een mannetje was. Vandaar de naam. Toen we de katten bij de dierenarts brachten om ze te laten helpen, bleek Ernst een vrouwtje te zijn. Tja, daar stonden we dan. We hebben de naam maar zo gehouden, het paste wel bij haar. Ernst is door een tumor niet heel oud geworden (een jaar of 10). Super sneu, want het was echt een lieve kat.

Bobby is de meest lieve kat die ik ken. Als je hem aait kom je er niet meer vanaf, want hij vindt al die aandacht veel te gezellig. Hij heeft engelengeduld met de jongens. Floris is namelijk nog weleens hardhandig, maar Bobby laat het allemaal over zich heenkomen. Hij zal zeker niet snel uithalen. We leren Floris lief te zijn voor hem en inmiddels zijn het dikke vriendjes.

Dit soort dingen krijgt ‘ie ook te verduren 😉

Verder is Bob heel graag buiten, maar nu hij ouder wordt is ‘ie ook steeds vaker binnen te vinden. Ook eten kan hij als de beste en als hij wat lekkers ziet gaat hij net zo lang door tot je overstag gaat en hem ook wat geeft. Als hij een heel brutale bui heeft tikt hij nog weleens wat eten uit Floris zijn handjes. Hij is vooral gek op kaas.

Bompa

Bompa is heel anders dan Bobby. Ook heel lief, maar hij is wat pittig en, in tegenstelling tot Bobby, minder gek op aandacht. Hij blijft op afstand van Floris. We kregen Bompa als kitten toen we net in dit huis woonden. Naast Ernst en Bobby hadden we nog een kat: Gijs. Deze drie katten hebben we overgenomen van mijn ouders. Gijs kregen we overigens toen ik 12 was dus daar was ik het meest aan gehecht. Drie katten die we niet uit elkaar wilden halen en hier gewend waren dus besloten we voor ze te zorgen. Het lag helemaal niet in de planning dat Bompa erbij zou komen, maar het was de laatste kat uit het nestje en er was nog geen baasje voor hem. Hij liep achter ons aan en dat vonden we zo zielig dat we besloten hem mee te nemen. “Waar er drie eten, kunnen er ook vier eten” dachten we toen.

We namen Bompa mee en hoewel hij moest wennen (en de andere katten aan hem) ging het al snel goed. Totdat we hem op een dag kwijt raakten… Ik was toen zwanger van Milan.

Uiteindelijk vonden we hem en we merkten dat er iets gebeurd moest zijn. Hij was opeens erg schuw en krabbelde mij tot bloedens toe open. Ik moest toen nog naar de HAP vanwege mogelijke kattenkrabziekte. Het ging goed met hem, maar tot op de dag van vandaag is ‘ie schuw en komt hij liever niet in de buurt van vreemden.

En dan zijn naam. Dit is echt een gevalletje “what was i thinking?”. Ik was destijds nogal fan van “De Pfaffs”. Dat was een Vlaamse realityserie over de familie Pfaff. Zij noemden hun opa Bompa en het leek mij wel grappig om een kitten opa te noemen. Ik was nog jong zullen we maar zeggen 😉

In ieder geval zijn we heel blij met onze twee katten. Twee is overigens een heel goed aantal en er zullen echt geen katten meer bijkomen. Deze twee krijgen hopelijk een heerlijke oude dag bij ons en wij zorgen graag voor ze.

Hebben jullie huisdieren? Zo ja, wat voor huisdieren en hoe heten ze? Ik hoop wel dat jullie katten betere namen hebben dan die van ons haha.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *