Home + Spaarchallenges voor het hele gezin!

Spaarchallenges voor het hele gezin!

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen op de socials: spaarchallenges. En ik begrijp wel waarom. Het motiveert namelijk enorm, omdat het sparen leuk maakt. Het afstrepen van de bedragen zorgt ervoor dat je het sparen visueel maakt en dat doet iets in je hoofd. Inmiddels ontdekken steeds meer mensen het sparen via challenges en is het op de socials een heel populair onderwerp. Nu kun je deze challenges zelf maken, maar je kan ze ook voor een klein bedrag kopen (voor jezelf of voor een ander) en meteen aan de slag. Maar waar vind je dan leuke spaarchallenges die je kan doen met het hele gezin? Ik heb een goede tip voor je!

Een goed, financieel begin van 2024 voor het hele gezin

Aan het einde van 2023 schreef ik een blog over een goede, financiële voorbereiding op 2024. Ook dit jaar wordt alles namelijk weer duurder en het lijkt wel alsof we ons meer dan ooit bewust zijn van het feit dat we écht zuinig moeten zijn op ons geld. Veel mensen denken nog, ten onrechte, dat je alleen gaat budgetteren als het echt moet. Dat vooroordeel wil ik door middel van mijn blogs in ieder geval de wereld uit helpen. Goed, terug naar de spaarchallenges, want sparen voor een buffer of voor andere doeleinden is het eerste doel als het gaat om financieel gezond worden en blijven. Het geeft rust om een appeltje voor de dorst te hebben en het maakt je financieel onafhankelijk.

Extra leuk is het om een spaarchallenge te doen met het hele gezin en wanneer je kinderen ouder zijn, kunnen zij ook aan de slag met een spaarchallenge. Zo is Milan nu een challenge aan het doen om een iPhone te sparen.

Boek vol grote en kleine spaarchallenges

Een spaarchallenge hoeft niet meteen om grote bedragen te gaan. Je kan zo klein of zo groot beginnen als je zelf wil. Kijk vooral naar wat voor jou haalbaar is. Via Instagram kwam ik in contact met Nathalie en zij heeft onlangs wat boeken uitgebracht met daarin verschillende spaarchallenges. Extra leuk, Nathalie en ik wonen vlakbij elkaar en komen allebei uit Gouda. Toevallig!

Een van de boeken die Nathalie onlangs heeft uitgebracht, is dit boek vol challenges op A4-formaat, met bedragen van €30,- tot €10.000,-! Het boek bestaat uit 104 pagina’s en je kiest zelf waar je begint. Heb je een tiener in huis, dan kun je hem/haar ook uitdagen met een leuke challenge. Het geld waarmee je spaart, kun je in een digitaal spaarpotje op de bank storten.

Shop hier het boek vol Nederlandse spaarchallenges voor maar €5,95.

Spaarchallenges voor in je budgetbinder

Spaar je liever contant in een budgetbinder? Dat kan natuurlijk ook. Zeker voor kinderen is dat een heel fijne manier, want dat maakt het veel meer tastbaar.

Online zijn er veel spaarchallenges te vinden, maar die kunnen ook best prijzig zijn. In dit boekje van Nathalie vind je op 100 bladzijden maar liefst 42 spaarchallenges (in kleur) die je zelf kan uitknippen en kan lamineren (dan kun je ze hergebruiken). Ook in dit boekje vind je zowel grote als kleine challenges. Onder andere voor de vakantie (handig om nu al mee te beginnen!), een buffer of een ander spaardoel. Voor kinderen kun je bijvoorbeeld kiezen voor de €1,- of €5,- challenge.

Shop hier maar liefst 42 spaarchallenges voor maar €8,95.

Wil jij dit jaar ook één of meerdere spaarchallenges gaan doen dit jaar? Zo ja, welke zou je willen doen of waar ben je net mee begonnen? Ik ben benieuwd!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *